Къде да запълни газова бутилка домакинство

Високите цилиндри налягане представляват резервоари за съхранение на газ и доза от него под високо налягане. Задачата на производителя на продукта, е безопасно и в същото време лесна за използване. Така че това наистина е така. Просто хората трябва да се научат да ги използват правилно.

Как да се напълни резервоара пропан себе си
Важно е да се знае за нейното безопасно използване в дома, защото често можете да намерите две крайности: • Някои от нас са панически се страхуват да го използвате. като се има предвид, че източник на опасност;
 • други са твърде прости са въпроси, за доставка на газ. понякога се пренебрегва стандарти за безопасност.

В действителност, газ - това е инструмент, който помага да се правят живота ни по-лесен и по-удобен. Основното, което да се знае как да се държи с него.

Какво трябва да знаете за станцията на газови бутилки и газ?

Цилиндрите са изработени от стомана сплав, съдържаща хром и молибден добавки.

Изследване - е контрол на техническото състояние на газови бутилки, както и определяне на възможността за по-нататъшно действие.

Оказва се, че преминаването на определен период от експлоатация, е необходимо корабът да бъде прегледан, за да се гарантира, че е безопасно да се предположи, че е върнат на работа. Ако тази операция не се прави, а след това на съда не може да бъде разрешено да работи на всички, тъй като не е известно, това е ОК, или не.

Тук е необходимо да се помисли за характеристики на живота на газови бутилки за бита: те се произвеждат от няколко растения и продуктите, които отиват в свободно обращение:

 • някои от тях да се превърне в оборудването на специализирани фирми;
 • Той участва в редовното обучение;
 • част от населението се пада.

Това означава, че всеки цилиндър има своя индивидуален живот, своя режим на работа и съхранение. Някой изпразни половината си капацитет, а през годините държи в гаража, някой отива и попълва същата бутилка, и някой подава над празна бутилка и пълни с покупки.

Важно е да се помни, че балонът е специализирано оборудване, което изисква на всеки две години проучване.

Точната дата на процедурата е посочена на всеки цилиндър поотделно.

На него може да се прочете върху метална плоча, с други думи, в информационния лист, производителят пуска където растението не само техния обем на стигмата и теглото на празния контейнер, но и датата на производство и датата на следващия преглед.

Зареждане на битови газови бутилки трябва да се извършва само в специализирани центрове. Ако пренебрегнем установения производителя на правилата цилиндри във всеки един момент може да се случи беда.

Като правило, тези специализирани станции, е предвидена така, че клиентът не е в тежест на този процес. Затова, ако човек носи бутилка, а когато не е установено на инспекцията дефекти и забавено разглеждане, като балон се попълва без проблеми наведнъж, струва си, само за да плати.

Но ако сте намерили специалист, или каквито и да било въпроси, които забранява зареждане с гориво, има и клиент може да напусне балона си, а вместо това да направите нова, валидни за употреба.

Важно е да се знае всеки, който се занимава с вътрешни газови бутилки, ако намери по-долу изброените елементи, тя е спешни действия, за да намерите специален място, където те могат да извършват проверка.

Правила за зареждане вътрешни газови бутилки

Обърнете внимание на недостатъците, при които пълненето няма да са в състояние да произвеждат:

 • ако непропускливи заварки;
 • ако непропускливи ставите;
 • ако повече от 10% от общия повърхността на боята покритие е счупен;
 • ако не пропускат и изходи неконтролируемо газ;
 • ако сте забелязали на металната плоча изтекъл срок изпит.


Когато зареждането е много прилага стриктно тези правила:

 • пълно предварително източване;
 • Задължително претегляне на всички етапи;
 • пълен контрол на стягане преди и след напълването;
 • непълна пълнеж от 85%.

На гарата, която има право на проверка, това не е лесно, но необходим процес се извършва в следния ред:

 • пълно предварително източване газови остатъци;
 • отстраняване на заключващото устройство. то това не е бутилката, а обичайната кух контейнера. Тя губи своята индивидуалност и се превръща в празно за новия кораб;
 • I промива с вряща вода;
 • очисти
 • пуснати на шията на новия заключващото устройство;
 • балон простира хидравлични и пневматични тест в специална вана. точно както колелото за преминаване на въздух;
 • боядисани в червен цвят;
 • Това е нов технически фиш цилиндър (метална пластина), на който се поставя датата на настоящето и следващата проверка;
 • магазин в съд пълнене се пълни със смес от пропан-бутан;
 • сметка на всеки цилиндър в специални издания. която дава възможност на живота на всеки крушка, оставяйки в свободно обращение.

Статистиката сочи, газови аварии, никога повече попълнено цилиндъра на станцията за газ за пълнене не е причината за трагичната новина.

Къде да запълни газова бутилка домакинство?

Как да се напълни резервоара пропан себе си
Има няколко възможности:

 • самото растение. въпреки че не е много удобно, тъй като се получава, е необходимо да се приведат всички цилиндри от всички страни обратно на производителя;
 • специализирана фирма. които са се класирали от Gostekhnadzor е:
 • газ-бензиностанция;
 • точки пълнене газ;
 • посочва смяна на бутилки: там вече са пъхнати анкетираните цилиндри, които работят на принципа, като каза, занесете празен, може да получи нов с газ);

Те трябва да имат специализирани съоръжения, които отговарят на всички изисквания на сертифициран специалист съоръжения, предназначени за такава работа.

В този случай Gostekhnadzor дава:

Според правилника, те трябва да имат време за 40 минути. Но обикновено мениджърът без работа не седи като потребители на природен газ огромен брой хора, така че е важно да бъдете търпеливи и изчакайте за отговор.

Пристигането в екип от специалисти или отстраняване на неизправности на място или е на дефектни домакинство газова бутилка в официален пункт за събиране или станция.

Често потребителите дори не са наясно с това може да мине период изследване, така че да продължи да се насладите на някои вина;

Можете да чертаете това заключение: прост начин да се уверите, сервизно обслужване на битови газова бутилка - е да го купуват от специализирани фирми, които могат да извършват инспекцията.

Съвет очевидно, но, въпреки това, сега на пазара много компании, които изпълват цилиндъра не е трудно. В този случай, дори не се интересуват от надеждността му. Но, за съжаление, повечето хора се обръщат към него. Най-типичният пример за това е обичайната бензиностанцията.

Изглежда, че е се продава същия газ, обаче, е доста по-различно специализация, различен сертифициране. Но за хората да пълнят балона с газ, те не го правят. Те нямат това нито правото, нито техническите възможности.

Оказва се, че пъхнати газови бутилки, тези дружества могат да попаднат в член 238 от Наказателния кодекс (България): ". Предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за безопасност"

В този случай трябва да се използва:

 • скали, които показват, когато се претеглят обема на контейнера и масата на газ, който в този момент все още е вътре;
 • адаптер, който осигурява зареждане стягане.

По време на зареждането така наречените примитивни методи, които не са предписани от закона и различни сертифицирани наредби занаятчийски адаптери използва, когато налягането, което може да възникне експлозия. Намира се близо до фаталния изход е неизбежно човек.

Един конкретен случай е регистриран бърза стрелба в една от бензиностанциите. Прави от оператора на резервоар с домашно адаптер от бирената бутилка изпълва газови бутилки за бита безгрижни граждани. Както и присъствието на детето не е пречка.

Формално законът се нарушава само от танкер, дори на самото дружество, директор впоследствие заяви, че газ за пълнене на населението - инициатива на оператора на танкера и заплашвани с уволнение.

Но сега, уви, не трябва да се проведе самото население никаква отговорност по силата на закона. Има много по-зле, носят риска от клиенти, които използват цилиндрите.

Можем да кажем, че те играят на руска рулетка:

 • обичай адаптер;
 • съмнително стягане;
 • вариации на температурата на околната среда;
 • инжектиране на газ над допустимите граници, и повече.

услуги газ за зареждане на гориво

Как да се напълни резервоара пропан себе си
Тази услуга може да осигури почти всеки град в малко населен район. Тъй като почти всеки има достъп до интернет, можете лесно да намерите на официалната станция, която е най-близо, и мнения за това. Там също ще бъде на разположение и на цената на услугите и възможност да се свърже с нея.

Тези компании могат да предлагат различни услуги:

Обикновено управляван от домакински газова бутилка пропан-бутан смес.

Безплатни правни съвети