Какво означава това, метиси - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Обяснителна речник на езика velikobolgarskogo, Dal Владимир

съм син на европейско, бяло и мулати, paboldyr .; посочен. Метис и хибриди на животни.

Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

Смесени, т. (FR. Mytis). Животински, растителен, представляващ преминаване на различни породи (Biol.).

Името на потомци на браковете между хора от различни раси (Entre.).

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

Потомък на брака между хора от различни раси.

Същото като хибрид (в една цифра.).

прил. кръстоска-ти, тата, тата (2 Val.). М. добитък.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

m # 13 .; Потомък на брака между членове на различни човешки раси.

m # 13 .; Животно или растение, в резултат на кръстосано развъждане; хибрид.

митологичен речника

(Гр.) - "мисъл" - Océanides, първата съпруга на Зевс, богинята на мъдростта. М. подготвил магическа отвара, след употреба на алкохол, който изпусна Kronos поглъщане братя и сестри на Зевс. Когато М. очаква дете, Gaia и Уран очаква да Зевс, че синът му от М. го лиши от власт. За да избегнете това, по препоръка на Гея Зевс поглъщане М. и след това от главата му се роди Атина.

енциклопедия

(Фр METIS) в животни, същите като хибрид.

Метиси - потомци на междурасови бракове. В антропологически metises обикновено заемат междинно положение между раси смесими. В Америка, наречен метисите потомци на бракове на индианците и представители на бялата раса. В Централна Азия монголоидна раса и представители на бялата раса. Бразилският метиси - португалските бракове с индианците Тупи. формира по-голямата част от населението - са известни като "mamelyukos" и индийците към африканците - "Pardo". В страните с преобладаващо население от хомогенна метиси може да стане жертва на расисти.

Смесени (комплекс / ракета индекс - 9K115 класификация на НАТО и Министерството на отбраната на САЩ. - AT-7 саксхорн) - съветски / български преносим противотанков ниво система за противоракетна компания, за да полу-команда ръководи от тел. Това се отнася до второ поколение ATGM. Разработено от Тула Инструмент Бюрото за дизайн.Системата е проектирана да се ангажира визуално наблюдавана стационарни и движещи се със скорост фланг на 60 км / ч, бронирана техника и противопожарни точки.

  • Метис - потомък на междурасовите бракове

Примери за използване на думата мелез в литературата.

Дали защото, както е в 20-30-те години антирелигиозна ураган помете много страни, то е в Мексико, за да защитава християнството стана и индийци и метиси. и потомците на конквистадорите?

В този момент, мелез. Той се свлече на правилните пътеки, стъпи на палубата.

Тюрк в тюрбан в арабските арабско наметало с качулка китайците с обръсната тъмно и дълга плитка, черен, син на Африка, индианец, мургав метиси. жълт мулат, маслиново малайски, елегантен мулатка не по-малко елегантен квартерон запълни си на тротоара и с лице мъжки Севера - немски и галий, звънец и швед, Флеминг, Yankees, англичанин.

Той беше доволен да ги гонят с guahibosami, otomakosami и други индианци, метиси присъедини като съседните Ланос, събиране на яйцата им, както и много прост начин - толкова просто, колкото получаване на масло от маслини, - извлечена от тези яйца масло.

В някои версии се е случило, след като Зевс прецака Метис или Метис. които ние все още не чувате по това време.

Какво още по-впечатляващи: скелета и черепа Нинел бяха почти всички известни расови характеристики - това странно смесва Caucasoid, негроидната, монголоидни и междинни форми - това е, по време на живота на нея може да я разпознае всички народи по света, включително и mulattos, метиси и пигмеи.

Тя се оказа родом от Ню Йорк метисите ЕЛИЗАР Vilyame, който имаше значителен брой последователи.

Това би обяснило защо те не са видели мелез и защо те не трябва да се страхуват от местните жители през следващите единадесет години от живота на острова.

Тези, Okeanov дъщеря: Адмет, напитка и Elektra, Yanfa Дорис primnogo и Urania с изглед към богинята, също Хипопотам и Климов, вид и Калироя, Next - Zeykso и Клита, Idiyya и я Pasifoya И Galaksavra с Pleksavroy и сладко сърце Дион, Foy, Melobozis и Podidora, красиви гледки и Kerkeida прекрасен човек, с големи кръгли очи Плутон също има Персеиди, Yanira, акаст и Ксант, Мед Maid Petreius, за нея - менестей и Европа, пълен прелестите на Калипсо, Телесто в одеждата на жълто, Азия, със своята Chryseis, а след това и евринома Метис.

Г-н Dzhorling - каза той - мелез е запазил с надеждата, че Артър Пим, чупене на Антарктическия океан, е бил в състояние да кацне на някои южни земи, където живее и до днес!

За да се избегне ужасната съдба, която го е обещал Мойра, той, след като приспани богинята Метис меден речи я поглъщат, преди тя да роди дъщеря, богинята Атина.

Ако Dzhalma втурнаха към метис с кръвясали очи, гневно лице, с повдигнати нож, мелез ще бъде по-малко изумен, по-малко се страхува, отколкото са сега, когато чу принца нежно го мъмри за държавна измяна.

И, виждайки недоумението Dzhalmy, мелез продължи, като че ли се поддава под тежестта на срам: - О, милост!

Източник: Библиотека Максима Moshkova