Котки мислят за хората

За разлика от кучетата, пухкавите ни любимци ни възприемат като котка, но много голям. Когато преди 9500 години, котката влезе в къщата на човека и се вкопчи в него всичките си нокти, човек се влюбва в нея и този роман все още не може да свърши. Според различни оценки, днес европейския континент между 80 и 90 милиона домашни котки. А в световен мащаб отчита в продължение на три котки на куче. Въпреки тясната връзка с човека, котката държи все още много тайни. По-специално, ние не знаем със сигурност, че котките мислят за техните собственици.Това, което е довело до изучаване на поведението на котки?

В моята кариера, биолог, учих гръбначни обонятелна способност в продължение на 20 години. Винаги съм бил очарован от начина, по който животните са добре ориентирани в света, за да достигне до хората, където миризма е седмо чувство. Това е особено очевидно при кучета, за които миризма като цяло е основният начин на възприемане на околния свят.

Така в началото на 1980 започнах да работя върху изучаването на поведението на кучетата. По-късно, аз бързо се интересуват от изучаването на котки, и стана ясно, че тяхното възприемане на света още по-различно от това, което сме свикнали да виждаме.

Как ще прекарате проучване?

Аз също постави експерименти - като котка играе с играчки. как ще реагират на външни фактори като поведение по различно време на деня. Голяма част от информацията получавам от собствениците на котки, ги интервюират и обработка на въпросниците, попълнени от тях. Това дава възможност да разберете отношението си към своите домашни любимци и как двамата се възприемат един друг в различни условия и ситуации.

От това, което са показали, че котките възприемат хората не обичам кучета?

Кучетата са изучавали и продължават да учат биологията на света. Всички изследвания на взаимодействието между кучета и хора са съгласни за едно нещо - кучето възприема лицето е доста по-различно от това как тя възприема индивидите на вида. След като в зрителното поле на едно куче на е поведението на човека се променя. Вижте играта на човека и кучето, не й хареса на игра на две кучета.

Не съвсем. В моята книга аз казвам, че котките се отнасят към нас само как те се държат към други котки. Те по-скоро мисля, че ние сме голяма и тромава. И това наистина е така, сте виждали котка веднъж се натъкнали на един мъж? И ние, хората го правят през цялото време.

Независимо дали един човек ще бъде в състояние да се промени някога до края на мисълта за котки?

Това ще изисква много повече изследвания. Но тази област не е приоритет в биологичното наука. Котки - вътрешни, а не диви, и на тази основа, много природозащитници не вярват на своите животни в пълния смисъл на думата. Ето защо, внимание се обръща към тях по-малко.Какво беше най-изненадващо в своето изследване?

На първо място, по отношение на котките са предразположени към стрес. И на второ място, като малък брой собственици на котки знаят това. Стресът е vlyanie за всички аспекти на живота на котките, тяхното физическо и психическо здраве. В повечето случаи причината за стреса при котките са несъгласие с други котки. Той отбеляза, много случаи, когато котката се промени поведението на не бъде коригирана само от факта, че му се преселени от други котки, които те са живели в същия апартамент или къща. Cat постепенно се връща към обичайните си навици и да не стане неспокоен или агресивни.

Същото е модерно да се говори за чести физически заболявания котки - дерматит или цистит. Тези заболявания се обострят значително, ако котката е под стрес. Затова моята препоръка към всички собственици - внимателно наблюдават поведението на вашия домашен любимец и ако това не се промени, опитайте да намерите причината. Ако това е околната среда, да помогне на вашата котка или котка за преодоляване на стрес.

Защо котките мяу силно, често пребивава само в стаята?

Котките се учат много бързо и да научат какво да правя, за да постигнете целта си. Звуците, които правят - един от начините да се собственика да й даде това, което иска. Най-вероятно, останалият един, котката се обади, така че тя отвори вратата и "приет в обществото."

Защо някои котки се държат различно с различни членове на семейството?

Котките са много по-умни, отколкото си мислим. Те бързо се научи да работи възможно най-ефективно за един човек, и колко - от друга. Например, един член на семейството става рано сутрин и дава котката лечение. А котката чака го всяка сутрин, и ако човек ще се събуди един ден котката може да започне да вдигам шум, за да го събуди и да получите удоволствие му.

Защо котките трият човекът?

Котките се държат по начина, по който те се държат като дете с майка си. По принцип всяко поведение котка има своя произход от времето, когато е била на едно коте. Всяка опашка коте асансьори, триене срещу майка си и meows. В отговор, котката се храни коте и ближе кожа му. Само една котка продължава да се държи с човека, настоявайки храна и обич. Всъщност начини да се покаже тяхното желание при котките не е твърде много, не повече от дузина.

Възможно ли е да се научи да изпълнява команди котки?

Да, можете. На първо място, котки научават това, което те не трябва да се направи. Например, ако котката ви се използва за да скочи върху кухненската маса, има няколко начина да я отбиват от него. Можете да използвате пролетта играчка, която работи и скача, когато котката скача на масата. Това плаши котката и тя вече няма да скочи през няколко пъти. Друг начин - използвайте пистолет дете вода и стреля котката всеки път, когато тя скача на масата. Просто го направи така, че тя не разбира какво е да ви даде смущението й, в противен случай той не може да ти простя. По същия начин е възможно да се отбие, или, напротив, да се насърчат определени действия котки.

Че собствениците на котки трябва да са наясно с техните домашни любимци?

Но котките могат да се считат за различни и не знаят нищо за вашите очаквания. Основното нещо, което искам да предам на всеки собственик - ако планирате да има втора котка, да го направи внимателно и да бъде готов да се откаже от него и да се върнете на селекционера, ако нещо се обърка, както бихте очаквали.

Превод Мария Buzhin groon.ru