Какво означава това, траверс - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Обяснителна речник на езика velikobolgarskogo, Dal Владимир

Езда на придвижване, когато конят скача встрани от другата страна на пътя.

От морето. отвес, кораб пистата. Минете нос, фара на полигон poverstatsya с него, обърна ниво перпендикулярно на пътя.

Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

преместване, т. (FR. траверса).

Глинени могила в окопите и укрепления, за да покриват фланг на огън (млн.).

В посока, перпендикулярна на хода на кораб (морето.). Бъдете фар траверс (т.е. видите фара от кораба, перпендикулярно на курса).

Изграждането на язовир, който работи от брега до средата на реката, upotr. за защита на брега, за да промените канала и т.н. (Без.).

Работещи кон настрани (спорт.).

Същото като траверса (с изключение на.).

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

Могилата на ръба на изкопа, окопи за защита от флангови огън.

язовир Роуд, идващи от крайбрежието към по-дълбоките части на реката, езерце.

прил. бутон, -S, -S.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Глинени могила в окопите, траншеите, защитава от вражески огън от фланговете # 13; или отзад.

Изкуствен строителството на язовира, достигайки от брега към # 13; най-дълбокото място в реката или езерото и анти-поток с висока # 13; нивото на водата.

Напречно дял на кораба.

m # 13 .; Отивате планинари на билото на планината на изкачване на планина няколко # 13; върхове.

m # 13 .; Странично движение на главата на коня към стената на арената.

в хидротехническото строителство - регулираща структура, която свързва надлъжната язовира или обхващане на вала с площ наводнения безплатно.

Травърс (Травърс на) Морис Уилям (1872-1961), английски химик. Производството на неорганична химия и химични технологии. Заедно с Уилям Рамзи открита (1898), криптон, ксенон и неон.

енциклопедияИмена, заглавия, фрази и изрази, съдържащи "траверс":

Traverse (област, MN)

Traverse (Township, Минесота)

палец | 250pks | Traverse Traverse - елемента на отворени укрепления (окопи мнения ходове и др ....) във формата на кръст вал, че raspolagyut на на разширени прави участъци за покриване на входа, защита от рикошети и др Първата поява премества надлъжно по .. тяхното използване в aproshah в XVI век, когато възраждането на практиката на обсадата на крепости.

Като правило, преминаването пресича укрепленията са подредени във формата на прогнози или под формата на диги за защита на персонала във вътрешното пространство на поражение на задната лице, надлъжен или извити пожар, както и - от вредните фактори на ядрени оръжия. В структурно отношение траверси могат да бъдат:

  • чудесно за защита срещу пожар надлъжно на лека артилерия,
  • малка защита срещу малките оръжия, огън,
  • защитата,
  • щикове,
  • по склоновете, които са изправени пред врага,
  • кръгово движение от двете страни,
  • виси във формата на пръстен насип на пода.

Примери за използване на думата преминават в литературата.

И така, стъпка по стъпка, човек, като котка се изкачва нагоре по скалата, надвиснала над скалите и преодолява коридорите траверс.

Въпреки това, повечето от участниците настоя да се опита да предаде на подаване Markakol траверс на. без да губи височина.

Рулира до паркинга, ние открихме, че в резултат на пълно свиване предно окачване обица крака засегнаха игото за заключване и се наведе.

Тази идея до такава степен отклони вниманието му от предмета на спора, че той протегна вече дясна ръка на камбаната да се обадите на Trim и го изпрати за карта на Намюр, както и обикновени и пропорционални компаси, така че той е искал да се измери входящите ъгли на траверси на атаката - в особено този, от когото е получил раната си в слабините.

Крейн кука надолу, сложи брадата си в koushinu си траверс. въже опъната и ракетни увисва във въздуха.

Ако дължината е повече конзоли, желателно да се увеличи диаметъра на траверса. както е показано на фиг.

Въпреки това, с допълнително преминават билото към пътя за седло много по-дълго, освен това има вероятност вместо Туркестан гама скока южен otrozhek отделяне на централната и западната част на притоците на цирк Kattaoylama ледника.

Очевидно е, че е по-удобно да отиде надолу по склона в ляво по траверса и трансбордирам чрез имплицитни otrozhek до близкия цирк.

Места да се обърнат към носа, за да влезете в канала от камъни левия бряг има малко, така че преминаването на плана е, че след като премине Shiver прав джет край и мощен траверс излизане polulagom в мивката, така че нося кърмата на oblivnye камък и счупи на цевта на ход въведете suvod в левия бряг.

Преминаващи през каньона на сипей и да започне тяхното траверс по-добре веднага след рок порта на входа на канала рекичка.

Пътят на ледника е по-сигурен, но събирането на неприятна траверс лед склон с камъни лежи върху него.

По-специално, тези маршрути станали легендарни, траверс през връх Победа до връх Хан Tengry и връх изкачване Победата на първата зима.

Бързо се събраха и четиридесет минути, за да преминават без загуба на височина по следите.

Въпреки, че най-лесният начин за спускане - право надолу, надолу с малък траверс в дясно, за да планираното преминаване.

Източник: Библиотека Максима Moshkova