Като човек унищожава околната среда

Време е за обяд, но няма храна у дома, така че да получите зад волана и се хранят най-близкия магазин за хранителни стоки. Можете да се разходите сред сергиите с надеждата да си купя нещо. В резултат на това можете да изберете пилешка салата и са готови да се прибера у дома и да се насладите на храната. Помислете как привидно безвреден пътуване до въздействието върху околната среда магазин.На първо място, шофиране допринесли емисиите на въглероден диоксид в атмосферата. Ток в магазина е нищо друго освен като резултат от изгаряне на въглища, което съсипа добива Appalachian екосистема. Салата съставки са отгледани и преработени селскостопански пестициди, които след това се поставят във водни потоци, отравяне на риба и водни растения (които спомагат за поддържане чистотата на въздуха). Пиле се отглеждат на птицеферма намира много далеч, където голям брой токсични метан в атмосферата в резултат на животински отпадъци. При били замесени доставка на стоките в магазина, много видове транспорт, всеки от които платения си увреждане на околната среда.

Дори и най-незначителни човешки действия, инициирани от промени в околната среда. Тъй като ние се отопляват ни, подхранва нашата електрическа, какво правим с нашия боклук и какъв е произхода на храната ни - всичко това оказва силно влияние върху околната среда.

Като се има предвид проблема за общественото ниво трябва да се отбележи, че човешкото поведение значително засегната околната среда. температура на Земята от 1975 г. се е увеличил с един градус по Целзий, броят на полярните ледове е намалял само с 9 процента на десетилетие.

Ние сме направили големи щети на планетата, много повече, отколкото можете да си представите. Строителство, напояване и добив значително разваля естествения ландшафт, и нарушава важно за екологични процеси. Агресивни лов и риболов може да са изчерпани всички запаси от видовете, човешки миграция може да въведе чужди видове, установени в хранителната верига. Алчността води до катастрофи и мързел до деструктивни практики.

10. публични проекти

Понякога благоустройствени дейности на практика не работят в полза на обществото. Например, предназначени за генериране на чиста енергия, язовирни проекти в Китай са опустошени всичко заради тях в градовете и местата, където наводненията отпадъци върху околната среда, което значително увеличава риска от природни бедствия.

9. Прекомерният риболов

"В морето, много риба" вече не е напълно надежден изявление. Апетитът срещу човечеството морски дарове изпразва нашите океани до точката, че експертите се опасяват, за способността на много видове за възстановяване на собственото си население.

Според Световната федерация за дивата природа, световен улов на риба е по-голяма от 2,5 пъти допустимата граница. Повече от половината от световните рибни запаси и видове са били изчерпани, една четвърт от видовете е твърде изтощена. Деветдесет процента от големите видове риба - тон, риба меч, треска, камбала, писия, Marlin - загубили естествения си хабитат. Според прогнозите, ако ситуацията не се промени, от 2048 акции на тези риби изчезват.

Заслужава да се отбележи, че основният виновник се случва напредък в риболовната технология. Днес, търговски рибарски лодки са най-вече оборудвани с риба намиране на сонара. Намирането на подходящо място, рибари освобождават огромна мрежа, размерът на три футболни игрища, които могат да помете всички риби в рамките на няколко минути. По този начин, в този подход, 10-15 години рибните популации могат да бъдат намалени с 80 на сто.

8. инвазивни видове

Човек през целия основаването ера на мир, че е дистрибутор на инвазивни видове. Дори въпреки факта, че тя може да изглежда така, сякаш любимата си домашен любимец или растение, много по-добро усещане на ново място, в действителност, нарушен естествения баланс. Доказано е, че инвазивните флора и фауна - е най-разрушителното нещо, което човечеството е направило за околната среда.

В Съединените щати 400 от 958 видове, посочени като застрашени, тъй като те се разглеждат като рискови заради конкуренцията на инвазивни чужди видове.

Проблемът на инвазивни видове, засегнати най-вече безгръбначни. Така например, през първата половина на 20-ти век, в азиатската гъбата унищожени повече от 180 милиона акра от американските кестени. В резултат на това повече от 10 вида, в зависимост от кестен, изчезнали.

7. Въгледобив

Най-голямата опасност на въгледобива - е изменението на климата, но в допълнение, този процес също представлява заплаха за местните екосистеми.

Пазарните реалности представляват сериозна опасност за добив на въглища, особено в Съединените щати. Въглища е най-евтиният източник на енергия - един мегават енергия, произведена с помощта на въглища, струва $ 20-30, за разлика от един мегавати получава при използване на природен газ - 45-60 долара. И една четвърт от запасите от въглища в света са в САЩ.

Две от най-разрушителните форми на въгледобива - е добив на въглища и планински върхове, използващи газ. В първия случай, планинари могат да "режат" над връх 305 метра, за да достигне депозит въглища. Извличането става посредством на настъпва газта, когато въглища е по-близо до повърхността на планината. В този случай, всички "жители" Планински (дървета и всякакви други същества, които живеят в тях) са смачкани за извличане на ценни минерали.

Въпросът за това какво да правя с този вид на "отпадъци" е все още отворен. Обикновено, минни компании просто хвърлят нежелани дървета, диви животни и мъртвите, и т.н. В околните долини, които, от своя страна, не само унищожава природните екосистеми, но също така се отразява на сушене на големи реки. Промишлени отпадъци от мините намерят убежище в речните корита.6. хуманитарна катастрофа

Въпреки че повечето от начините, по които човек вреди на околната среда, развитието на няколко години, някои събития могат да се провеждат в един момент, но този момент ще има трайни последици.

През 1989 г. нефтен разлив в залива на принц Уилямс, Аляска, има сериозни последици. Тогава разлято около 11 милиона галона суров петрол, повече от 25,000 морски птици са умрели в резултат на този инцидент, 2800 морски видри, 300, 250 тюлени орли, на около 22 косатки, и милиарди сьомга и херинга. Най-малко два вида, Pacific херинга и гълъби птицата не са възстановени след бедствието.

И все пак е твърде рано да се оцени щетите, причинени от природата в резултат на петролния разлив в Мексиканския залив, но мащабът на бедствието е несравним с нищо, че е видял преди в американската история. В рамките на няколко дни в залива изтекоха повече от 9,5 милиона литра петрол на ден - това е най-големият разлив в историята на САЩ. С най-много оценки, щетите за дивата природа все още е по-ниска от света от разлив през 1989 г. се дължи на по-ниска плътност на вида. Все пак, въпреки това, няма съмнение, че щетите от разлива ще продължи за години напред.

5. Автомобили

Америка отдавна е смятан за една държава на автомобили, така че няма нищо чудно във факта, че една пета от всички емисии на парникови газове е в сметките на автомобили в Съединените щати. По пътищата на страната, обитаван от 232 милиона автомобила, както и много малка част от тях се захранват от електричество, а средната колата консумира около 2271 литра бензин годишно.

Процесът на горене се срещат в двигателя, се получават фини частици на азотни оксиди, въглеводороди и серен диоксид. В големи количества, тези химикали могат да навредят на човешкото дихателната система, което води до кашлица и задушаване. Автомобили също генерират въглероден окис - отровен газ, генерирани по време на изгарянето на изкопаеми горива, което блокира преминаването на кислород към мозъка, сърцето и други жизненоважни органи.

В същото време, производството на петрол, което е необходимо да се създаде на гориво и масло за движението на машината, от своя страна, също има сериозно въздействие върху околната среда. Land пробиване изместват местните видове и офшорни сондажи и последващото транспортиране на толкова години е създал невероятна редица проблеми, тъй като от 1978 г. насам по целия свят имаше разливи на повече от 40 милиона галона петрол.

4. Неустойчиво селското стопанство

Във всички начини, по които човечеството е екологично чист, може да се проследи една обща тенденция: ние не сме в състояние да планира за в бъдеще. Но никъде не е това по-ясно се наблюдава в сравнение с нашите методи отглеждат своя собствена храна.

Според Американската агенция за опазване на околната среда, настоящите земеделски практики са отговорни за 70% от замърсяването на реките и потоците на страната. Изхвърлянето на химикали, замърсени почви, животински отпадъци, всичко попада в пътища, включително и повече от 173,000 мили са в лошо състояние. Химически торове и пестициди увеличават нивото на азот и намаляване на нивото на съдържание на кислород във вода.

Мащабно индустриално земеделие също допринася за глобалното затопляне. По-голямата част на месни продукти в света се произвежда в промишлени ферми. На всяка ферма, десетки хиляди говеда са концентрирани в малки площи, за да се пести място. Наред с другите неща, унищожаването на непречистени животински отпадъци, има емисии на вредни газове, включително метан, което от своя страна оказва съществено влияние върху глобалното затопляне.

Има моменти, когато повечето от земите на планетата е покрита с гори. Днес, гори изчезват пред очите ни. Според ООН прогнозира 32 милиона умират всяка година от акра гора, включително 14,800 декара девствена горска земя, която не е заета или не се влияе от човешки дейности. Седемдесет процента от животните и растенията на планетата живеят в горите, и по този начин да загуби дома си, те стоят под заплаха от изчезване като вид.

Проблемът е особено остър в тропическите дъждовни гори влажно. Тези гори покриват 7% от територията и да се осигури дом на около половината от всички видове на планетата. При сегашния темп на обезлесяване, учените смятат, че тропическите гори ще бъде унищожен след около 100 години.

Обезлесяването също допринася за глобалното затопляне. Дървета поглъщат парникови газове, така че по-малко по-големи дървета означава емисиите на парникови газове в атмосферата. Те също помагат да увековечи водния цикъл, връщане на водната пара в атмосферата. Без горските дървета бързо да се превърне в безплодните пустини, което води до по-сериозни колебания в температурата в световен мащаб. Когато гори горят, дърветата отделят въглерод, което също допринася за нарастващия проблем с глобалното затопляне. Учените считат, че горски дървета Amazon лекувани с размера на парникови газове, еквивалентни на 10 години от човешката дейност.

Бедността е основна причина за обезлесяването. Повечето тропическите гори са разположени в страни от третия свят, а политиците там редовно стимулират икономическото развитие на по-слабите региони. По този начин, дървосекачите и фермерите се бавно, но сигурно си вършат работата. В повечето случаи, обезлесяването се дължи на необходимостта от създаване на ферма сайт. Фермерът обикновено изгаря дърветата и растителност, с цел получаване на пепелта, която след това може да се използва като тор. Този процес е известен като наклонена черта и горят селското стопанство. Наред с другите неща, тя увеличава риска от ерозия на почвата и наводнения, тъй като след няколко години, хранителните вещества от почвата се изпари, и на земята често не е в състояние да поддържа засадени култури, и за които дърветата са изсечени.

2. Глобалното затопляне

Средната температура на повърхността на Земята през последните 130 години се е увеличил с 1.4 градуса по Фаренхайт. Ледените шапки се топят с обезпокоителни темпове - над 20 на сто от световния лед е изчезнал от 1979 г. насам. Морското равнище се покачва, като по този начин провокира наводнения, както и да окаже значително въздействие върху катастрофални природни бедствия, възникнали по-често и по-цял свят.

Газ, който е максимално отговорен за глобалното затопляне - е въглероден диоксид, което представлява 82 на сто от емисиите на парникови газове във всички американски. Въглеродният диоксид се произвежда от изгарянето на изкопаеми горива, главно, когато превозните средства и електрически централи и фабрики дървени въглища. Преди пет години глобалните атмосферни концентрации на газове вече са били 35 на сто по-високи от преди индустриалната революция.

Глобалното затопляне може да доведе до развитието на природни бедствия, недостиг на храна мащабни и вода, както и опустошителни за дивата природа. Според Междуправителствената група по изменението на климата, морското равнище може да се повиши до края на века до 17,8 - 58.4 cm И тъй като по-голямата част от населението на света живее в крайбрежни райони, това е една много голяма опасност, както за хората и екосистемите. ,

"Пренаселеността - този" слон в стаята, че никой не иска да говори, "-. Казва Доктор Джон Dzhulebad (Йоан Guillebaud), професор в областта на семейното планиране и репродуктивно здраве в Университетския колеж в Лондон," Ако не можем да хуманни методи за семейно планиране намаляване на населението, природата ще го направи вместо нас чрез насилие, епидемии и глад, "- добавя той.

Все повече хора означава повече отпадъци, по-голямо търсене на храни, увеличаване на производството на потребителски стоки, по-голямо търсене на електричество, автомобили и т.н. С други думи, всички фактори, които допринасят за глобалното затопляне, ще се влоши само.

Нарастването на търсенето на храни ще принуди фермерите и рибарите все повече и повече вреди на и без това крехките екосистеми. Скелета ще бъде премахнат почти напълно, защото градът ще бъде непрекъснато се разширява, и ще изисква нова територия за обработваема земя. Всички по-дълго в списъка на застрашените видове. В развиващите се страни като Индия и Китай, увеличаването на потреблението на енергия се очаква да засили въглеродните емисии. С една дума, колкото повече хора, толкова повече проблеми.

Превод: Balandina Е. A.