Косата падат - кой лекар трябва да се отнася

Повечето пациенти не просто не знаят за какво лекар, за да отговори, ако косата падат, но те нямат представа, че има специалист в тази област. Някои от алопеция страдащите отидете на дерматолог, който до известна степен може да помогне. Въпреки това, неговата специалност - кожни проблеми, така че целта на лекаря ще бъде препоръчително само ако косопадът е свързан с конкретна патология на кожата на главата.проблеми за коса могат да бъдат разнообразни и да присъстват и при двата пола. Въпреки това, загуба на коса е най-неприятно патология, която засяга предимно мъже над 25 години. Освен това пациентите рядко мислят, че алопеция е заболяване, което изисква професионална диагностика и лечение.

Оплешивяващ мъжете предпочитат да използват традиционната медицина, отколкото допълнително да влоши състоянието.

видове алопеция

Плешивост може да бъде от различни видове. в зависимост от това как ще косопад:

Загубата на коса до каква лекар за справяне

 • Общо. Напълно покрива цялата цветът липсва.
 • Андрогенно. Наследствен вид патологии, в която има такава силна изтъняване, че те стават почти невидими. Заболяването се среща при мъжете и се свързва с хормони.
 • Дифузно. А равномерното намаляване на размера на коса, тоест, изтъняване.
 • Алопеция. На главата се образуват огнища на алопеция, въпреки че незасегнати области няма промяна.
 • Пъпа. В тези места, където е имало загуба на коса, има белези.
 • Вродена. Е проява на генетични дефекти. То може да бъде изцяло или частично под формата на плешиви петна или огнища.

Сравнително рядко се наблюдава загуба на коса при жените се характеризира с изтъняване на косата от центъра на главата към периферията. При мъжете, плешивост започва в краищата на челото и напредва нагоре, а след това също се присъединява към париетален част.Кой лекува патологията?

Загубата на коса трябва да се отнасят до trichologist. Лекарят в този профил се занимава изключително с проблемите на косата. Владее всички методи за диагностика на заболяванията на косата и скалпа, знае как да се отнася за конкретен загуба на коса, може да предложи ефективна превенция за хора с генетична предразположеност. Дейности trichologist има за цел да се установят причините за прекомерната загуба на коса. Всички терапевтични интервенции, които ще назначи лекар, ще се отрази на етиологичната фактор, да се маха, ако е възможно.

Кога трябва да се консултирате с лекар?

Алопеция е доста относително понятие, а ако косата падат, лекарят не винаги се назначи лечение. Нормата е загубата на 100 косми или по-малко на ден. Освен това, по-дълго на косата, толкова по-често хората бъркат в размер на патология.

Отивате на лекар е необходимо в следните ситуации:

 • Внезапен силен косопад, когато ръцете са цели гроздове;
 • Всички промени на кожата на главата (или обратно силна сухо мазнини);
 • Появата на значително количество от пърхот (особено ако е никога преди наблюдавано);
 • Налице са някои субективни усещания върху скалпа (сърбеж, парене, дразнене).

Мъжете могат да се отнасят до trichologist, ако имат генетична предразположеност към плешивост. Лекарят ще разработи индивидуален план преди предотвратяване на плешивост, което ще забави прогресията на заболяването.

Как е лечението?

В повечето случаи, загуба на лекар третира косата е сложна. т.е., комбинирайки физическа терапия с медикаментозно лечение. Пациентите трябва да са наясно, че всяка медицинска интервенция трябва да се извърши или от trichologist, професионален козметик (което, последният трябва да има медицинско образование и да завърши на специалните курсове).

Лекарят третира косата с помощта на следните методи:

 • Загубата на коса до каква лекар за справяне
  Озон терапия (високо ефективен метод, който е въвеждане на молекулен кислород в кожата на главата);
 • Мезотерапия (инжектиране на различни препарати в зависимост от етиологията на алопеция, в засегнатите райони на скалпа);
 • Миостимулация (косата и скалпа лекува влияние на импулс ток);
 • Plazmolifting (въвеждане в кожата на главата специално обработен плазма);
 • Йонофореза (използван за прилагане на лекарства в дълбокия слой на дермата);
 • Криотерапия (засегната област обработен течен азот);
 • Пилинг (почистване на устието на космените фоликули).

Медикаментозно лечение на алопеция съдържа витамини, различни аминокиселини, биоактивни добавки, някои мазнини и други лекарства, съдържащи активни съставки. Също така, за успеха на лечението зависи от диетата на правилното пациента и неговия начин на живот.

Запазване на връзката или да споделят полезна информация в социалните услуги. мрежи