Като у дома си, за да полира фаровете, от полиран пластмасови фарове

Предизвиква петни фарове

Как да се полира лампите в дома
Стареене фарове - неизбежен процес. Те са изработени от пластмаса или от стъкло - единствената разлика е, кога ще се случи. Изследванията показват, че когато тичам 50-70 км на качеството на осветлението се намалява с 15-30%.Няколко причини за това:

 1. Свива и затъмнява огледален отражател поради проникване на прах, влага, прегаряне хром слой на топлинна лампа.
 2. В дълги светлини тъмно крушка - е естествен и неизбежен процес, който може лесно да бъде отстранен.
 3. За образуване на мъгла фарове с стягане или повреда на вентилационни светлини.
 4. Щети манта оптика, т.е. малки пукнатини и драскотини.

Четвъртата причина възниква от външно влияние дисекция при въздушен поток, който съдържа пясък, чакъл, прах. Измийте различни химикали може да повлияе неблагоприятно на пластмасата. Забърсване замърсени фарове оставя невидими драскотини, които в крайна сметка ще доведе до намаляване на прозрачността - покрит жълта и мътна. Затова е препоръчително да се измие мръсотията.

Каквато и да е причината, или оптиката е довело нецензурни оглед на задачите, които решават възстановяване на прозрачност чрез полиране, който премахва драскотини образувани. Полиране дава покритие своя бивш възможността за предаване на светлина. Какво е действието на процеса зависи от степента на увреждане и десния фар на актуализации на процедурата.

Какво е необходимо, за полиране?

За да започнете да полиране фарове трябва:

 • Инструменти за шлайфане: готов комплект или шкурка с различни зърно, или набор от пасти, подмяна на абразивни инструменти или други вещества, които искате да използвате.
 • Полската - инструмент, който ще даде прозрачност на повърхността на земята.
 • Дюза с адаптер за подложката и диска, ако използвате машината.
 • Sander или подмяна на своите инструменти за действие: бормашина, чук тренировка, отвертка. Процедура за рязане - да работи добре, така че преди да се прибегне до използване на нестандартно оборудване, практика върху повърхности, които нямат нищо против бъркотия.
 • Спрей бутилка с вода - трябва да работи добре, за да се избегне оставяйки ивици.
 • Препаратът за почистване на повърхността от замърсяване.
 • Разтворител обезмасляване покритие.
 • Микрофибър или материал, който не оставя влакна и абсорбира влага.
 • Antisilikon и нокти да получите при поискване.

Вместо да се използват antisilikona може да кандидатства за измиване с вода. Nail необходимо за дълбоко рязане, когато защитният слой трябва да бъдат напълно отстранени. Това отнема няколко капки на влажна 3-4 пъти на салфетка.

Абразивни вещества се използват в последователност: голям, среден и slabozernistye. Ако пропуснете шлайфане, голяма нулата не е отстранена и повърхността не е толкова ясно, колкото бихме искали. След последното лечение, той трябва да е гладка на пипане.

Методи за полиране пластмасови фарове

Как да се полира лампите в дома
оптика за кола, които влязоха в плачевно състояние, изисква или замяна или "вуду" с актуализиране на външните фарове оптика. Начини за възстановяване на прозрачността на пластмасата много, но основният процес е сведен до едно - полиране.

Преди да започнете с него, повърхността трябва да се шлайфа за да се отстранят всички драскотини. Това се постига чрез различни устройства, от която същността не се променя. Само правилното използване на различни материали и инструменти ще даде желания резултат.

Какво трябва да знаете:

Ако полиране процедура за извършване на точно и да избере правилните материали, резултатът ще зарадва. Процесът не е сложна, но изисква умения, така че да не се повреди оптиката напълно. В случай на съмнение в своите способности са най-добре остави на професионалистите за нокти. Струва си да го евтин. Две фарове - 1000 г; Задна - 500 стр.абразиви

Как да се полира лампите в дома
Разнообразието от наличните абразиви могат да посрами никого. Какво да избера? Използвайте паста непрофесионално - това ще даде краткосрочни резултати, а след това, пластмасовите malopovrezhden.

Изключение е универсално средство за защита. Тя включва голям троха ако се счупи в процеса и в крайния резултат става melkodisperstnoy. За да работите, е необходимо да се адаптират към равномерно мелене зърна депозиран слой.

Абразиви могат да придобият по тегло, имоти и при спазване на реда на прехода от Русчук до минимум. Тук е набор от абразивни полиращи пасти, които дават отличен ефект и са по-евтини от подобни. Те се продават както в насипно състояние и в пакетирана форма с капаци с различни цветове.

Препоръчителна марка производител ZM (подходящ за полиране на фаровете и ГГИ). За най-добри резултати, ще трябва следния брой пасти, които са изброени в реда на тяхното използване:

 • Абразия (ZM 50417) - Зелена шапка и трудно полиране тампон от същия цвят ZM 50483.
 • Абразия (ZM 80349) - жълт, полиране - 50,488.
 • Полиране (ZM 50383) - Blue, мека пяна - 50 388.
 • Полски полски Rosa (ZM 80345) - розов, черен гъба е много мека - 05729

Можете да си купите подобна субстанция, която бързо изсъхва. Така че внимавайте за тях от време на време напръскани и премахване на образуваните късове, или те са направили надраскване.

шкурка

Преди да се използва шкурка, навлажнете го с вода. Ако е възможно, въз основа на тъкан се потапя в разтвор на сапун в продължение на 5 - 10 минути. Нанесете лак върху мека (без влакна) кърпа или гъба и лечение на повърхността, докато стане прозрачна.

Сандер

Как да се полира лампите в дома
Полската лампите може да бъде ръчно, но използването на машината ще ускори процеса и да дават най-добър ефект. Основното предимство на устройството в присъствието на електронен стабилизатор. Постоянна скорост ще предотврати неконтролирано скорост на превключване на пълна мощност.

Работа машина или подмяна на уредите, което е под ръка, че е необходимо да се следи температурата на пластмасата, така че да не прегрее. запази качулка на автомобила отворени, в противен случай ще бъде неудобно да се стигне до най-извити пространства.

Emery абразиви или елементи са избрани по същия начин, както е описано по-горе, но те са приспособени за работа на машината. Закрепени с велкро на притежателя. Дюза за пяна трябва да има по-малък диаметър от гъбата. Ако не разполагате с автомобили, можете да го купите евтино, като се започне от 1200 рубли.

Прилагането на електрически инструменти, абразивни паста и полиране се прилага към повърхността на полиране тампон в малко количество. Защитно средство - на повърхността. Подава към оптиката на машината 0, постепенно се увеличава до 1500 оборота в минута, не повече.

паста за зъби

Леко замъгляване без видими драскотини по повърхността на поликарбонат могат да бъдат отстранени в бързината паста за зъби. Обезболяващ ефект няма да бъде, но вида на оптика posvezheet. Най-важното е, че се гарантира, че повърхността не изсушава и твърди бучки не надраскат пластмасата.

Почистващо средство съдържа малки частици на абразив и белина, така че резултатът все още ще бъде. Триенето повърхност изисква около 5 минути. след това измийте с вода и подсушете. Ако мътност място за престой, опитайте се да се отнасяме към тях отново. Дали да се прилагат восък - да вземе решение за резултатите от работата.

вътре полиране

Необходимостта за полиране от вътрешната страна може да се случи, защото на течове или порутени уплътнения на вентилационната клапа. Тъй като трябва да се разглоби на лампата, а след това се премахнат тези недостатъци. Замяна на клапана, не можете, то е само във връзка с фар, така че изберете подходящ уплътнител лепило и добре подкрепени.

Полиране се извършва, както и от външната страна. Моля, имайте предвид, че щетата не е толкова критична, така че да не се използва едрозърнест материал. Монтиране на вниманието в обратен ред, помни, че 100% запечатване е неприемливо - пластмаса разрушаване.

Особености полиращи стъклени фарове

В зависимост от увреждането на стъклото, вземете специални полира. Опесъчаване инструмент предварително накиснати във вода до 10 минути. Шлайфане отнема повече време и е по-трудно да обработва материала.

Процесът на полиране е идентична с тези, описани по-горе за оптиката на пластмаси. Груби абразиви, като правило, не се прилагат. Понякога е по-лесно да се замени стъклото, отколкото за нокти.

Инструкции за полиране на фарове със собствените си ръце

Особености полиращи стъпки, които са описали, а сега дават на цикъла, за да донесе на фаровете в първоначалния вид. Каквото и да е работил каквото и да е начин и се използва, процедурата на полиране собствените си ръце изглежда така:

 1. Повърхностно да се почиства с сапун разтвор от прах и мръсотия.
 2. Се обработва разтворител - обезмасляване.
 3. Прекарайте три етапа на смилане.
 4. Измийте остатък и подсушете.
 5. Полски език.
 6. Измийте и избършете.
 7. Нанесете лак (ако е необходимо).

Като желание и с помощта на нашите препоръки, ще се възстанови оптиката на колата. С опита, вие ще бъдете в състояние да извършва обработката на свои ръце, а не само себе си, но също така познато. Ще успее, без съмнение.