Кой е най-интелигентната

През 1912 г., немски учен Vilyam Щерн е въвела такова нещо като "фактор на интелигентност" или IQ. ниво IQ се извежда въз основа на разработените тестове за измерване на умствените способности. Средното ниво - 100, ако е над 140 единици, а след това тези хора, които намират гении. На жителите на корейски Ким Унг-Йонг IQ резултат е 210, и това е официално признат за най-интелигентен човек на планетата.
Ким Унг-Йонг в Книгата на рекордите на Гинес е посочена като най-интелигентният човек на света. Изявени способности той започва да се появява в ранна детска възраст. На шест месеца, той започва да се каже, е в състояние да общуват свободно в една година, три години вече са прочели свободно не само на родния си език, но също и на английски, немски, японски. Като дете, той започва да пише поезия, и се оказа като велик художник.За три години, Ким Унг-Йонг даде първото си интервю, както и от четири до седем години, като класове в университета като свободен слушател. В седем годишно момче със семейството си по покана на американската космическа агенция се премества в САЩ, където, след завършването на университета в Колорадо получи докторска степен в областта на физическите науки, и започва да работи в NASO.

В списъка на най-умните хора на планетата и Dzhudit Полгар (IQ 170) - гросмайстор, Stiven Хокинг (IQ 160) - световно известен физик - теоретик, Гари Каспаров (IQ 190) - световен шампион по шахмат, Филип Emegvali (IQ 190) - изобретател , инженер и геолог.