Колко време на бременност при хамстери dzhungarikov

Тогава дойде момента, когато подозирате, че вашият домашен любимец е бременна. Това може да повлияе на тяхното поведение, навици, характер. Как все пак да се знае, че хамстерът замислен? Да започнем с това, че е желателно да се разбере, че имате една жена. Понякога това се случва, че животното получава няколко допълнителни грама, а собственикът е вече мисли за бременност хамстер.Полово гризачи

За да се разбере точно това дали чакате за децата в бъдеще, или не, е необходимо да се изчисли пола на животното. Какво dzhungarika при закупуване имена на жените са били наричани, това не означава, че сексът е определена правилно. Искате ли да го разбирам лично, тъй като продавачът може дори да бъде погрешно.

Хамстер е малко вероятно да отговорят положително, ако го вземат в ръка и ще бъде внимателно обмислена. Но в действителност, това е доста бърз процес. Основното, което ясно да се разбере това, което трябва да се обърне внимание. По-добре е да се изчака момента, когато животното ще бъде в добро настроение, спокойствие и тишина. Можете също така да го вземе сънлив и отпуснат. Бъдете грижи и внимание. Подарете на детето нещо вкусно. С цел да се определи пола, трябва да се обърне на гърба на гризачи, но те наистина не ми харесва. Опитайте се да я държи здраво и за предпочитане над мека повърхност за по-безопасна процедура. При женски гризачи видими зърната при мъже е ясно видими тестисите продълговати. Ако все пак имате една жена, че е важно да се разбере, че във времето на хамстер dzhungarik бременна. Но това не е толкова просто.

Както хамстери раждат

Признаци на бременност dzhungarika

Как все още може да се определи, че животното е в очакване на бъдещите поколения?Има няколко признаци:
  1. Първо трябва да се уверите, че samochki имал контакт с мъж. Средната продължителност на бременността при хамстери е 16-20 дни. Поради това е желателно да се установи факта, че хората от различен пол в контакт през последните 2-3 седмици. Ако тя не беше в една връзка с мъж в този период от време, а след това homyachiha не може да бъде в позицията.
  2. Необходимо е също така да се вземе предвид възрастта на животните. Пубертетът те вече достигнат през 6-7 седмици. Гризачите на възраст по-малко от 6 седмици, не можете да подозира бременност.
  3. Бъдете сигурни, да се изключат възможни заболявания любим. Отглеждане корема не може точно да се посочи бременност dzhungarikov.
  4. Ако все още корема растеше и женската за последните няколко седмици в контакт с мъжа, шансовете са, че той е в състояние много увеличена.

Както хамстери раждат

От всички видове тези прекрасни същества, космати само Jungar хамстер до края на феталния период на отстраняване появи забележимо заоблени корема. Още в първата седмица след оплождането на животните започва да се държи доста развълнуван: Трудно е да се снабдяват с продукти проправи гнездото си, което е ясно показателно за събудил майката инстинкт. Jungar хамстери раждат в 20-дневен срок, животински може да донесе на света повече от 10 малки в даден момент. Например, бременност в сирийски хамстери трае 16-18 дни. Затова при избора на гризач важно да се определи неговия вид.

Знаете ли как да се мият правилно си хамстер? Не съм сигурен? Прочетете тук!

В този деликатен период в dzhungarika също се подува и зърната, но да се намери сред доста гъста козина няма да е лесно. Предвид факта, че любимата ви вече е бебе, опитайте по-малка я вземе в ръцете си, така че да не вредят на здравето на бебето.

Това е почти точно преди раждането женската се държи много разтревожен. Тя дъвче храната, а след това изведнъж започва да се себе си или мост терминал оближе.

Естествено, най-надеждният начин за проверка на домашни любимци ще му покажа на ветеринар. Но лекарят е длъжен да ви предупредя, че професионален инспекция може да изплаши животното, което допълнително се отрази негативно върху контакт с женски род.

Ако сте сигурни, че dzhungarik почти на път да произвеждат потомство в света, не е нужно да се притеснявате, защото животното е перфектно се справи сам със себе си раждане. И не си пожелаваш възможност да наблюдаваме този процес, в случай на усложнения и защита на жени и млади.