Колко пъти на ден трябва да има новородено дете, тъй като той

Колко и как да се хранят новородено

Много майки са нервни и се чудят колко пъти на ден трябва да се яде едно новородено, и колко често да го хранят? Обикновено отговор на този въпрос и да се направи цялостен план за доставяне е невъзможно, защото всичко зависи от индивидуалните особености на смучещите рефлексни трохите и гърдата на майката, както и наличието в него на мляко. Все пак, нека да разгледаме как да се хранят детето, така че той е израснал силен и е здравословно.Колко пъти на ден трябва да се яде като новородено ще се роди

Коластрата - първите няколко дни след раждането специално вещество освободен в майката. Той е по-дебел и по-хранителни кърмата. Тъй като се роди бебето е много крехки и с лоша смучене рефлекс, а сега започва да се познаване на околната среда и храната, не се страхувайте, че в първите дни, че ще яде само няколко капки коластра майка (с около една чаена лъжичка). Освен това бебето стомаха при раждането е от 7 до 10 мл и вече не могат да се настанят.

На втория ден на малко дете ще яде е малко по - 2-3 супени лъжици коластра.

На третия ден на новороденото започва да расте бързо, и това ще изисква по-голямо количество мляко (коластра отпуск). Нахранете тя трябва да бъде по-дълго. увеличение на стомаха до 20-40 мл. За бебето удовлетворена, тя трябва да се очаква, за същото количество кърма.

Тъй като бебето с всеки следващ ден ще расте, количеството на консумираната мляко също трябва да се увеличава постепенно. Двете седмици на дневен прием на бебето трябва да бъде около 500 грама мляко, от време на време за хранене на 50-70 грама, и така нататък.

С течение на времето, няма да се налага да се увеличи дозата, а друга част ще образуват 6-7 месечно бебе ще има около 800-1000 грама на ден.

За да се отговори на въпроса колко пъти на ден трябва да се яде едно новородено определено е трудно. Правилно да го нахраниш, когато е гладен и поддържа гърдите, докато nakushalsya. Обикновено бебетата се хранят 10-12 пъти на ден на всеки 2-3 часа.

Всичко от извадковите данни. Всеки новородено дете се храни по различни начини - някои повече и по-плътни, някои по-малко и по-малко. Ето защо, за да зададете за вашето бебе ясен график може да бъде само емпирично и надзор.

Как да разберете дали вашето бебе достатъчно мляко

Много родители се страхуват, че новороденото ще бъде гладен. Какво бихте се види дали е достатъчно мляко, майка е необходимо да се спазва маниер от трохите на състоянието му. Ако едно дете спи добре, той не иска да яде повече, отколкото е необходимо, се наддава на тегло, тогава всичко е наред, и бебето се храни толкова, колкото му трябва за растеж и развитие. Но ако мъника неспокойно се държи, или просто са недоверчиви родители имат опасения за насищане на детето си, тя може да бъде един лесен начин да проверите дали малко една храна или не е достатъчно. Трябва да се купуват специални везни за бебета и тежи бебето, преди да се яде и кога. Разликата (плюс или минус няколко грама) и е резултат от това колко той яде. Ние можем да се процедира по друг начин: да изразят мляко от гърдите, и да ги въведете в бутилката, така че да се разбере мл, Пълно малко момче, ако достатъчно мляко.

Прекомерното загриженост за количеството мляко, консумирано дете напразно, тъй като това ще отнеме необходимото количество.Колко пъти на ден трябва да се яде едно новородено: разполага смучене инстинкт

Бебе е гадно на гърдата на майката, не само защото иска да яде, но и поради специфичния си физиологична необходимост за смучене. Структурата на устата, бузите и устните бебето са разположени по такъв начин, че тя плътно да вземете майчината гръд и се придържаме към нея, но за да се засили тях трябва да бъде постоянно поставя бебето на гърдата, за да се впоследствие той не го смуче палеца или юмрук. Благодарение на нуждите на детето за смучене хранене процес може да се забави, докато един часа. Като цяло, очакваното време на дължина хранене трябва да е 15 до 30 минути. Но не строго отброява времето на хранене. Когато бебето се чувства пълен, той няма да знае за това.

При хранене на новородено е важно да се гарантира, че тя суче на гърдата, без да се дъвчат, или просто да го държи в устата си. Продължителното хранене, ако детето се държи на дъвченето е започнало, това означава, че той скоро ще заспя.

Колко пъти на ден трябва да има новородено при изкуствено хранене?

Бебе мляко се подава дърпа ядат толкова, колкото едно бебе и кърменето. Модерен мляко смес за новородените деца имат в състава си приблизителна адаптирани към млечните елементи майка, които допринасят за развитието и растежа на висок клас дете. Но когато храненето на детето по този начин съществува риск от преяждане. Ето защо, ако вие не гледате колко пъти на ден трябва да има новородено дете, той може да се появи подуване на корема, проблеми с храносмилането, колики.

За да се избере оптималното количество храна на бебето си, по-добре е да се консултирате с педиатър. След проверката, като се вземат предвид физиологичните особености, височина, тегло на бебето, той ще Ви посъветва колко пъти на ден трябва да се яде на новороденото.

Обикновено лекарите казват, че бебето е по-добре, отколкото недохранване прехранване и след това да не спи през нощта заради проблеми с стомаха му.

На практика, има един лесен начин да се изчисли размерът на grudnichka хранене. Броят на дните на детето от раждането до умножете по 10 милилитра. Резултати - количество храна, консумирана в един момент (например, 4 пъти на ден на детето трябва да се яде млечна смес, 40 мл). Но това е само първите 3 седмици.

Впоследствие, до 2 месеца, дневната доза се изчислява 1/5 от теглото на пациента. Например, ако вашият сбор тежи 3500 килограма, дневната доза ще бъде 3500/5 = 700 мл на ден. Заданието ще бъде равна на 700 мл, разделен на броя на приеми (обикновено 6-7). Общо приблизително 100 мл на една порция кърмачета.

С развитието на детето и ще увеличи количеството на консумираната храна: в рамките на 2-4 месеца - 1/6 от 4 месеца до 1,6 години - 1/7, 6/8 месеца - 1/8, 8-12 месеца - 1 / 9 телесно тегло. За да се избегне преяждане, важно да не надвишава размера на хранене 1200 мл на ден.

За разлика-grudnichka бебе бутилка-хранят желателно спазване режим: ден - на всеки 3 часа (толеранс от плюс или минус половин час), вечер и през нощта почивка между хранене - 4-5 часа.

На диета, можете да се движите, но е необходимо да се вземат предвид апетита на бебето, както и препоръките, които е дал на педиатър.

Ключът към здравето на бебето е въпрос на чистота на ястия, от която той пие. Така че не забравяйте да се вари или стерилизира специални бутилки апарати и биберони.

За повече информация за това колко пъти на ден трябва да се яде новородени

Майки е важно не само да се знае, колко пъти на ден трябва да има едно новородено бебе, но и други функции на властта.

• оригване. Всеки дете, още от първите дни на живота, когато мляко за пиене, поглъща с нея въздухът, който остава в стомаха и дава на детето тревожност. За да се отървете от чувството на дискомфорт в малки деца, има един добър начин: бебето се държи в ръцете си, сложило глава на рамото му и потупване по гърба. Предварителен на рамото му е по-добре да се сложи на случай салфетка, когато изведнъж детето srygnet. Не всеки може веднага изригва въздух. Той помага: сложи детето да спи в продължение на няколко минути и след това се вземат обратно в ръцете му. След бебето otrygnet може да продължи храненето си.

• Повишаване на теглото. Много родители се притесняват за това, което детето им е много по-бавно наддаване на тегло в сравнение с другите деца. Тревожи за това не си струва. Ако мъника добри яде, спи и общото състояние на добро здраве, на бавен растеж - не се притеснявайте. Въпреки това, той е по-добре да играят на сигурно и да се покаже педиатър на детето.

• Тоалетна. При вземането на решение колко пъти на ден трябва да има новородено дете, трябва да разгледаме както броят на замърсени своите пелени. Не забравяйте, че с правилното хранене на бебето трябва да е обикновен стол (най-малко 3 пъти на ден). А здрави деца могат да пишат 10 до 20 пъти на ден.

Най-важното е необходимо на бебето след раждането му е храната. На колко добре детето яде това зависи от всички физическото му развитие и състояние. Така че, мамо, на добър час, за да можете в храненето на вашето дете!