Какво опън навяхване симптоми, първа помощ, лечение

Навяхване е доста разпространена и сравнително леки наранявания, които излекуван без операция. Въпреки това, в периода рехабилитация, след като все още е налице, и когато е желателно да се прилага подготовката на травматолог. В своевременно да се осигури медицинско обслужване може да възстанови в ставите или крайник в рамките на 10-15 дни.Какво да правите, ако навехнати сухожилия

Професия като по същество се лекувам самостоятелно може да удължи този срок, освен това, той не изключва развитието на усложнения.

Тази травма като разтягане, може да бъде получена при всякакви условия, дори и в домашни условия. Достатъчно, за да направи бързи неволеви движения - и сега, расте пареща болка е тук. Особено податливи на такива щети, момичета и жени, които са пристрастени към дома обучение, организиране на необучени неговите върхове на тялото.

Стречинг традиционно произвеждани туристи, туризъм в планините и неравни пътища мечтатели направя шпагат без дълга подготовка. Какво да правите, когато разтягане на мускулите или сухожилията, ако отидеш на лекар точно сега не е възможно?

Каква е сухожилие и разтягане?

Сухожилия, насочени към опазване, популяризиране и защита на нашите стави от увреждане. Сухожилия самите са фрагменти от влакнест тип съединителна тъкан. Тези съединения осигуряват здравина, стабилност и здрава мобилност. Удължение - нарушение на целостта на тъканни влакна съединителната. Тяхната степен на тежест се разглежда въз основа на конкретното броят на невалидните фрагменти.

Какво да правите, ако навехнати сухожилия

В коварство на тази травма е, че ще го получите със сигурност не може да знае, че това е просто навяхване и не една сълза или сухожилие разкъсване. Във втория случай се изисква хирургическа интервенция за възстановяване на структурата и формата на сухожилна тъкан от неговия омрежване.

Ако не се вземат такива мерки, лицето може да получи всички нарушения на опорно-двигателния апарат, като фугата, на която сухожилие, ще "излизаш" и стана изключително уязвими.

Навяхвания са най-податливи на децата, спортисти и хора, водещи активен начин на живот. "Популярни" наранявания местоположение отбелязани в областта на глезена, крака, рамото или ръката. При удара може да падне и ставните връзки на гърба, и в този случай, е буквално нужда от медицинска намеса, и спешно.

Най-болезненото са повредени връзките на колянната става и глезена. Лечението изисква всички видове навяхвания. И за да го получи, както споменахме по-рано, че е много лесно - да се осигури достатъчно на съвместната впечатляващ механичен стрес или просто да се направи рязко движение на нетипичен.

разтягане симптоми

Тези симптоми се появяват, както следва:

Какво да правите, ако навехнати сухожилия


 • Остра болка по време на повреда;
 • Отоплителни усещане и "изгаряне" в околните тъкани;
 • Неспособност да се движи нормално;
 • Увеличение на болка при палпация или да се опитва да се движи (в случая на крака);
 • зачервяване на кожата, появата на зачервяване и оток на застояли явления в наранената зона.

Ако сте маркирали деформация в близкото става, това е една добра причина да отидете на лекар, тъй като случаят е достатъчно тежък, и доста вероятно пълен сухожилие разкъсване.

Забележка - във всякакъв вид повреда е важна първа помощ, но не замества консултация с квалифициран специалист, който трябва да назначи адекватно и ефективно лечение.

Вие трябва да знаете за възможните усложнения, които могат да бъдат предизвикани от непречистени напрежение:

 • Механични повреди на сухожилията (труден фиброзна тъкан, която свързва кост на мускул);
 • Възпаление в мускулната тъкан и / или нарушаване на целостта;
 • Скрити фрактури и пукнатини;
 • Най-значителното поевтиняване на ставата чрез многократни наранявания.

първа помощ

Какво да правите, ако навехнати сухожилия

Важно е да се разбере, че важната диференциалната диагноза, в съчетание с подходяща квалификация помощ. Вие не можете да бъдете сигурни, за естеството и характера на вашия контузия, така че всичко по силите си - освободен състояние преди да се свържете в спешното отделение.

Въпреки това, независимо от това дали ще правим, ако професионалният спорт или не на първа помощ при изготвянето на такива наранявания трябва да е наясно, че всеки един от нас, защото те ни следват навсякъде.

Мерки за облекчаване на състоянието:

Какво да правите, ако навехнати сухожилия

 • На първо място, трябва да се осигури пълноценна почивка ранения крайник. Опитай се да не го преместите ненужно. Ако пострадалото крак - не ставам без помощ или се елементи (бастуни, патерици). Ако ръката - не го слагам механични натоварвания;
 • Опитайте се да се уверите, че пострадалото крайник се намира над зоната на сърцето. Така че можете да намали отока и нормализиране на притока на кръв в тъканите, ужилен. Ако вредата на долния крайник - да вземе хоризонтално положение и го постави под крака си на няколко твърди възглавници. В идеалния случай, ако тялото е разположен малко по-ниско от таза и краката;
 • Уверете се, повредената област студено. За да направите това, поставете го на една торба с лед / замразено месо / полуготови продукти и т.н. Компресиране по-добре от увийте тънък плат, за да се избегне директен контакт на кожата с лед;
 • Кога ще махнете компреса, нанесете върху засегнатата област, стегнат турникет, с помощта на еластична превръзка или всякакви подръчни материали (шал, кърпа, шал).
 • Когато силно разкъсване на опън или сухожилията на крака, както е посочено от ненормалното мобилността на близката съвместно, се прилагат към засегнатата област от обекти гуми скрап (дъски, гумени ленти, превръзки, шперплат парчета линия);
 • Когато успеете да се постигне премахване на отоци, започнете да правите топли бани с отвара от фитотерапевтични, морска сол или йод или йод мрежа;
 • Когато болката отшумява забележимо започне постепенно се затопли на ставата. Помолете вашите близки да ви направи лек масаж, или да я осигуряват сами. Много внимателно се върти на фугата, той се премести от едната до другата страна, но не и пастърма, и постепенно, бавно, без усилие. Внезапно движение в ставата до пълно възстановяване може да доведе до повторно нараняване.

възстановяване

Какво да правите, ако навехнати сухожилия

Припомняме ви, че на заподозрени напрежение, не забравяйте да се отнасят до спешното отделение.

И го направи спешно необходима за такива симптоми:

 • Предполагаемо отклонение съвместни или костна фрактура симптоми;
 • Прекомерното подвижността на ставите;
 • Промяна на цвета на кожата в засегнатия район;
 • Стабилност на подуване и болка в продължение на повече от 3 дни, въпреки всичко лечение mery.Pravilnoe осигурява възстановяване на повредена тъкан след 10-15 дни от датата на увреждане, когато тя е относително лесно. За рехабилитация след по-сериозни наранявания може да отнеме от 6 седмици до 6 месеца.