Кога и как да се хранят розите

Роуз често е наричан "кралицата на цветята", което се намира завинаги не само в градината, но и в сърцата на много хора.

За да Рози дълго възхитени от красотата наоколо, за да се развиват нормално даде изобилен цъфтеж трябва да се грижи добре за тях - редовно хранени.Roses - инсталации с добър апетит, така че те трябва да бъдат хранени често.

Какво тор, необходими за рози растеше добре и цветчета?

Азотни торове имат като карбамид, натриев хумат, "идеален", във всички течна органична торене.

Ако рози растат в кисели почви, бъдете сигурни, за да се неутрализира калция е необходимо. Той е в дървесна пепел, доломит брашно, гасена вар и

вар, креда и т. г.

Розите се нуждаят от микроелементи целия вегетационен период. Тъй като железен дефицит води до развитието на хлороза, бор и манган - намаляване на имунитета, и по този начин увеличава риска от развитие на заболявания. Закупени в специализирани магазини микроелементи в комплекс форма на таблетки може да се използва Aquadon любезно Микро Agricola Rosa, Agricola за цъфтящи растения или други пълен комплекс тор за цветя, които винаги съдържа микроелементи.

През първата година след засаждането, торене само три.

Първо прекарат две седмици след засаждане, а втората в средата на лятото, третият - в началото на есента. Но на следващата година броят на храненията трябва да се увеличи два пъти.

1 пъти не дават много тор, защото розата е трудно да се започне да се развива зелена маса (издънки и листа) и цъфтежа може да се случи. Торене трябва да се комбинира с напояване.Най-добрият тор за рози - тор. Можете да използвате изпражненията на кон, крава тор, птици.

1 кг тор, разреден в 10 литра вода, настоява 3-4 дни и "лечение" е готов за розите.

Тези, които нямат тор, не бъди тъжен. Ела на помощ на минерални торове, а дори и по-добре, когато се редуват с органични минерални добавки.

През пролетта, когато започва активен растеж, рози трябва азотни торове, и когато са оформени пъпки и след това цветя - фосфор. Към есента рози изискват значителна степен и калиеви торове, за укрепване на имунната система и добре подготвят растения за зимата.

Кога и как да се хранят розите?

Пролет, ранен пробив пъпка.

Органичните торове: 1 кг тор за 10lvody, добавете първо. л. карбамид. Под един храст - 4-5L.

На 10 литра - 1 супена лъжица. л. карбамид, 1 супена лъжица. л. гранулирани торове Agricola Rosa. Под един храст - 3-4L.

Когато листата.

На 10 литра - 1 супена лъжица нитрофосфата, 1st.l. Течни торове Agricola Rosa. Под един храст - 3-4 л.

Когато пъпките.

На 10 литра - първи. л. калиев сулфат или суперфосфат. Под един храст - 3л.

На 10 литра - 1 супена лъжица. л. калиев сулфат тор и цъфтящи растения. Под един храст - 3-4L.

В 0.5L 10L разреден ферментирало течен тор, 1 супена лъжица. л. суперфосфат и NPK 3 литра под един храст.

Дървесна пепел 1 чаша под един храст.

На 10 литра - 2st. l.nitrofoski, 1 супена лъжица. л. калиев сулфат, 1 супена лъжица. л. Агрикола Rosa. Под един храст - 3л.

На 10 литра - 2st. л. сложен минерален тор, който съдържа калий, фосфор и микроелементи.

На 10 литра - 1 супена лъжица. л. калиев сулфат и суперфосфат.

На 10 литра - 1 супена лъжица. л. Течен концентрира тор Agricola - Rose, 1 супена лъжица. л калиев сулфат и суперфосфат. Под един храст 3л.

Положителен ефект върху прилагането на добре разложени рози (но не и пресен) оборски тор или компост. На песъчлива почва, те трябва да се направи през пролетта,

но на клей - през есента. Органични торове са заровени в glubinu10-15sm на разстояние 15-20см от растението.

А по-голяма роля за розите играе мулчиране, което прави късна есен. Той защитава растенията от хипотермия. топлина, изсушаване, по-интензивно, изградена на кореновата система през пролетта. Roses мулч добре разложен оборски тор, хумус, компост, торф.

Преди трябва да се поливат за торене растения, а след прилагане на торове, за да прекарат разхлабване.