Какво е опашната видовете и методите на лечение, прогноза киста

Tailbone киста - вродена аномалия, свързана с развитието на кожата и подкожната тъкан дефект mezhyagodichnoy гънки. Смята се елементарен аномалия и формира в утробата. Според статистиката, 1 на 300-500 души имат епителен пилонидална киста. Заболяването е по-често при млади мъже на възраст под 30 години.В областта между бедрата се образува кухина облицована с епител. Разполага със собствен външен зид, и контакт, който може да се открие по-близък от тази област. Изходен канал забележимо под формата на микроскопични отвори или вдлъбнатини фуния форма с mezhyagodichnoy на средната линия гънки на разстояние 2-3 см един от друг.

Защото от това, което опашната кост киста

В действителност опашната киста - удължена тръба, която не е свързана с кожата и подкожната тъкан. Това е отделна единица, имаща сляп край и изходящ отвор, чрез който се свързва с външната среда. В него може да нарасне коса, тук са активни мастните и потните жлези. Това създава благоприятна среда за микроорганизми.

Как да се диагностицират киста на опашната кост?

Диагноза е сравнително проста и опитен хирург, не е трудно. Един лекар притежава външен преглед, по време на който открива присъствието на изходния канал. При възпаление се напипва гъста инфилтрация на дупки в течност или гной кожата се освобождава. Над опашната кост в кошарата глутеалната се формира от забележимо подуване, но той никога не се спуска до ануса.

Понякога и допълнителни изследвания могат да бъдат необходими за лекаря:

 • Sigmoidoscopy - изследване на ректалната мукоза с помощта на устройството за осветяване, процедурата е необходимо да се изключи абсцес;
 • Сондиране опашната;
 • Рентгенова сакрума и опашната кост област;
 • А кръвен тест за откриване на възпаление;
 • Пробиването кисти се извършва при процес на работа с цел микробиологично изследване на съдържанието;
 • САЩ.

Понякога Отворите са разположени ниско, а след това опашната киста бърка с други заболявания - остеомиелит. adrectal фистула, абсцес опашната кост. paraproctitis остър. Неправилно закъснения диагностика времето за възстановяване и води до лечение на отпадъци.

Защо се образува киста на опашната кост?

При запушване на външните отвори (така наречените чрез канал) е запълнена кухина тайна жлеза серозни и гнойни съдържание, десквамирани епителни косми. В затворено пространство, разработени микробите, възпаление започва с висока температура. Процесът включва подкожната тъкан, понякога развива абсцес. Заболяването се среща като процес на гноен със следните симптоми:

 • Болка в опашната кост е доста интензивен, понякога човек може да лежи или седи;
 • Повишаване на температурата до голям брой;
 • Наличието на тумор издатина в долната част на гърба;
 • зачервяване на кожата;
 • Гнойни секрети от канала (ако няма запушване).

При достигане на абсцес впечатляващ размер избухва, за да образуват фистула. След това се образува отвор вторични опашната кисти. На този етап, лицето се освобождава, симптомите изчезват, изглежда, че е имало възстановяване. Все пак, това е един въображаем същество. Докато като източник на инфекция, епизоди на гнойни ще бъдат повторени. Под влиянието на неблагоприятни фактори (хипотермия, инфекция) се възпалява опашната кост ход отново.

С течение на времето се развива хронична форма на заболяването с периодични обостряния и освобождаване от отговорност гнойна от инсулт. Поради множество форми на възпаление, съединителна тъкан развива кожата деформация. Промените създават значителни трудности по време на радикална хирургия.

Причинява се от възрастни и деца

Киста на опашната кост - вродени малформации, че не може да се усети за дълго време. Може да предизвика възпаление следните фактори:

 • Наранявания бедрата и долната част на гръбнака;
 • Намален имунитет;
 • Инфекциозни заболявания;
 • Преохлаждане или прегряване;
 • Наследствен фактор - определена структура сакрален и опашната зона;
 • Превишение на косми по тялото (коса може да расте между задните части и да причини запушване чрез канал);
 • Пустулозни кожни заболявания седалищния област (циреи, възпаление на космените фоликули и мастните);
 • Лошата хигиена.

Заседнал начин на живот допринася за недостатъчното разпространение и обмен на газ опашната област. Когато човек прекарва дълго време в седнало положение, няма отлив на съдържанието на епителната опашната.

При деца, причината може да е гнойни подсичане на кожата. Излагането на памперси, липса на грижи за хигиената. Обостряне на болестта предизвика намаляване на функцията на имунната система, което се случва след вирусни или инфекциозни заболявания.Видове кисти и начини да се отнасяме към тях

Заболяването има няколко имена, които отразяват процеса на локализиране и етап от процеса. Има следните видове:

 • Епителната опашната Разбира се, че се намира в повърхностните слоеве на кожата;
 • Dermoid киста е в дебелината на подкожната мастна тъкан;
 • Пилонидална синус се дължи на подкожни косъмчета;
 • Опашната фистула - това е последният етап на метода, разработен след гноен синтез на тъкани и избухне съдържанието.

Защото от това, което опашната кост киста

Независимо от вида на патологията, лекувани само с операция. В острата фаза, хирургът отваря канала изчиства от гнойни наслагвания и се промива с антисептични разтвори. След изрязване на кожата се зашива. Впоследствие пациентът да бъде радикална хирургия с пълно отстраняване на всички опашната ходове. Тя е изработена в "студена" период, когато има възпаление и подуване.

Операцията за премахване на киста, усложненията

Операцията се извършва под епидурална анестезия или интравенозна анестезия. Продължителността на интервенцията зависи от броя опашната канали, наличие или отсъствие на белези. Обикновено продължителността на интервенцията е 20-60 минути.

Видове хирургия:
 1. Изчистване на пътя. Той се състои в разрез на тъкан кисти, почистване на кухината на гноен отломки. След отстраняване на всички клонове навити ръбове да бъдат прикрепени към дъното на кухината, създавайки естествен дренаж. Метод е малко остарял, но надежден. Недостатък - дълъг период на възстановяване (до 2 месеца).
 2. Частен режим. Хирургът вкарва през малък отвор за изтичане тръба, през която се извършва изпомпване съдържание и промиване с антисептични разтвори. При възникване на рана, канализацията се отстраняват и раната се зашива ръб. Операция се характеризира с бързо време за възстановяване - до 2-3 седмици.
 3. Метод Bascom - пълна ексцизия на капсулата, при което шевът се извършва аномално поведение инсталация първичен дренаж и на вторични клонове.
 4. метод Karidakisa - най-популярни в момента, тъй като ви позволява напълно да се отървете от болестта и намалява риска от рецидив до минимум. Радикалната отстраняване се извършва заедно с формирането на патологично кожата. заваръчен шев, наложена в средата mezhyagodichnoy гънки и практически невидим след изцеление.

Защото от това, което опашната кост киста

Възможни усложнения след операцията:

 • Възпаление на рани, свързани с инфекциозни процеси;
 • Кървенето развива съдово увреждане;
 • Несъответствието между шевовете, поради неспазване на медицинските препоръки;
 • Видът на фистула (началото на рецидив след операция);
 • Усложнения, свързани с анестезия - алергични реакции;
 • Когато непълно отстраняване на епителните движи възможно рецидив.

След намесата, пациентите се оплакват от болки в гръбначния стълб, които се съхраняват в продължение на един месец. Те спирам с помощта на аналгетици. За да се предотврати възпаление е необходимо да се вземат антибиотици, предписани от лекар.

Да белези остават след премахването на белези и кисти опашната кост?

В стъпка класически начин на кожния участък остава незабележим mezhyagodichnoy белег. Днес има технологии, за да се разпореждат от аномалиите bezoperatsionnym метод, например, лазерно отстраняване на кисти. В този случай, кожата не оставя никакви следи.

Ако операцията е извършена в специализирана клиника proctologic, последствията обикновено не са така.

Възстановяване след операция

В следоперативния период зависи от типа на интервенцията и трае от 2 седмици до 2 месеца. Пациентът трябва да следват препоръките:

 • Първият ден след намеса изисква останалата част на легло;
 • Забранено е да се седне и да лежи по гръб в продължение на 3-4 седмици;
 • Вие не може да вдигне тежести и да се ангажира с физическа активност;
 • Трябва да се обръсне, до деня до шевовете са отстранени;
 • Всеки ден не трябва да прави дълги разходки за възобновяване на притока на кръв в седалищната област.

За да се избегнат нежелани усложнения е необходимо да се обърне специално внимание на хигиената и вземете душ с помощта на мек сапун, без химически добавки. Само трябва да се мият с топла вода, без компреси, за да не се наранят следоперативния белега.

Раната се третира всеки ден. Конци се отстраняват при 10-14 дни. Пациентът се смята за напълно възстановен, ако в рамките на 2 месеца, тя не разполага с рецидив и формира завършена шкембе.

Може кистата да се появи отново?

С непълно отстраняване на всички клонове на пилонидална киста може отново Fester. За да се избегне повторение, операцията се извършва в отсъствието на възпалителни процеси в mezhyagodichnoy гънки. Възстановяването зависи от дисциплината на пациента, неговото съответствие с всички препоръки, предписани от лекар.

Повечето традиционни терапии

Традиционната медицина помага да се справят с остро възпаление, но не напълно лекува болестта. Предложените методи трябва да се прилагат като терапия адювант.

 • Масло и катран се смесват в съотношение 1: 1. Сместа се нанася върху засегнатата област, приключи топла кърпа и оставете за през нощта.
 • Марля, напоена в аптека тинктура от прополис. компресиране форма. Той се съхранява в продължение на 2-3 часа. Ако кожата ви е чувствителна, тинктура може да се разрежда с вода.
 • Билката жълт кантарион. 2 супени лъжици суровина се вари в продължение на 10 минути в чаша с вода, след това се филтрува. Растително маса се разстила върху салфетката и се прилага върху засегнатата област на 2 часа.

Защото от това, което опашната кост киста

 • Прясна трева Artemisia раздробява в месомелачка и се прилага в 2 часа възпалена сайт. След провеждането на процедурата, не забравяйте да вземете душ, за да отмие останките на средства.

Защото от това, което опашната кост киста

 • Платно от кошера. Тя се прилага през нощта в mezhyagodichnuyu район, обезпечени с превръзка.

Какво е изпълнен с неуспех на операцията?

Процесът на възпаление улавя всички sacrococcygeal регион. Множествена фистула се формира, който може да бъде отворен в скротума, областта на слабините, перинеум, опашната област. Регистриран от пиодермия, гъбична инфекция може да се развива в сърцето. Това значително усложнява операцията, тъй като е необходимо да се премахне големи площи. Понякога работата е разделена на няколко етапа.

Обърнете внимание! Дългосрочен курс на заболяването е изпълнен с развитието на плоскоклетъчен карцином.

Киста на опашната кост - повтаряща патология, напълно се отървете от него може да бъде само чрез радикална хирургия.