Когато Елцин почина през коя година Елцин е починал и където той е погребан

Борис Николаевич Елцин, който е роден през 1931 г. в дълбините на района на Свердловск, постигна блестяща кариера, след като започна като бригадир на изграждането на първия завод на Президента на Република България.Неговата политическа дейност се оценява нееднозначно съвременници, но в глобален дебат започна, когато Елцин е починал. Невъзможно е да се даде еднозначен отговор на въпроса за законността на решението си, но едно нещо е сигурно - Борис доведе страната ни в един напълно нов начин, притежава голямо обещание.

Елцин е починал

Живот след пенсиониране

След седем години в президентската канцелария, Борис Елцин с радост подписа указ за оставката му. Сега той може напълно и изцяло посвети времето си на любимата му съпруга Наина, деца и внуци.

дача на Елцин често спрян от министри и политици, според които Борис не е бил винаги доволен от действията на своя приемник. Но тези посещения са над скоро, и бившият президент започна спокоен живот далеч от политиката.

Елцин е починал

Няколко месеца преди да почине, Елцин Борис Николаевич посети Йордания и Израел. Посетих Мъртво море.

Заболяване и смърт

Според някои лекари, пътуване в чужбина може да предизвика влошаване на здравето. Няколко дни след завръщането си в родината си, Елцин бе приет в болница в клинична болница с остра вирусна инфекция,. Именно тя е причината за провала на някои вътрешни органи.

подготовка погребение

В съвременната история на България все още не са проведени на погребението на държавния глава. погребение на Елцин е първият по рода си. Разбира се, не е имало традиции и ритуали. Така че, когато Елцин е починал, български президент В. В. Путин инструктирани да се разработят подходящи етапи на церемонията.

Спешният е създаден Погребение комисия, която се ръководи от Сергей Собянин.

Погребението на първия президент на България не изглежда като кончината на първите лица на съветската държава. За първи път бе решено да се проведе опелото в главния храм на страната, тъй като Борис е бил вярващ.Опелото беше да се проведе с помощта на Metropolitan Ювенал митрополитите Кирил и Климент. Алексий II, митрополит на цяла Русия, не успя да присъства на церемонията, тъй като той е бил в чужбина за лечение.

Прави впечатление, че Държавната Дума не е спрял работата си. А заместник-фракция на комунистическата партия, отказа да отдаде почит на мълчание на Елцин.

Сред чуждестранните политици в сбогуване с Елцин присъстваха бившият американски президенти Клинтън и Джордж Буш-старши, бивш британски премиер, Канада, Италия, както и президентите на Полша, Финландия, България и много други. Прави впечатление, че на погребението на Борис Елцин дойде Михаил Горбачов, първият и последният президент на СССР.

Елцин е починал

Когато Елцин е починал, бе решено да се проведе церемония за сбогом, правилните православните канони, така цяла нощ над ковчега прочетете Псалмите, а след това е направено погребение литургия и самата погребението, която продължи около два часа.

След церемонията в катедралата Христос Спасител ковчега с тялото на бившия президент е преместен в катафалката и отведени в Новодевическото гробище в Москва. На централния булевард на превоз под тялото на ек Елцин бе взето на правилното място.

Със затворен ковчег Бориса Eltsina отстранен българското знаме и го подаде Naine Eltsinoy, жената. Семеен е дадено повече време, за да се сбогуват с починалия в този момент женски хор на манастира изпя "Вечната Памет".

Елцин е починал

Елцин е погребан в 17,00 часа под звуците на артилерийски salvos и химн на Руската федерация.

Траур за бившият президент на България се проведе в Свети Георги зала на Кремъл. Те се посещават от около петстотин души. Единствените хора, които говореха бяха Владимир Путин, съпругата на Елцин Наина.

Елцин е починал
Когато Елцин е починал, президент на България беше предложено да зададете име на библиотека в Санкт Петербург на бившия президент.

Бориса Eltsina име е улица в Екатеринбург.

Една година по-късно, след погребението на гроба на Елцин бе открит паметник във формата на българския флаг Г. Frangulyan работа.

Много паметници и плочи открито не само в България, но и в чужбина. Така например, в Киргизстан, Естония, Киргизстан.

През коя година е починал Елцин?

В резултат на изхода от статии във вестник "Дуел" беше голям обществен протест. В Държавната Дума проект проверка президент на капацитет е дори номиниран, но приемат за изпълнение не е било.

История на Съветския съюз има случаи, когато висши партийни лидери наистина са близнаци, които взеха за потенциално опасни събития с големи концентрации на хора.

Елцин е починал