Какво е прееклампсия бременна

Други 13 статии по темата: Какво трябва да знаете за ранната токсикоза

Дати токсикоза токсикоза по време на бременност: в норма или патология? TUTTA.TV: «токсикоза, за това, което правя" Ефективни начини да се справят с лечението на токсикоза токсикоза токсикоза Лечение Предизвиква Рано токсикоза токсикоза: за оцеляване ръководство Рано токсикоза: какво е това животно и как да се бори? Токсикоза - болезнена токсикоза: кога да отидете на лекар, гадене и повръщане по време на бременност Какво е при токсикоза?още 6 статии по темата: Какви лекарства може и какво не може да бъде бременна

Ginipral токсичност Лечение и профилактика на прееклампсия при бременни жени, сърбеж Митове за алергии бременна плацентарна недостатъчност Лечение

Прееклампсията - сериозно усложнение на късната бременност, така че това също се нарича късно "токсичност". Гестоза бъбреците се влошава, и мозъчно-съдови бременна жена. Неговите най-характерните черти - повишаване на кръвното налягане и появата на белтък в урината. Тест

Увеличаването на налягането може да бъде незабележима, но по-често се проявява с главоболие, гадене, визия замъгляване. Белтък в урината за нарушение на бъбреците и често е придружено от оток.

При тежки случаи, прееклампсия може да доведе до припадъци, отлепване на плацентата, забавяне на развитието и смъртта на бебето.

В 90% от случаите на прееклампсия започва след 34 седмици, често в бременна първо бебе. По-рано начало (20 седмици) - тежка симптоматика. Колкото по-близо до очакваната дата на раждане започна прееклампсия, така че си по-добра прогноза.

За разлика от началото на токсичността, които много лекари смятат за "нормата", нарушава прееклампсия по време на бременност, и то трябва да се лекува. В тежка прееклампсия, които застрашават развитието на бебето, често прибягват до стимулиране на преждевременно раждане или цезарово сечение.

Склонност към гестоза

Прееклампсията се случва в различна степен средно 10-15% от бъдещите майки, по-често се появява в първата бременност. Времето на нейното начало - от 20 седмици и до няколко дни след раждането. Когато многоплодна бременност прееклампсия може да започне по-рано (16 седмици) и е по-тежка.

През втората бременност е вероятно да се срещнат края на токсикоза падане. Най-лесно е да тече първата прееклампсия, и колкото по-близо е до началото на срока за доставка, толкова по-малко вероятно повторение. Тези майки, които имат започна по-рано и е по-тежко, особено ако това е необходимо, тъй като на цезарово сечение е по-вероятно да се срещне отново с прееклампсия.

Когато вероятността за прееклампсия повече от:

  • През първата бременност;
  • Ако преди бременността е хронично заболяване: бъбречни проблеми, високо кръвно налягане или са с наднормено тегло. В този случай, прееклампсия се нарича "комбинирани", за разлика от "чисто" прееклампсия, който се развива на фона на цялостното здраве;
  • Бременност с близнаци и тризнаци;
  • Наследственост, т.е. родителите или сестри страдат от прееклампсия;
  • Възраст-малко от 20 и по-стари от 35 години.

Ако прееклампсия не беше в първата бременност, че е много малко вероятно, че той ще бъде втората.Причините за прееклампсия по време на бременността

Въпреки, че до края на причините за прееклампсия не са настроени учени, известно е, че основната роля в неговото развитие, плацентата играе. С недостатъчно снабдяване на матката кръв (като стеснение на артериите на матката) или от патологията на плацентата, той започва механизъм за повишаване на налягането, за да се увеличи притока на кръв.

повишаване на налягането се постига чрез стесняване на кръвоносните съдове на майката, но това води до влошаване на неговото кръвоснабдяване на жизнено важни органи - бъбреци и мозък. Те получават по-малко кръв, и работата им се влошава.

Подуване вода излиза от кръвта в тъканите, което прави кръвта по-дебел и подобрява образуването на кръвни съсиреци. Кръвни съсиреци могат да запушват малки плавателни съдове и по-нататък се разграждат в кръвния поток, и дебелина увеличава кръвното налягане. Има един порочен кръг.

Симптомите на прееклампсия

Има три основни характеристики на прееклампсия. които обикновено се появяват заедно или по двойки: оток, албуминурия и високо кръвно налягане.

белтък в урината (протеинурия).
Първият и основен критерий, който е показателен за бъбречни увреждания. Едва ли някога прееклампсия не е без протеинурия, и толкова по-силен е той, толкова по-лошо. Въпреки, че идентифицирането на само един от тази функция все още не се говори за прееклампсия.

Обикновено, белтък в урината трябва да отсъства.
Малки количества, в района на 0.033 гр / л, в комбинация с левкоцитите могат да бъдат признак на бъбречно възпаление (пиелонефрит).
0,8 г / л и по-вероятно да посочи гестоза.
Протеинурия комбинира с нарастващ натиск над 140/90 винаги говорим за прееклампсия.

изследване на урината трябва да се вземат преди всяко посещение при лекар в гинекологичен кабинет. Ако си мислите, че урината потъмнява, тъмен или покрити с пяна, анализ ръка, без да се чака за определения ден.

Повишено кръвно налягане над 140/90 mm Hg. Чл.
Това е вторият основен признак на прееклампсия, което може да остане незабелязана, или може да се прояви главоболие, гадене, лети мига пред очите, световъртеж.

Комбинацията от високо кръвно налягане с белтък в урината се нарича прееклампсия, и говори на първоначалния поражение на бъдещата майка на мозъка. Ето защо налягането се измерва при всяко посещение при лекаря.

При тежки случаи Нелекувана високо кръвно налягане може да доведе до сериозно увреждане на нервната система: загуба на съзнание, гърчове (еклампсия) и кръвоизлив в мозъка (инсулт). Този риск се случва, когато горните цифри на кръвното налягане надвишава 160 и долната 110 mm Hg.

Подуване.
Често се случи по време на бременност е нормално, сами по себе си не е признак на прееклампсия, но само във връзка с протеинурия или повишено налягане. И прееклампсия без оток ( "сух") е по-тежко.

Имате ли подуване, че е лесно да се определи дали един прост тест. Thumb трябва да се натисне върху вътрешната повърхност на костната област пищял и задръжте за няколко секунди. Ако има яма, а след това има оток на мястото на налягане. По същия начин, можете да проведете този тест на всяка друга част от тялото.

Друг сигурен знак за оток - стоманени малки чехли или обувки, венчален пръстен не може да бъде отстранен с пръстите на ръцете. В някои случаи има скрит оток. Те могат да бъдат определени от прекомерното наддаване на тегло в сравнение с нормата.

Разглеждане по подозрения прееклампсия

  • Изследване на урината. Това позволява да се идентифицират протеини, кетон тялото, белите кръвни клетки, бактерии и други елементи. Това дава възможност да се направи разграничение бъбречни увреждания в гестоза на пиелонефрит или други заболявания.
  • Кръвен тест. Играя ролята на показатели като хемоглобин (лек спад в края на бременността - в норма), хематокрит (кръвни съсиреци), тромбоцитите, чернодробните ензими (тълкуване на увреждане на черния дроб с тежка прееклампсия).
  • Ултразвуково изследване на матката и на плода с Доплер измерване на скоростта. Тя ви позволява да се оцени развитието на бебето и да го признае в забавяне на времето. Оценка на притока на кръв в маточни артерии, които използват Доплер ни позволява да даде приблизителна прогноза на заболяването: по-лошо на притока на кръв, толкова по-голяма вероятността от прееклампсия.
  • CTG плода. Съставено след 28 седмици на бременността, по-ранната времето не е от значение. То показва на мобилността на бебето, работата на сърцето му, а оттам и наличието или отсъствието на хипоксия (кислороден глад).

точна диагноза

Всички тези симптоми не са специфични за прееклампсия и трябва да бъдат разграничавани от симптомите на други заболявания, особено ако бременната жена ги боли още преди бременността. Ето защо, на точна диагноза на прееклампсия може да постави лекар.

Късно токсемия (прееклампсия), оток по време на бременност.