Колелото на самсара - законите на цикъла на живот

Първата идея на колелото на самсара е появила преди появата на будизма, както и за произхода на техните кирки pozdnevediyskom браманизма. Будистите са заимствали тази концепция, но те му обясних начина, по който ние го разбираме сега.Какво е Колелото на Закона

Колелото на самсара - този непрекъснат цикъл на раждане и смърт. Това постоянно се превръща и промяна, която се контролира от капитана на смърт. Кръгът Samsara ни показва всички фази на човешкия живот. В центъра на кръга има три същества, всяка от които има своите недостатъци: прасето - символ на алчността и невежеството; Петел - символ на плътската страст; змия - символ на омраза. Всички тези качества са свързани с човешкия живот и принуден илюзорно съществуване. На кръговото движение, в непосредствена близост до центъра на града, в ляво показва монасите и миряните тези хора, които почистват живота си заслужават една успешна трансформация и затова се движат нагоре. От дясната страна - нечестивите голи хора, които са предназначени за нещастен прераждане.

Какво е Колелото на Закона

На следващия кръг е разделен на шест части. Всички те представляват потенциален човешки съдба след смъртта му. На върха - на небето; Ляв - обикновените хора; Право - боговете и титаните; в долния десен половина - лоши духове, които страдат от чувственост; в лявата долната половина - царството на животните; и в самото дъно - студена и топла дяволите. Навсякъде има със сигурност е на Буда, която помага на всички да се притече на помощ на душата му. Най-новата външния кръг се състои от дванадесет картини, които изобразяват живота на един човек, за стъпките, с която той се движи отново до смърт. Всяка картина има своите символи. Ние списък на стойностите в посока на часовниковата стрелка - невежеството, движещата сила, съзнание, формата, сетивата, докосване, чувството, жаждата, закрепване, ставайки, раждане, старост и смърт.В друг начин, колелото на самсара, се нарича бхавачакра. В противен случай, тя все още може да се нарече колело на съществуване. Той запазва господарят колело на смъртта. Всички те са тясно свързани помежду си - хората, прилепени към живота, генерира карма и са преминали през него на нов цикъл на съществуване.

Какво е Колелото на Закона

карма колело - е постоянно движение на пътя, очертан от собствените си действия. Решава съдбата на човек господар смърт - бог Яма. Той прави решението му върху човешкото карма натрупана по време на живота си, а често се оказва, че много лоша карма, както и всички грешници са предназначени да мине през една ужасна присъда.

За да обобщим. Колелото на самсара - това е пълен цикъл на човешкия живот, което отразява неговата страст, грях, етап живот, карма и прераждане. Тълкуване на колелото на самсара, ние многократно се споменава за карма. Какво е карма? Има ли човешко действие, което неминуемо съдържа известна последици. Чрез действието може да се разглежда не само физическо действие, но също така изречените думи и дори мисли. Общата сума на тези физически, умствени и вербални актове направил в живота си, и определя характера на следващото раждане, живот и смърт. Карма може да бъде добър или лош, това означава, че може да доведе до щастлив или нещастен раждане в следващия превъплъщение.

Какво е Колелото на Закона