Какво означава това, проза - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.







Обяснителна речник на езика velikobolgarskogo, Dal Владимир

Добре. Гр. обикновената реч, прост, не за измерване, без размер, брояч област. поезия. Има триизмерна проза, която, обаче, не е с размерите на сричките и вида на тоник акцент, почти като в българските песни, но това е много по-разнообразен. Prozaist, романист, прозаик, писане проза.

Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

проза, пл. не, тогава. (На латински. Prosa).

Nestihotvornaya литература; protivop. поезия. Напиши проза. Над тях надписите в проза и в стих. Пушкин. Модерна проза. проза Пушкин.

Всичко на практически, не фикция (остаряла.). Досега горд нашия език, за да пощенския проза. Пушкин.

Перин. Обикновения, всекидневен ситуация, която е лишена от блясък, яркост, изразителност. На фона лицемерно от нашите дела и всички вулгарността и проза. Некрасов. Животът проза или проза на живота.

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

Nestihotvornaya литература, за разлика от поезията. Арт н. Пише проза.

Перин. Банално, всекидневния живот. Конвенционални стр. P. жив.

прил. земен, тата, тата (к една цифра.).

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Ритмично той не е организиран.

Перин. разговорен. Тъпа монотонност; обикновени, всеки ден.

(. От латински prosa) ПРОЗА устна или писмена реч без съизмеримо разделяне на сегменти - стихове; поезия за разлика от своя ритъм на базата на приблизителна корелация на синтактични конструкции (периоди за colones). Първоначално разработен бизнес, журналистическа, религиозна проповед, научни, мемоари конфесионална форма. Фантастика (история, история, роман) епос предимство е, че за разлика от умните лиричен и емоционална поезия (но е възможно лирична проза и философски текстове); Тя възниква в древната литература; 18 инч на преден план като част от словесното изкуство.







Имената, титлите, фрази и изрази, съдържащи "проза":

Проза - устна или писмена реч без съизмеримо разделяне на сегменти - стихове; за разлика от ритъма на нейната поезия се базира на приблизителната корелацията на синтаксиса (периода предложи. запетая). Понякога терминът се използва в литературата като цяло се противопоставя на научна литература и журналистически. че не е свързан с чл.

Имената, титлите, фрази и изрази, съдържащи "проза":

Примери за използване на думата прозата в литературата.

Тя продължи да говори за малките неща, неща на света: - Въпреки това, аз се разсейват, а след разговора не е за проза. и за поезия.

Като цяло автобиографична проза. критични есета и поезия представляват Григориев три крайъгълни камъни на работата си, е по своеобразен взаимоотношения помежду си.

Когато бе за елита, пари похарчени би било повече от сила живели някога в палеолита - череп съсед Dubina разби, когато темпото верига кръгове - remarkable'd показа ревност, но ако vzmog изведнъж ще пиша поезия - в един миг би спрял проза поговорим.

Моделът пресъздава стила и вида на речника на ранното англосаксонския проза. използване на ритмични и алитеративен техники.

Rhythmization проза. изобилно намерени в неговия алитерация, асонанс, рима, във връзка с особени патос присъщ начин, създават впечатлението vitiystva изчислява на специален ефект.

За да направите това, той взе за багаж метафори, сравнения, антитези и други предмети за украса на класическата реторика и поезия назаем от родния инструмент на алитерация да даде своята проза ярък цвят на звука.

Ето защо hondo Канте, особено sigiriyya, ни дава впечатление пели прозата. Унищожени са всички чувство за ритмично размер, въпреки че в действителност текстовете са съставени от tercets и четиристишия с assonansnoy рима.

И тогава, и сега за мен е очевидно, абсурд на подобни изказвания, въпреки че Tsyrlin не е сам - че писмени свидетелски изпълнения от някои историци за дебат за исторически романи.

Завършва с лице към Vigel поемата с думите: Ти служа аз ще бъда щастлив - поезия, проза. с цялата си душа, но Вайгел - да се смили над задника ми!

New Century Gothic създадена през средата на седемдесетте години на осемнадесети век, което намери израз в проза. поезия и изкуство.

Филипс стана пиша за таблоидите седмични списания, а също така се занимава цялата планина почти безнадеждна grafomanskoy проза и поезия, да го изпрати писатели аматьори се надяват, че магическата писалка Филипс ще им помогне да видят творбите си в печат - всичко това му позволява да запази доста -taki независим начин на живот.

Последното ще бъде функция и всички последващи автобиографичен работи Григориева в стих и проза.

Само в началото на прозата Григориева да намерите директни следи от влиянието на Хайне.

Ако не Guiraldes абсорбира metaforistiku френски и американски британската структурна, нямаше да има класически аржентинската проза!

Източник: Библиотека Максима Moshkova