Когато изчезналите мамути и защо се е случило

Всяка година през ледниците на Северна Европа и Сибир, учените намират все повече и повече кости, зъби и зъбите на мамути. Тези констатации не позволяват да се охлади до дискусии за причините за изчезването на тези древни бозайници.


От това, което изчезнали мамути

Експерти настояват множеството на всички възможни хипотези, но досега никой от тях не е била потвърдена. Какво би могло да доведе до смъртта им? Защо мамутите изчезнали?

Когато са живели мамути?

Добре известно е, че първите мамутите се появили в плиоцена (около 5,3 млн. Преди години) и имаше около VII хилядолетие преди новата ера. Повечето от тях са с размер, подобен на съвременните слонове, но те бяха сред животните като доста голям вид, тя достига височина от 5 метра, и малки, за да растат само 2 метра.

Основните разлики от огромните слонове е наличието на гъста коса и дълги извити бивни, помогна през зимата, за да се получи храна от под снега.

мамутите Основните обхватите имали Северна Америка, Африка, Европа и Азия. Най-често, изследователите са открили само индивидуалните си кости, но в Сибир и Аляска са известни случаи на откриване на цели трупове, управляван добре запазена до наши дни в замръзналата земя.

Когато мамутите изчезнали?

Повечето от мамутите починал преди около 10 000 години, когато на земята преобладават т.нар Висла ледена епоха. Той е последният от поредицата от ледниковите периоди и завърши около 9600 преди новата ера.

От това, което изчезнали мамутиПрави впечатление, че в допълнение към мамути в същото време е изчезнал още 34 вида бозайници, включително bolsherogy елени и вълнест носорог. Extinction бе придружено от изменението на климата и трансформация TUNDRO степната в съвременната горите тундра и блатиста тундра флората и фауната.

Защо мамутите изчезнали?

Причините за изчезването на мамутите, учените обсъждаха в продължение на много десетилетия. Те изтъкват различни версии, дори доста екзотични, като комета и епидемия в голям мащаб.

Повечето предположения не са подкрепени от други специалисти, но днес има най-малко две хипотези, които могат добре да обяснят изчезването на животни. Смята се, че мамутите могат да станат жертви на ловците на горния палеолит или загиват в резултат на рязко изменение на климата.

Изкореняването на мамут ловците

Версия на ловците беше предложена от британския натуралист Алфред Уолъс в края на XIX век. Ученият открил, че е бил на лов мамути, причинени тяхното пълно унищожение. заключения Уолъс се базират на откриването на древен човешки много, което е огромно струпване на костите на бозайници.

От това, което изчезнали мамути

Смята се, че преди около 32 хиляди години, хората са се заселили в северната част на Евразия, както и преди 15 хиляди години достигна Северна Америка и са били активно лов да се храни. Разбира се, те не биха могли напълно да унищожи цялата видове, но по този начин, те "помогна" глобалното затопляне, което е настъпило след ледниковия период и е довело до намаляване на огромните фауна.

Изчезването на мамутите, поради изменението на климата

Привържениците на хипотезата на изменението на климата показват, че ролята на човека в изчезването на мамутите силно преувеличена. Според тях, на масово измиране започна много преди хората в териториите, обитавани от бозайници. Освен това, в допълнение към мамути преди 10000 години, убивайки много други животни, ловни, на които древните хора не са ангажирани.

По този начин, човешка намеса играе второстепенна роля, като основната причина за изчезване се нарича глобалното затопляне и намаляване на фуража, използван от мамути да се хранят.