Какво начин на изразяване - да вземат на мавъра - и - запълване на мавъра

Известно е, че съществителното "негър" на български език до 20-ти век, само да кажа "арабски" или "негър". Това означава, че всяко лице, на не-европейски вид и начин на мислене. Ние знаем, че в България Романов пъти в Европа са третирани с голямо уважение, като се има предвид света топ културна и учтивост. За разлика от отношението "Арап" беше по-различно. В преносен смисъл, "негър" - това е нецивилизовани, груби, недодялан, глупави хора. Вероятно виновен колониална история. Дори и да са оцелели фразата: "Какво сте се държи като Арап Петра Велики" (Т.е., упорито, cultureless и тъп).По този начин, "да се вземат негър" или "напълнете Moor" - грубо невежество да усвоят или да се разглежда в неведение за събеседника си, заблуждаващи или го плаши с фалшиви аргументи.

Например: "Ти си на Moor нещо, което не приемайте нищо не сте навън!".

"Като за Moor" произлиза от древната българска "navrop", "navrap" или просто "Врап" (vorop) означава сила, насилие или военна атака нагла кражба. Ето защо, "да вземе мавъра" - направи нещо грубо, нахален, сила или измама, да се вземат ", за да блъфира.""За да се запълни негър" произлиза от една и съща древна българска дума и се очаква да мами, да се опита да изглежда по-силен, отколкото е, че е блъф или "pontovatsya".

Произведенията на изкуството на 19 век могат да бъдат намерени такива прояви на ловец или риболовец, или просто за един млад човек - "обича да запълни негър", т.е. доукрасява, разтягане на истината, той разказва истории. И идиом "да вземе гора" означава "да се постигне нещо непочтено." Опитни хора и дръзновено казваме: "Ние няма да се вземат на мавъра". И "негър" на българския народен език - един "мошеник, измамник".

Какво е Moor

преди повече от месец

Експресия вземат Moor изработена от модела на честотата, при която вторият компонент представлява метод за получаване, средствата, чрез които действието се извършва. Ср вземе пистолета, да вземе страха, да вземе блъф. Арап - дума от жаргона на карта, която се появява в началото на ХIХ век, и това се отнася за губещ (извинете тавтологията), и с дълга хазарта. в имената на клубни карти такива играчи са записани на специален дълг черна дъска, от тази черна дъска и имаше фигуративен смисъл на думата негър, който се подкрепя от факта, че Арап картите бяха наистина "тъмни" нечисти хора на ръка. Те са били в състояние да "расте" и се занимават с това за обезщетение Schuler играе заедно, стоящи зад всеки играч и хранене символи съучастници на карти на противника. По този начин, изразът да вземе негър означава "победи с помощта на съучастник-негър".