Какво е прозорци за поддръжка на потребителите повторно XP прозорци 7

Iwnet го
Windows PE (Windows PE) 3.0 - минималната версия на операционната система Win32® с ограничени услуги, изграден на основата на Windows® 7. Тази среда се използва за подготовка на компютър за Windows инсталация, копирайте дискови изображения от мрежов файлов сървър, както и да започне настройка на Windows.Windows PE не е предназначен за използване като основна операционна система на компютъра си - тя служи като пясък предварителни настройки и вграден елемент от другите средства за системи за монтаж и възстановяване, като например Windows 7 настройка на Windows Deployment Services (Windows DS), внедряване Feature Pack операционна система за управление (ОС) системи за сървъри (SMS) и околната среда за възстановяване на Windows (Windows RE)

Предимства на Windows PE

Windows PE е създаден, за да помогне на производители на оригинално оборудване (OEM) и ИТ специалисти да направят компютъра багажника, без функционираща операционна система.

Първи OEM производители и ИТ специалисти често използват, за да зареди вашия компютър стартиращ дискета MS-DOS. Въпреки това, с помощта на дискета с MS-DOS с някои ограничения, което усложнява Windows PE или възстановяване на инсталационните системи и данни, а именно:

 • Тя не се поддържа от NTFS файловата система.
 • Не собствена мрежа за подкрепа.
 • Няма информация за 32-битови или 64-битови драйвери на устройства за Windows, която изисква намирането на 16-битови драйвери.
 • Ограничено ниво на подкрепа за потребителски приложения и скриптове.

  Тъй като Windows PE е базиран на ядрото на Windows 7, прилагането му позволява да се преодолеят ограниченията на MS-DOS диск за зареждане със следните характеристики.

  • Native поддръжка на система 5.x. на NTFS файл включително създаването на динамични обеми и управление.
 • Вградена поддръжка за TCP / IP мрежа и споделяне на файлове (само клиент).
 • Native поддръжка за 32-битови (или 64-битова версия) драйвер за Windows.
 • Native подкрепа за подмножество на Win32 интерфейс софтуер API.
 • Допълнителна подкрепа на WMI, MDAC компонент и HTML-базирани приложения.
 • Способността да тече различни типове носители, включително CD, на DVD-ROM, устройство флаш USB-памет (ССД) и сървъра за RIS (РИС).
 • Поддържа самостоятелни сесии Windows PE.
 • Windows PE изображения могат да бъдат обслужвани в офлайн режим.
 • В Windows PE включва всички шофьори Hyper-V ™ драйвери с изключение на дисплея. Това ви позволява да стартирате Windows PE в хипервайзора. Сред поддържаните функции включват поддръжка за устройства за съхранение, мишки и мрежови адаптери.

  Този раздел е посветен пясък Windows PE. Персонализиране на Windows версия на PE, използвани в други продукти и технологии (като например внедряване на услугите на Windows), предоставят разнообразни възможности. За повече информация относно използването на Windows PE в тези среди, документацията за съответните продукти.

  Общи Windows PE Сценарии

  Сряда Windows PE - модифицирана версия на операционната система Windows, която предоставя на инсталирането на Windows, както и отстраняване на неизправности и ремонт на счупени инсталации.

  • Инсталиране на Windows 7. Windows PE провежда всеки път, когато инсталирате Windows 7. графични инструменти, които събират информация за конфигурацията по време на инсталацията, стартирана от Windows PE. В допълнение, ИТ отделите могат да персонализират и разширяват възможностите на Windows PE, в съответствие с техните изисквания за внедряване на системи. Windows PE също поддържа услугата Windows изображения.
 • Отстраняване на проблеми. Windows PE може да се използва за отстраняване на проблеми, автоматично или ръчно. Така например, ако Windows 7 не се стартира в резултат на увреждане на файловата система, Windows среда РЕ може автоматично да започне и да заредите Windows Recovery Environment (Windows RE). Освен това, Windows PE може да работи ръчно, за да се възползват от вграден или дефинирани от потребителя диагностика и отстраняване на проблеми.
 • Възстановяване. С производители Windows PE оборудване (OEM) и може да изгради персонализирани независими доставчици на софтуер, автоматизирани решения за възстановяване и реконструкция с Windows 7. OS компютри например, потребителите могат да започнат своите компютри от CD-ROM за Windows PE система за възстановяване или дял възстановяване автоматично да се преформатира твърдия диск и преинсталиране на Windows 7 операционна система с оригиналните драйвери, настройки и приложения.

  Ограничаване на Windows PE

  Windows PE е подмножество на Windows 7 и има следните ограничения.

  • За да се намали размера, Windows PE включва само ограничен набор от Win32 API,. Този комплект се състои от входно-изходния интерфейс (диск и мрежа) и сърцевина Win32 интерфейси.


 • За да се предотврати пиратството на Windows PE като операционната система, след 72 часа в режим на работа черупка продължителна употреба автоматично спира и рестартира. Стойността на този път не може да се променя.
 • Windows PE не може да се използва като файлов сървър или терминален сървър. (Remote Desktop не се поддържа.)
 • Резолюция DFS разпределената файлова система на пространство от имена поддържа само изолиран главната директория. директории основния домейн не се поддържат. Самостоятелни корени DFS позволяват използването на DFS корен, който съществува само на локалния компютър и следователно не се използва Active Directory®.
 • Поддържа връзка методи за подаване сървъри на TCP / IP протоколи и NetBIOS през TCP / IP. Други методи, като например мрежа IPX / SPX протокол не се поддържат.
 • Всички промени в системния регистър на Windows PE, докато се изпълнява, ще бъдат загубени при следващото рестартиране на компютъра. Постоянните промени в системния регистър могат да се правят само в самостоятелен режим, за да започнете Windows PE.
 • Диск писма са възложени последователно, докато създавате дялове в Windows PE. Въпреки това, когато рестартирате Windows PE Всички възложени на букви се връщат към реда по подразбиране.
 • Windows PE не се поддържа или плащам Microsoft .NET CLR.
 • Windows PE подсистема не включва Windows на Windows 32 (WOW32), Windows на Windows 64 (WOW64), виртуалната машина DOS (VDM), OS / 2 и POSIX.
 • Windows PE предварително инсталиране среда може да се използва, за да изберете и се разделя дискове на компютъра, преди да инсталирате Windows. Ако някой твърди дискове се превръщат в динамични дискове с помощта на програми Diskpart.exe да стартирате инсталационната програма на Windows, след което те се разпознават като чужди в процеса на инсталиране на операционната система и всички томове на тези твърди дискове няма да бъдат достъпни.
 • Windows PE не поддържа приложения архивирани Windows® Installer (MSI) файл.
 • Windows PE не поддържа зареждане от мястото на мишената, съдържащ символи са английската азбука.

  В зависимост от Windows PE

  Функциониране на Windows PE, зависи от броя на Windows технологии.

  • Ако използвате Windows PE в мрежата DHCP и DNS сървъри могат да бъдат полезни, въпреки че те не са задължителни.
 • За да стартирате Windows PE от мрежата изисква сървър Windows Deployment Services.
 • Когато се автоматизира инсталирането на Windows 7, трябва да използвате Unattend.xml отговор файл.

  Технологии, свързани с Windows PE

  Windows PE е тясно свързан с някои други инсталационни Windows технологии, както и някои технологии за възстановяване. Някои от тези инструменти, като например Windows DS обслужване и инсталиране на софтуер за Windows 7, включват персонализирани версии на Windows PE.

  настройка на Windows

  С цел повишаване на скоростта и ефективността на Windows Setup използва Windows изображение (.wim) файлове, за да инсталирате Windows на твърдия диск. Setup използва персонализирана версия на Windows PE за стартиране на компютъра и да копирате система Windows от WIM файл на твърдия диск.

  автоматична централа

  Автоматично инсталиране е метод за автоматично създаване на нови инсталации и подобрения с минимална намеса на администратор или техник. предварително подготвен отговор файл се използва, за да се инсталира автоматично. Автоматично инсталиране може да се извърши с DVD-ROM или Windows от споделена папка.

  Автоматично инсталиране е особено полезно, когато трябва да:

  • Изпълнете автоматична инсталация на компютри с различни хардуерни конфигурации.
 • Изпълнете автоматична инсталация на някои видове сървъри, като домейн контролери, отдалечени сървъри за достъп, и сървъри, които работят удостоверителни услуги или услугата клъстер.
 • Персонализиране на най-различни настройки на операционната система по време на автоматизирана инсталация без да се използват пакетни файлове и скриптове.

  В допълнение към тези за разполагане сценарии автоматична инсталация може да се използва за създаване на монтаж-примерни копия, когато се инсталира с помощта на образи и Remote Installation Services (RIS).

  Обикновено автоматична инсталация започва, когато компютърът е обувка в Windows PE, и след това стартирайте Setup с отговор на файлове от инсталационната папка в мрежата.

  Следната илюстрация Windows® PE версия 3.0 на околната среда. Windows PE - е минималната инсталация среда Win32® с ограничени услуги, базирани на работи в защитен режим на ядрото Windows® 7.

  Оптималната среда за Windows PE

  Оптималната среда за изпълнение на Windows PE има следните характеристики:

  • Наличието на достатъчно количество RAM да се зареди Ramdisk.
 • Ако изберете устройство, USB флаш памет, тя трябва да отговаря на всички изисквания за зареждане на Windows PE.
 • Наличието на подходящи драйвери за мрежовата карта и устройство за съхранение на компактдиска с Windows PE; възможност да се поставят тези шофьори в персонализиран начин на Windows PE.
 • Физически достъп до компютъра.

  Ако конфигурацията дистанционно управлявани сървър чрез Windows PE използва Услуги за управление на извънредни ситуации, компютърът трябва да поддържа тези услуги.

  Поръчка на операции в Windows PE

  процес на Windows PE обувка преминава през следните стъпки.

  1. Зареждане с помощта на сектора за начално зареждане на даден носител. Контрол се предава Bootmgr програма. Bootmgr извлича основна информация от конфигурацията на натоварване за сваляне на данни и преминава контролира Winload.exe програма, съдържаща се в Boot.wim. Тогава Winload.exe зарежда подходящия хардуер зависими слой (HAL) и зарежда кошер система регистър и необходимите драйвери за обувки. След като изтеглянето завърши той подготвя среда за изпълнение Ntoskrnl.exe ядро.

  Когато Windows PE е започнало от страна на медиите, само за четене, като например CD, Windows PE време на изпълнение съхранява раздели на регистъра в паметта, което позволява на приложенията да пишат в системния регистър. Всички промени, направени в приложенията в системния регистър, не са запазени за използване в други сесии Windows PE.

 • Ntoskrnl.exe се изпълнява програмата, която завършва монтаж среда. Контролът се прехвърля към мениджъра на модул сесия (SMS-).
 • SMS-и зарежда останалата част от регистъра на модула, конфигурира за околната среда, за да стартирате подсистема Win32 (Win32k.sys файл) и неговите различни процеси. SMS-модул зарежда процеса Winlogon за изграждане на потребителска сесия, а след това започва услугата, другите шофьори вторични устройства и подсистемата за сигурност (LSASS).
 • Winlogon.exe изпълнява инсталацията, въз основа на стойността на Setup \ CMDLINE на регистъра HKLM \ System \. Winpeshl.exe започне% SystemDrive% \ източници \ setup.exe. Ако не съществува този файл, в противен случай Winpeshl.exe програма ще търси за прилагане, посочен в файл% SYSTEMROOT на% \ system32 \ winpeshl.ini. Ако не е посочен в заявлението, командни ПМС / к% SYSTEMROOT на% \ system32 \ startnet.cmd ще се извършва. По подразбиране, Windows PE съдържа Startnet.cmd файл, който работи Wpeinit.exe програма. Wpeinit.exe товари мрежови ресурси и координира с мрежови компоненти, като DHCP.
 • След извършване Wpeinit.exe показва команден ред. Това показва завършването на процеса на Windows PE обувка.