Кратка биография на Бетовен и интересни факти за живота и делото на композитора Lyudviga Ван Бетовен

Лудвиг ван Бетовен (1770-1827) - най-големия немски композитор, пианист и диригент, представител на музикалната насока на "виенски класицизъм".

ранните години

За първи път, за да се ангажира сериозно с Лудвиг стана композитор Christian Готлоб наоса на.Още през 12-те години на биографията на Бетовен получава първото произведение на музикална посока - помощник органист в съда. Бетовен учи няколко езика, като се опитва да композира музика.

Началото на един творчески начин

След смъртта на майка си през 1787 г. той пое семейните отговорности на материала. Лудвиг Бетовен свири в оркестъра, за да слушате университетски преподаватели. Случайно се блъсна в Бон от Хайдн, Бетовен решава да вземе поуки от него. За това, той се премества във Виена. Още на този етап, след слушане на един от импровизации на Бетовен, Моцарт великия заяви: "Той ще направи всички говорят за себе си!". След няколко опита Хайдн Бетовен насочва класове Albrechtsberger. Тогава учителят и ментор на Бетовен стана Антонио Салиери.

Разцветът на музикална кариера

Хайдн отбелязва накратко, че музиката на Бетовен беше тъмно и странно. Въпреки това, в тези години, виртуоз свири на пиано носи Лудвиг първи слава. произведения на Бетовен са различни от класическата игра клавесин. Там, във Виена, в най-известните произведения на бъдещето са написани: Лунната соната на Бетовен, Pathetique Sonata.Rude, надут композитор при хора е много отворен и приятелски настроен към приятелите си. Бетовен следващите години, изпълнени с творчески нови творби: Първо, Втора симфония "създания Прометей", "Христос на Елеонския хълм." Въпреки това, в бъдеще живота и делото на Бетовен се усложнява от развитието на заболявания на ухото - tinita.

Композитор отстъпления в Geyligenshtadte. Там той работи върху една трета - Ероика симфония. Пълна глухота разделя Лудвиг от външния свят. Въпреки това, дори и това събитие не може да го спре да пише. Според критиците, Трета симфония на Бетовен напълно разкрива най-голямото му талант. Opera "Фиделио" се поставя във Виена, Прага и Берлин.

последните години

В годините 1802-1812, пише Бетовен сонати със специален желание и хъс. Тогава се създава цяла поредица от творби за пиано, виолончело, известният Девета симфония, на Missa Solemnis.

Много от произведенията Lyudviga Ван Бетовен станали класики не само за слушателя за възрастни, така и за деца.

Голям композитор създаде около стотина места по целия свят.

хронология

Други опции биография

интересни факти

  • Великият композитор е на трето място в семейството на Lyudvigom Ван Бетовен. Първият е дядо му, който стана известен музикант в Бон, а вторият - по-големият брат, който е роден на 6 години по-рано.
  • за да видите всички интересни факти от живота на Бетовен

на тест биография

След като прочетете кратка биография на Бетовен - Проверете знанията си: