Какво е опасно за човек, тик - какво заболявания кърлежи носят

Когато кърлежите са опасни за кучета
Отбележете хапки за хората, носят риска от инфекция сериозни заболявания. Ако не можете да се избегне атаката на паразита, спешна нужда да се тегли кръвопиец, а след това да може да се избегнат неприятни последици. Какво е опасна за човека, отбележете?


Заболявания, които носят кърлежи не са същите симптоми. Енцефалит е от два вида: мек курс на заболяването, което се проявява с висока температура, болки глава, мускулна умора. Тежки различава обрив, провокира менингит, поражения на централната нервна система, миелит, енцефалит. Ако не се лекува възможни усложнения на болестта.

Какви болести кърлежи извършват

Лаймска болест

След като определите, че насекомото е бил заразен, се препоръчва да се вземат антибиотици, когато лечението не е започнато във времето, може да има заболяване на ставите, сърцето и нервната система.

петнист тиф
Когато кърлежите са опасни за кучета

Това заболяване често могат да се предават по време на най-насекоми дейност. Заболяването води до опасност от смърт. Сред възможните усложнения на възпаление на мозъка, белите дробове, сърцето. Маркирано бъбречна недостатъчност, ампутация на възможните засегнатите крайници, смърт.

Болестта е един от най-редките на сериозни заболявания, които могат да бъдат излекувани само при откриване на ранен етап, с антибиотици. Сред признатите усложнения от пневмония, менингит, перикардит, остеомиелит. По това време не е започнало лечение, води човек до смърт.

ерлихиоза
Когато кърлежите са опасни за кучета

коремен тиф връщане

Предавани чрез ухапване от кърлеж поемат пристъпно треската е маркиран фебрилни гърчове, че последните няколко дни на интервали до 4 пъти. С подходящо лечение, възстановяване се случва в кратък период от време. От усложненията може да се отбележи в областта на невропатия.

Когато кърлежите са опасни за кучета
Колко опасен ухапване от кърлеж, за лицето, което е сключен договор с бабезиоза? Заболяването е в състояние да унищожи червените кръвни клетки, което води до особен вид анемия (хемолитична). Това води до жълтеница, тъмна отделяне на урина, пожълтяване на кожата. Най-активните ефекти при хора със слаба имунна система, особено при пациенти в рак, лимфом, СПИН. Допълнителни усложнения не се наблюдават в стабилността на кръвното налягане, хемолиза, тромбоцитопения, коагулация разсейване (което води до кръвоизлив, образуване на съсирек). Алергични реакции, анормален повреда на черния дроб, белите дробове, бъбреците, понякога с фатален изход.

Най болест предавана от кърлежи има сходство с грипоподобни симптоми.

 • главоболие;
 • треска;
 • гадене;
 • GAG рефлекс;
 • Болести усещания в мускулната тъкан;

Ухапан човек може да се чувства неприятните симптоми веднага след ухапване от насекомо, а след 10-15 дни.

 • Когато лаймска болест умора, главоболие, болки в засегнатата местоположението на кожата, червеникав обрив и petihialnaya на.
 • Петнист тиф причинява висока температура, силно главоболие, гадене, повръщане, чувство болест в ставите и мускулите. Той се появява за пръв път на китките, а след това отива до глезените, стъпалата, ръцете и други части на тялото.
 • Туларемия определя от втрисане, опасно висока температура, главоболие, открита рана в мястото на ухапване, подуване на лезии жлези, гадене, повръщане. Проявата на симптомите се наблюдава в три седмици.
 • Ерлихиоза е показано на първия ден от третата седмица. Наблюдавано: гадене, неразположение, повръщане, треска, обрив, главоболие.
 • Пристъпно треска е най-силно изразено: сърцебиене, главоболие, висока температура, болки в корема, слабост. Тези симптоми се появяват от третия до десетия ден.
 • Енцефалит от кърлежи проявява с висока температура, втрисане. инкубационен период преминава след кратко време от 3 до 4 дни.
 • Бабезиоза има симптоми на общо неразположение, загуба на апетит, умора, висока температура, втрисане, изпотяване, които се проявяват веднага, както и пропуск. Проявите започват с първата до четвъртата седмица след ухапването.


Кърлежите са опасни за кучета и котки
Когато кърлежите са опасни за кучета

Поради факта, че червеите ще атакуват всичко топлокръвни организми, които са причинители на сериозни заболявания, може да получите в домовете на хората за домашни любимци яд.
Болест, която се предава от кърлежи при кучета имат различни симптоми.

гранулоцитпия анаплазмоза

Проявява се при животни на възраст над 8 години. Маркирани симптоми: втрисане, загуба на апетит, гадене усещане в мускулите, сънливост. Понякога е възможно повръщане, спазми, диария, кашлица. Инкубационният период може да продължи от 7 до 15 дни.

Пироплазмозата или бабезиоза

Най-често се вижда борбата породи животни. Симптоми: температура, загуба на апетит, летаргия. Ако не започне навременно лечение, животното може да издържи дълго боледуване. Инфекция се появява по време на първия ден, на инкубационния период продължава от 7 до 14 дни.

Лаймска болест (Лаймска болест)
Когато кърлежите са опасни за кучета

Тя няма видими симптоми, но е възможно отказа да яде, подути лимфни възли, инфекция започва след деня след ухапването. Инкубационният период е 30 дни.

моноцитна ерлихиоза

Тя не разполага точни данни за инкубационния период. Различни разнообразие от симптоми, свързани с общото състояние на животното.

Gepatozoonos

Тя се развива, когато насекомото колкото в храносмилателния тракт на животното. Сред симптомите, наблюдавани температура с втрисане, загуба на тегло, мускулна болка, бледност на лигавиците. Инкубационният период трае до две седмици.

цикличен trombotsipeniya

Инкубационният период до полумесец. Симптомите на тежка форма на болестта: подути лимфни възли, кървене от носа, фебрилитет, студени тръпки.

акне
Когато кърлежите са опасни за кучета

Язви по кожата, косопад, загуба на коса част, с демодекоза сърбеж ухо в ушите, голямо количество тъмна зачервяване сяра.

Премахване на кърлежи

Преди да започне процедурата, инструментът трябва да се третира с алкохол, klescheder или пинсета се намира много близо до основата на хобота на насекомо. След заснемане на насекомо, че е необходимо известно да дръпне на паразита и се върти обратно на часовниковата стрелка, за да получите пълен. При липса на специални устройства и форцепс, отстраняване на насекоми може да доведе до тежка употреба на преждата. За да направите това, което искате да направите една линия, хвърлят на кърлеж, забавяне, като се използват гладки, ерозира движението да дръпне един кръвопиец.

Не трябва да се експериментира с слънчогледово или други растителни масла, паразитни болести, пренасяни могат да се предават в процеса на регургитация кърлеж защото запушване на дихателните пътища.

Когато кърлежите са опасни за кучета

Не е необходимо да се използват течности с остра миризма (амоняк, бензин). Трябва ли да се откаже от използването на компреси, мехлеми, действие на огъня, една цигара. Не дърпайте рязко насекомото от кожата, не използвайте хигиенично средство да вземете ухапване, остри предмети, за да натиснете кърлежа с пръсти.

Последващи действия

След изваждане на вредителя е необходимо да се следи отблизо тяхното здраве в продължение на няколко дни. За да направите това, трябва да се контролира температурата на тялото, следи за общото здравословно състояние. Трябва редовно да инспектира засегнатата площ ухапването, не забравяйте да видите специалист, който ще предпише курс на терапия.

За да се изключи напълно възможно замърсяване на кръвен тест, се изисква. Доставка на анализа трябва да се направи след няколко дни след ухапването. За да се избегне неприятен сблъсък с малък враг, трябва да се вземат превантивни мерки за сигурност.

предотвратяване

Когато кърлежите са опасни за кучета
За да се намали броят на вредители в определени региони обработваме площ от химически средства. Тези лекарства се използват с настъпването на топлите дни на пролетта, за да убие възрастните паразити и техните яйца. Произведени високо косене на трева, премахване на вредни растения, косене на тревата. Засадени репелентни растения, които произвеждат вещества, като персийски, кавказки, далматинска лайка.

Хората не трябва да бъдат дългосрочно в природата, в близост до блата и висока трева. Избягвайте места, където могат да бъдат кърлежите с натрупване (сенчести места). В горите, лов, риболов и пикник трябва да отидете в напълно затворени дрехи с панталони, затъкнати в високи ботуши. На дрехите трябва да се затварят добре яка, шлем. Преди да тръгнете на естеството на необходимостта от използване на специални инструменти за обработка на reppelentnymi дрехи.

След всяко посещение зелени площи, изисква внимателно разглеждане на облеклото и тялото, редовно инспектира вашия четирикрак приятел по темата на паразити. Животното трябва да бъдат лекувани с лекарства, които могат да бъдат закупени в магазините за домашни любимци трябва също така да се възползват от специални шампоани, спрейове, капки, маншети.
По време видели и отстранен от кърлеж от човешки или животински орган ще помогне за предотвратяване на много сериозни усложнения и инфекции, причинени от паразити, а в някои случаи дори и да спаси живот.

Ако обърнете специално внимание при тяхното здраве и им четириног приятел, не е нужно да се изправи пред неприятен инцидент на атака акари.

Можете също така да се интересуват от:
 • Когато кърлежите са опасни за кучета
  Как да се отървем от въшки с керосин
 • Когато кърлежите са опасни за кучета
  Най-добрите средства за бълхи за кучета и котета
 • Когато кърлежите са опасни за кучета
  Борна киселина от мравки
 • Когато кърлежите са опасни за кучета
  Как да се отървем от нитовете на дълга коса