Какво означава това, служител по сигурността - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

служител по сигурността, м. (Нов.). Служител на извънредното комисия за борба с контрареволюцията, саботаж и спекулация (вж. 2 на проверката). Chekist почетен знак.

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

-а, м. Cheka2 служител, както и на всички служител на Държавна сигурност. (I w съветската тайна служба, S.

прил. КГБ, -s, -s. 3

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Работник ЧК (Извънреден комисия за борба с контрареволюцията и саботаж, # 13; съществувало в българската държава в годините 1918-1922.).

разговорен. държавен служител сигурност (в СССР).

Chekist - няколко думи:

  • Служителят по сигурността в тесния смисъл на думата - служителят Vsebolgarskoy Извънредно комисия за борба с контрареволюцията и саботаж и неговите местни служби.
  • Служителят по сигурността в широк смисъл - първоначално служител на ЧК. по-нататъшното му наследник организация, която е служителят по сигурността на държавата: GPU РСФСР НКВД органи на НКВД. (Та НКГБ, MGB и КГБ) FSB. FSO. SVR. SBU Украйна. CBN в Казахстан и др.
  • "Заслужил Chekist" - награда марка.

Примери за използване на служителя по сигурността на дума в литературата.

Полковник - служител по сигурността Едуард Abovyan, позовавайки се на началника си, генерал Semeniuk и твърди, че известният генерал Трофимов постави себе си, настоявайки за освобождаването на Янина от ареста.Един мъж с голяма душа, опитен организатор, опитен служител, отговарящ за сигурността - така че той е в услуга, така че персоналът знае техния шеф на полицията отдел на Актобе област изпълнителен комитет.

И второ, всички истории около Орлова Sanki твърди, организирани каша ми са измислица, клевети пламенен болшевик ЧК и безкористна?

Оказва се, Bielawski знаеше за тайната операция, която се получава от КГБ?

Тази по-висока власти беше тогава Гулаг за нас и главният му Берман - стар офицер по сигурността през 1918 година, като първата, за да получите това наименование нещо.

Слязох в мината, за да си спомня миналото, премина през работата, аз посетих мината и разговаря с миньори, слушаше разговора им, а след това излезе от мината, както и служители по сигурността с мен, разбира се.

На първо видях, че близо до мен, удавяне магарето и назад в стола на целулоза, който се помещава най-протеже ръководството потенциал Цезар, бъдещият командир, като бъдещ любимец на посивял и patlatogo като ochkarikov и mozolerukih като служители по сигурността. и дисиденти.

Той скочи, изненадани и възхитени, които възнамеряват да я истината за кучия син Chekist. Съдия-изпълнителят с лошо rasprosy, надявайки се, в сърцето ми, че всичко това - лоша шега, когато търсите в любимите си функции с ужас открил липсата на хемангиоми - розов телешка кайма, намазва по дясната буза.

Когато той се нарича стара служителя по сигурността. Drongo вече разбра, че това не е просто ей така, още повече, че Владимир Владимирович дори щеше да дойде при него.

Главата на възпалени бащата алкохол всеки промъкнал отрезвяваща мисъл, че служителят по сигурността Shmuley Dudak тяхната доброта към него, отмъстителна професионалните знания и характеристиките на тези, с които живеят наблизо, опитващи се не толкова, за да оправдае своя избор в живота, как несръчно да се скрие и да не дълбае недоволството си, не отваряйте разочарован, той може да бъде скрит в самото подножие на разкаянието на душата.

А Zavenyagin характеристика: стари Chekist Zavenyagin почистване по цялото тяло, всички контроли, и това е за вас - в демокрацията смята, загубили бдителност, като зачеркнат десен реши да се възползва.

Holovanov съобщено, другарю Сталин, че Zavenyagin партийния конгрес през тайното гласуване заличил името на другаря Берия, името на главен служител по сигурността. името на новия си шеф.

През 1918 г., Пинкас Зилберщайн осемнайсет годишно момче от селото към Подолия стана служител по сигурността и Петър Srebrokamenem.

Ето защо в 24-та армия, Сталин взети заедно poluchekista Chekist Калинин чистокръвен Rakutina.

Орлов, виден служител по сигурността. Останалите на Запад, е постигнала кооптиране на Централния комитет Коба Роман Малиновски.

Източник: Библиотека Максима Moshkova