Какво означава това, хронични симптоми на сърдечна недостатъчност и лечение, класификация

степен на сърдечна недостатъчност

Първата стъпка е да се определи какво означава да хронична сърдечна недостатъчност (ЗСН) - под това се разбира състояние на дадено лице, когато сърцето му не може да изпомпва кръв към постоянно необходимата степен. Поради тази причина той образува стабилен кислород глад на тъкани и органи на тялото. Най-често първите признаци на това заболяване са задух и оток. Недостиг на въздух предизвиква застой на кръвта в белодробните съдове и подуване да се дължи на застой на кръвта във вените. За заболяване като хронична сърдечна недостатъчност, симптоми и лечение има връзка, в смисъл, че нейните симптоми се проявяват най-често, когато основен сърдечно-съдови заболявания не могат да бъдат излекувани или лекувани неправилно.Причините за хронична сърдечна недостатъчност

степен на сърдечна недостатъчност

Патогенезата на хронична сърдечна недостатъчност е изчерпателна, но се ограничава до такова увреждане или заболявания на сърцето, които ограничават способността му да изпомпване на кръв до необходимата степен. За CHF може да предизвика увреждане на миокарда след органичен:

 • вродени или придобити дефекти клапа на сърцето, тяхната недостатъчност или стеноза;
 • Трансформация на исхемична тъкан инфаркт (вторичен кардиомиопатия, инфаркт на зашеметяване, инфаркт на миокарда.);
 • типове възпалителни или автоимунни заболявания (перикардит, ендокардит, миокардит.);
 • хипертония в резултат на миокарден хипертрофия и удебеляване на стените;
 • вредни ефекти на хронична алкохолна интоксикация;
 • наследствен хипертрофична или разширена кардиомиопатия.

При хронична сърдечна недостатъчност може да бъде функционални причини, като не са свързани с органични лезии на идиопатична аритмия.

Според статистиката, хронична сърдечна недостатъчност при мъжете най-често се причинява от коронарна болест на сърцето (ИБС), докато жените често води до сърдечна недостатъчност, артериална хипертония.

В допълнение към тези, има и други често срещани причини за сърдечна недостатъчност:

 • тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол;
 • диабет.

Инфаркт на миокарда. кардио и редица други причини за сърдечна недостатъчност може да причини и други сериозни заболявания, придружени с пристъпи на задух - сърдечна астма.

Класификация на хронична сърдечна недостатъчност

Според степента на хронична сърдечна недостатъчност

 • Хронична сърдечна недостатъчност 1 градус. Тя се характеризира с недостиг на въздух при повдигането на пациента на стълбите до третия етаж или по-висока, в същото време, неговата физическа активност остава нормално.
 • 2 степента на CHF. Задух се появява при хора след вдигане на един етаж или просто бързо ходене. Тя става все по-ясно изразен спад на физическа активност, и при нормални натоварвания явни симптоми на заболяване.
 • 3 степен на CHF. симптомите й започват да се появят дори при ходене и нормално натоварване, но в спокойно състояние те преминават.
 • Хронична сърдечна недостатъчност етап 4. Дори само запазва своя характер, и при най-малкото увеличение на физическите недостатъци за дейността на сърдечно-съдовата система драстично манифест.

първоначално

 • Инфаркт CHF. Това се случва в случай на пряко унищожаване на сърцето стена поради нарушения на енергийния метаболизъм в миокарда. Този тип сърдечна недостатъчност води до систолното и диастолното неизправност на сърцето.
 • CHF претоварване е резултат от дългосрочно повишена сърдечна натоварване. Това може да се случи на фона на сърдечно-съдови заболявания или проблеми с притока на кръв.
 • В комбинация с CHF се появява в резултат на прекомерно натоварване на сърцето с повреден миокарда.

Според местоположението на зоната на поражение

степен на сърдечна недостатъчност

 • Диастоличното сърдечна недостатъчност, причинена от намаляване на свиването на миокарда и левокамерна претоварване. По такъв претоварване често води аортна стеноза и намаляване контрактилната функция може да се дължи страда от инфаркт на миокарда. Този тип сърдечна недостатъчност води до намаляване на изтласкване на кръв в системното кръвообращение и образуването на застой в белодробната циркулация.
 • Когато дясната камера сърдечна недостатъчност кръвта започва да стагнира в системната циркулация, като в същото време намалява емисиите на кръвта в белодробната циркулация, поради претоварване на дясната камера. Такова състояние често причинява белодробна хипертония. Дистрофични форма на дясната камера сърдечна недостатъчност е най-тежката и в същото време последната си фаза. Когато тялото на пациента е изчерпан, кожата става по-свободно, по-тънък, се появяват устойчиви подуване.
 • Смесена форма на хронична сърдечна недостатъчност се дължи на претоварване на едновременните двете сърдечни камери на сърцето.

Симптомите на хроничната сърдечна недостатъчност

Проявите на хронична сърдечна недостатъчност е ясно, свързани с факта, които на сърдечния отдел не може да се справи с техните функции.

Когато дясната камера сърдечна недостатъчност

степен на сърдечна недостатъчност

В случай на дясната сърдечна недостатъчност в системната циркулация настъпи застой и пациентът показва следните симптоми на хронична сърдечна недостатъчност:

 • поради застоя на кръв в чернодробните вени в горната дясна част на болката квадрант възникнат;
 • подуване на крайниците започне.

Когато левокамерна сърдечна недостатъчност

Ако е налице неизпълнение на лявата камера, а след това започва застой на кръв в белите дробове и белодробна циркулация. След това в продължение на хронична сърдечна недостатъчност се характеризира със следните симптоми: • задух, по-тежки случаи може да се появят и в покой;
 • синкави части на тялото (цианоза), както и на първия завой синьото най-отдалечените места на сърцето - пръстите на краката и ръцете, устните;
 • сух хрипове;
 • хемоптиза.

Когато всеки тип CHF е обща характеристика на умора.

Диагностика на хронична сърдечна недостатъчност

степен на сърдечна недостатъчност

CHF диагноза се поставя въз основа на оплакванията на пациента, медицинската си история и физически преглед.

 • Диагностика на хронична сърдечна недостатъчност започва с аускултация на гръдния кош, който е слушал по неправилен ритъм с проводни нарушения, както и сърдечната честота, отслабването на сърдечните тонове, със сърдечни дефекти - необичайни шумове и тонове, мокри или сухи хрипове в белите дробове в застой в кръвта си.
 • Ехокардиография. с която тя успява да се оцени цялостното контракциите на миокарда, за откриване на аномалии, което даде тласък за развитието на болестта. Той също така позволява да се диференцира систоличното и диастоличното миокардна дисфункция, като в първия случай, намалена фракция на изтласкване (по-малко от 40%), а вторият или нормален, или по-висока от 50%.
 • Лабораторни изследвания на кръв и урина (общо, имунологично, биохимични, хормонално).
 • Електрокардиограма. който може да мутира във Холтер мониториране, ако е необходимо ежедневно. определяне ЕКГ данни и кръвно налягане или ЕКГ под товар (veloergometry неблагодарна. - за определяне на степента на сърдечна недостатъчност и стенокардия напредък).
 • Рентгенографии и на гръдни органи.
 • Пациенти с исхемична болест на сърцето назначават коронарография. за оценка на степента на проходимостта на коронарните съдове и да вземе решение за сърдечна операция.
 • Бъбрек и черен дроб ултразвук, за да се открият в тези органи структурни промени под влиянието на застой и хронична хипоксия (вторичен бъбречна белези, сърдечна цироза, хепатомегалия).
 • Щитовидната ултразвук изисква за откриване на дифузно токсичен гуша или нодуларно гуша - заболявания, които може да предизвика сърдечна недостатъчност.

Лекуващият лекар по време на клиничен преглед, определя списъка на техниките за диагностика, че пациентът ще трябва да мине през.

Лечение на хронична сърдечна недостатъчност

Това се използва при хронична сърдечна недостатъчност? (Форми)

Когато се извършват лечение на хронична сърдечна недостатъчност, лекарства се предписват, когато се занимаваме с основното заболяване, което е причина за сърдечна недостатъчност.

Средства, хронична сърдечна недостатъчност са от голямо значение, както и тяхната задача е да се отърве от тялото на излишната течност и увеличаване на съкратителната способност на сърцето.

степен на сърдечна недостатъчност

В зависимост от етапа на HNS и яркост, проявявай от нейните симптоми лекари предписват лекарства от следните групи:

 • АСЕ инхибитори и вазодилататори - каптоприл, еналаприл, рамиприл, периндоприл, лизиноприл, които намаляват съдов тонус, което води до разширяване на артериите и вените и намаляване на хидравличното съпротивление, т.е. улесняване инфаркт работа и допринасят за повишаване на кръвното изтласкване.
 • Широко използвани сърдечни гликозиди в хронична сърдечна недостатъчност (strofantin, дигоксин и др.), Които повишават контрактилитета на миокарда, и помпена функция, увеличаване на диуреза и поносимостта на сърцето упражнения.
 • Nitropreparatov (нитроглицерин sustak, nitrong т.н.) улеснява пълнене на камерите с кръв, разширяване на коронарните артерии, увеличаване на сърдечния дебит.
 • При хронична сърдечна недостатъчност употребата на наркотици - диуретици, които премахват излишната течност от организма и да се предотврати неговото стагнация, помага за възстановяване на киселина-основа и водно-солевия баланс в организма (фуроземид Lasix, спиронолактон).
 • Бета-блокери (например, карведилол) намаляват сърдечната честота, повишено пълненето на сърцето и сърдечна изхода на кръв.
 • Много важни лекарства в хронична сърдечна недостатъчност, инфаркт на подобряване на метаболизма (аскорбинова киселина, Riboxinum, витамини, лекарства калий).
 • В хронична сърдечна недостатъчност, използвани антикоагуланти (варфарин, ацетилсалицилова киселина), които инхибират съдова тромбоза.

За лечението на HNS рядко се използва един вид терапия лекарства - с изключение на използването на АСЕ-инхибитори в началния етап на HNS.

Важно е да се диета, контрол на калории и спазването на нейната администрация в режим на пациента.

За хора с наднормено тегло се намали приема на калории с 30%, а измършавелите пациентите, а напротив, показва засилено хранене. В някои ситуации, практикува гладно дни.

степен на сърдечна недостатъчност

Важно е да се придържаме към тези съвети:

 • отхвърляне на хидрогенирана мазнина (особено животно);
 • отхвърлянето на бързи въглехидрати;
 • умерен прием сол.

възможно инвалиди

Пациентите важни и за рационализиране на режима на деня, което представлява ограничение на трудова дейност, в съответствие с етапа на развитие на CHF. Това не означава, че е необходимо болният да лежи в леглото в продължение на дни - той може и да се придвижват в къщата, освен че е полезно да се извърши рехабилитация упражнения.

Възможност за работа при пациенти с хронична сърдечна недостатъчност 1 градус до голяма степен е запазено, на 2-ри етап на HNS е значително ограничена или дори загубен, а в третия етап на HNS пациент вече е в нужда от постоянни грижи.

При липса на адекватно лечение, прогнозата на хронична сърдечна недостатъчност винаги е неблагоприятна, тъй като всяка болест на сърцето постепенно тя се износва и да причини сериозни усложнения.

Но с адекватна медицинска или хирургично лечение, прогнозата може да бъде доста полезен, ако е възможно да се коренно се лекува основното заболяване или най-малкото да се забави прогресията на сърдечна недостатъчност.

Сподели тази статия с приятели:

Първата стъпка е да се определи какво означава да хронична сърдечна недостатъчност (ЗСН) - под това се разбира състоянието на човека, когато сърцето му не е в състояние да изпомпва ...

Вие се интересувате от:

 • степен на сърдечна недостатъчност
  Остра сърдечна недостатъчност. Причини, Видове, симптоми, диагностика и лечение (лекарства, препоръки)
 • степен на сърдечна недостатъчност
  Какво означава това, сърдечна недостатъчност? Причините и симптомите, класификация, диагностика, лечение

Вашето мнение: Отказ отговор

Сега се чете:

 • степен на сърдечна недостатъчност
  Мощност за сърцето: храна
 • степен на сърдечна недостатъчност
  Йога за сърцето и кръвоносните съдове на: полезна поза
 • степен на сърдечна недостатъчност
  Миокардит инфекция: симптоми, диагностика, лечение
 • степен на сърдечна недостатъчност
  Тъпа болка в сърцето, тя създава
 • степен на сърдечна недостатъчност
  Инфаркт на биопсия: как и кога се извършва? Показания, противопоказания, стъпка по стъпка процес

Информацията, предоставена на интернет страницата само за информационни цели. Самостоятелно лечение и самодиагностика на болести, опасни за вашето здраве.