Колкото по-опасно от кърлежи ухапване за кучета прочетете тук

Вижте също:

Когато кърлежите са опасни за кучета
Най-често собственици на кучета не осъзнават, че това кърлеж и може дори да не знаят как опасните кърлежи ухапване за кучета, котки и други животни. Важно е да се отбележи, че в природата, има над 40 000 вида насекоми, повечето от тях не представляват заплаха, защото яде гъби и растения. Но има и видове, които се хранят с кръв, не само животните, но и хора. Ухапване от кърлежи има много проблеми и проблеми с здравето.


Проблемът на хората винаги да започне да се бори след инцидента, а в действителност можете да защитите вашия домашен любимец, независимо от това ще отнеме да се направи - е да се обадите на експертите на нашата компания, която почиства площ, на която живее едно куче, както и преработени самото животно, като се използват специални високи мазила и спрейове срещу кърлежи.

Опасност от ухапване от кърлеж за домашни любимци

Mite - малко насекомо в размерите се измерват в mm. Заплахата не се ограничава до това, което той може да се пие кръвта на животното, или да напуснат, след като е ухапан от една голяма рана. ухапване опасност е инфекция, която може да донесе на насекомото в момента на ухапването. Важно е да се знае, че кърлежите са носители на piroplazmy на бактерии. След като попадне в кръвта преминава и седмици, тъй като здравословното състояние на животното да се влошат значително и цялата причина за появата на пироплазмозата. Какво е това заболяване?

Пироплазмозата - заболяване, при което е засегната кръвта на животното, ако не започнете лечение навреме фаталния изход е гарантирана. Капан в резултат на ухапване от кърлеж бактерии в кръвта се отразява на червените кръвни клетки. Бактериите растат и се размножават бързо, това се дължи на прогресията на заболяването.Когато кърлежите са опасни за кучета
Как да се определи наличието на болестта

Просто имайте предвид, че първият знак е пълен отказ от храна за животни, както и намаляване на активността. Ние трябва незабавно да разгледа вашия домашен любимец, ако знаете, че преди животното прикрепен кърлежи, а след това пътуване до ветеринарния лекар не трябва да бъде забавено.

Хвърли всички най-важни неща, които трябва, ако в продължение на първите признаци на добавената висока температура (+ 41s). В болно животно също може да промени цвета на урината, се появи диария и повръщане.

Собствен борба с болестта не трябва да бъде най-положително помощ животното може да има само опитни ветеринарни лекари с помощта на специални лекарства и лекарства.

Помолете за помощ към нашите експерти +7 (499) 394-26-44 +7 (812) 900-51-18 безплатна консултация.

За да се предпазват животните от кърлежи ухапвания

Важно е да се отбележи, че не е достатъчно да се знае колко опасен кърлеж ухапе куче, вие все още трябва да бъде в състояние да се предпази животното от кръвни нещастници. Как да го направя? Отписване от горски разходки и посещения в райони с висока, суха трева, която не е задължително да. Тогава какво?

Днес, в ветеринарни клиники се предлагат в голямо разнообразие от инструменти от кърлежи. В ветеринарна аптека можете да си купите капки за холката, спрейове, яки. Максимална защита може да се постигне с помощта на комбинация от лекарства, например, яката и капка.

След лечение, можете спокойно да отидат в гората до езерото или ливади, но ние не трябва да забравяме за собствената си безопасност, както и кърлежи се прикрепят не само за животните, но и за хората.

Премахване заби кърлеж с животните

Ако установите, след като проучи домашен любимец заби кърлежа, трябва да я изтриете веднага. Разбира се, най-доброто решение би било да се обадя на ветеринар, но можете лесно да се справят сами.

Когато кърлежите са опасни за кучета
Заличаване може да доведе до най-различни начини, например, в кърлеж капка масло, след около 10 минути, то ще изчезне. Ако под ръка има специални устройства, малък нокът, който се продава в магазините за домашни любимци, а след това да го използваме. Важно е да се знае, че кърлежа трябва да се отвинти, и го прави на часовниковата стрелка.

След отстраняване на ухапване от кърлеж се намазва с йод, и животното се организира от постоянни грижи за една седмица. Ако температурата не се покачва, но ухапването не набъбва, а след това всичко е ОК.