капсула Apple време

Когато бях донесе чисто нов Time Capsule отново за мен беше удоволствие. Опаковане на Apple продължава да ми угоди винаги, въпреки че вече бях разопаковането повече от една дузина джаджи. В моя модел, който е бил с надпис «MD032 RS / A» твърд диск, инсталиран на 2 TB, което разбира се, след като правилна инсталация на приложение Машина на времето ще започне да направите резервно копие на всички данни от компютъра ви.Каква е капсула на времето

По този начин, на слъзния филм, отвори кутията, която е разположена по-скоро като една кутия на софтуера, отколкото, че "жлези" и пред нас е чисто нов Time Capsule, което между другото заема почти цялата кутия. Под устройството открие "Ръководство за инсталиране" и захранващия кабел - допълнителни аксесоари, които не са необходими, според Apple. От самото време на капсулата е квадратна устройство с размер около 20 до 20cm със заоблени ръбове.

Каква е капсула на времето

Предната част на Apple Time Capsule просто определени от зелени светлини, а в задната част е концентрирана цялата превключването - контектори, USB порт (за пример, можете да свържете USB-принтер, за да изберете мрежов печат), един порт на WAN (да се наложи да се придържате ISP кабел или кабелна връзка с DSL-модем), три мрежови порта за свързване на локални устройства с помощта на захранващ кабел и щепсел за безопасност, може би си прав за "капсула на времето" не е откраднати нападатели.

Каква е капсула на времето

Свързване и Конфигуриране

Каква е капсула на времето
Както е случаят с много от останалите устройства на Apple - проблеми, докато настройвате Time Capsule не трябва да има дори един obezyanki, който знае, че триъгълен куб трябва да натиснете в триъгълна дупка и на площада - на площада. Всичко е толкова просто, че дори скучно да пиша за това. Свържете единия кабел ISP към конектора WAN, а след това се свързах локални устройства с Ethernet портове, в моя случай за Apple Time Capsule свързан с друг мрежов диск с филми. Вие не може да бъде. Е, след като сме се свързали всичко за фотоапарати Просто включете захранващия кабел в съединителя и да започнете да гледате мига жълтата светлина на панела. Нашата Time Capsule работи.

Каква е капсула на времето

Каква е капсула на времето

Разбира се Apple все още не е на древните гръцки богове, и настройките на вашия интернет доставчик не могат да знаят. Налице е и няма да има проблем, помислих си. Необходимо е да се работи AirPort Utility, има нещо да се търси и така нататък. Но не - не е имало проблеми на всички. Кликнете върху иконата, Wi-Fi в най-горния ред, веднага видях там ми скъпоценен Time Capsule, кликнали върху елемента от менюто, и започнете да настройвате.

Каква е капсула на времето


Каква е капсула на времето

Каква е капсула на времето

Между другото, тя също се стартира автоматично създаване - Time Capsule просто събира данни от вашия доставчик на услуги, и ви моли да назовем само Wi-Fi мрежа и да зададете парола. Между другото, създаването на Time Capsule, можете да създадете най-много две безжични мрежи едновременно - един е нормално, а вторият гост и паролите им могат да бъдат различни. Можете да направите това по всяко време, като изпълните AirPort Utility, отворете настройките за Time Capsule, а след това отворете раздела Wireless. Също така проверете Разреши мрежа за гости и хукна.

Каква е капсула на времето

Каква е капсула на времето

Настройте Машина на времето

След Time Capsule настроите и на вашия компютър, в интернет се появи, е необходимо да се направи още една важна настройка. Именно конфигурирате Машина на времето за кандидатстване - какво всъщност всичко и да го купува. Отворете предпочитанията си система, изберете иконата на Time Machine и определени твърдия диск на нашата Time Capsule, както и да превключвате огромен положение "ON.".

Каква е капсула на времето

Каква е капсула на времето

След тази операция може да отнеме няколко дни, докато приложението ще създаде Time Capsule на пълно огледало на вашия твърд диск. Apple инженери препоръчват, докато не е процес на копиране на първия Mac за да се свържете захранващия кабел Time Capsule, тъй като това съединение е малко по-бързо, отколкото дори и Wi-Fi 802.11n, който е толкова горд от това устройство.

Работа с машина на времето

Е, мисля, как да използват интернет, че не е нужно да ви науча, така че нека да разгледаме как прилагането на Машина на времето. По този начин, програма "машина на времето" се намира в постоянен процес във фонов режим и копира данните на резервната медиите. И тя прави това, така че да може да се възстанови различни версии на файлове, е изтекъл на различни дати. От една страна това е много удобно, а другият - не. Нека обясня защо.

Програма Time Machine, както и много други софтуер от Apple, е много красива и малко объркан в същото време. Работещи Time Machine, ще видите цяла вселена, четливи, летящи звездите. В средата на тази вселена е малък прозорец с вашите ненужни файлове. Тогава мисля, че Apple като цяло силно загатва величието на природата и мизерията на малкия човек с неговите налудничави доста сериозни проблеми - мисля за това, файлът се губи. Но може би аз и то със сигурност изглежда.

Каква е капсула на времето

Правилно счита afigitelno красива вселена ние помним защо притеснява да отворите това приложение, и да започнат да търсят файлове. И тогава идва първата лентяй. Когато обикновено търсят файлове, да ги или вид, или, тъй като те са били наричани помня. Разумно да се използват за търсене из библиотеката и да намерят това, което ви трябва. Но това не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв. Машина на времето започва отстъпка програма, мотае, и звездите пренапрежение спре да се движи. Ние трябва да помним, където файлът се лъже, за тази папка изглежда, а след това продължава да се наблюдава периодично замира вселена, кликнете върху стрелката до желаната версия на това се появява. "Защо?" - това е единственото нещо, което искам да попитам от Apple, когато използвате Машина на времето. Ofigivaet така че дори се закълна, че няма сили.

Каква е капсула на времето

Обобщавайки малко, можем да кажем, че устройството Apple Time Capsule е добър и лично аз вече съм решил какво да плати 11,000 рубли. за знанието, че текущата и актуална копие на цялата ви диск се съхранява на резервната медиите, че съм готов. Такова решение ще не всички, защото ако сравните конкуренти, цената на устройството на Apple ще бъде някъде там в облаците. Копирайте данните с помощта на машина на времето, можете да на всяка друга кола.

The Time Capsule е и приятно доволен от лесната настройка на цялата система, и разбира се с вашия nikagda мрежа Mac няма да се провалят. Може би това е друга теория на конспирацията, разбира се, но все пак мисля, че устройството "epplovskie" успя да избие някои от точката за достъп. Свържете се marshutizatoru няколко "Iphones", "aypad" и два MacBook Pro и той ще умре, и не се събуди. С Time Capsule не се случва - до 8 устройства за работата си като часовник.