Какво е необходимо, за да се лепило с ръцете си, особено изготвянето на различни видове лепила

Клей - вещество, което се използва в домакинството и в почти всички области на производството. Причината за такава популярност лепене вещества е способността за свързване на различните елементи на формата, структурата и идентични по размер. Съвременните видове лепила осигуряват висока надеждност и естетика връзка.Направи PVA лепило дома

Поради големия обхват на лепилата в домакинството, много често има случаи, при спешна необходимост от лепилото, но тя липсва. И тогава много хора мислят, как да се направи лепило у дома?

И просто погледнете как да се правят различни видове лепила у дома.

Как да си направим PVA лепило дома

За да се подготви PVA лепило с ръцете си, необходима, за да изберете такива съставки:

  • глицерол - 4 грама;
  • Пшенично брашно - 100 грама;
  • дестилирана вода - 1 литър;
  • етанол - 20 мл;
  • фотографски желатин - 5 грама.

Някои от тези суровини винаги е у дома, а останалата част - да си купите в аптека. Преди да се приготви лепилото, един ден, трябва да се накисва желатинът в обикновена вода.

Когато желатин вече присъства, е необходимо да се изгради на водна баня на съдове за готвене. Всички суровини компоненти, с изключение на алкохол и глицерин, поставени в контейнера и варете на водна баня.

Направи PVA лепило дома

Получената смес се разбърква непрекъснато и се изчака, когато тя се превръща в полето последователността (дебелина).

Когато масата е с дебелина, е възможно да се добави етанол и глицерол. На следващо място, внимателно се разбърква масата, докато тя не е няма да има неравномерност. След маса е станала хомогенна, е възможно да се спре процеса на подготовка лепило. Използвайте домашно PVA лепило може да бъде директно като се охлади.

лепило Карпентър с ръцете си

Доста често в домакинството трябва да залепите дърво, картон или хартия. И тогава най-добре е да се подготви лепило за дърводелски у дома. За да го готвя имате нужда от плочки лепило за дърво. Преди реалното изготвяне на лепилото е необходимо да се прекъсне плочката на малки парченца и ги поставете в контейнер. Освен това е необходимо да се попълнят парчета плочки в студена вода, изчакайте 10-12 часа, докато лепилото абсорбира вода и образува желеобразна маса.

Направи PVA лепило дома

След това, контейнер с лепило, което трябва да се сложи на водна баня и се разбърква непрекъснато, така че да не изгаря. Ако лепилото на дърводелеца нужда не гъста консистенция, след това ще бъде възможно да добавите много гореща вода. Оставете да заври лепилото не е необходимо, когато няма бучки - това означава, че той е готов.

Ако лепилото на дърводелеца е необходимо да се свържете по кожата, тогава трябва да добавите в варени теглото на глицерин. От изчислението: 1 чаена лъжичка до 0.5 литра лепило.

Разполага с лепило плочки у дома

Ако вече сте купили плочки и имат желание да работят, тогава е необходимо да се подготви лепило плочки с ръцете си. Обикновено, лепилото се получава от смес от цимент и пясък, вода и PVA лепило. Пясъкът действа като пълнител и трябва да бъде с малък размер, максималния диаметър на зърната - по-малко от 2 милиметра.Съотношението на цимент и пясък трябва да бъде 1: 3. В този случай, мярката не се появява материал тегло и обем. Например, кофата 2 е необходимо цимент пясък кофи 6.

Трябва да се помни, че лепилото се втвърдява бързо и трябва да се приготвя непосредствено преди полагане на плочки. Плочка решение лепило може да се използва не повече от три часа.

Направи PVA лепило дома

Производство на лепило в дома се извършва в такава последователност на операциите:

  • Се смесват напълно цимент с пясък.
  • След това получената смес се прибавя вода, предварително разтворен в него PVA лепило. На кофа лепило за плочки трябва да бъде 0,5 кг лепило. Ако изправена работата ще се извършва в една висока влажност, например в баня, а количеството на лепило може да се увеличи или максимално да бъде 3 кг.
  • След това се смесват добре лепило за плочки, неговата последователност трябва да се покрие. Ако масата става равномерно - това означава, че лепилото е готово за употреба.

якост на Бонд лепило за плочки, подготвени със собствените си ръце, доста висока, но по-малък от партньорите на промишлеността.

Как да се подготвите за казеин лепило дома

Ако има казеин прах

Според неговите свойства, подобни на казеин лепило лепило за дърво вещество, но той не се страхува от влага. Казеин лепило, за да направят своите собствени ръце просто. За подготовката му е необходимо плосък контейнер, казеин прах, боракс и вода. Първоначално, казеин прах се напълва с вода и се оставя да престои в продължение на три часа. След боракс трябва да се разтваря в гореща вода в съотношение 1: 7. Полученият разтвор се прибавя към казеин. Тази смес се нагрява на водна баня до 70 ° С и се разбърква непрекъснато. Лепило може да се използва в рамките на 40 минути след изваждането му от водната баня.

Ако не разполагате с казеин на прах, а след това е възможно да се подготвите.

Как да се подготвите за казеин лепило от млякото

За получаването на казеин прах е необходимо да обезмаслено мляко. Мляко постави на топло за втасването и след това се филтрира с помощта на памук или попивателна хартия. Освен това, казеин се задържа върху хартията се промива с вода и се вари. В заключение, казеин е необходимо разширяване на хартия и се изсушава при стайна температура.

След готвене, казеин прах лепило може да започне да произвежда. За приготвяне на лепилото трябва боракс казеин прах и вода в съотношение 1: 4: 10. На следващо място, разбъркайте суровите съставки, но добави първата половина на водата. След това, в гъста консистенция добави останалата вода и се смесват напълно. Казеин лепило трябва да се използва веднага, след 3 часа, той затвърди.

Особено готвене лепило за дърво

Подгответе лепило за дърво с ръцете си е много проста. Съставът на тези адхезиви включват: брашно, вода, стипца, колофон в 40 съотношение: 10: 1,5: 3. Всички суровини са пълни с вода и се смесва много добре. След това сместа се поставя на слаб огън и се нагрява. След като лепилото е започнало да се сгъстява, тя се отстранява от огъня.

Използвайте лепило дърво трябва веднага, докато тя замръзна.

Как да се подготвите водоустойчива лепило

Доста често в домакинството необходимо лепило, че не се страхува от влага. Този тип обикновено се нарича водоустойчив лепило. Водоустойчив лепило се използва за облицовка на кухни, бани. Този вид лепило може да се купи от рафта, но можете да си приготвите сами у дома.

Има няколко начина да се залепят продуцентска къща:

1. Първият метод изисква подготовката на лепило или боклук извара, гасена вар. Тези два компонента се смесват до гъста хомогенна маса. След това, на лепилото е готово за употреба, но трябва да се помни, че вещество, което води до по повърхността, те трябва внимателно да изтръгне и суха.

Направи PVA лепило дома

2. В съответствие с втория метод за производство на лепило, е необходимо да придобие 100 грама висококачествен лепило за дърво, 35 грама ленено масло. лепило Дърводелски се поставя в чаша и се готви на слаб огън, докато стане течност. След това се добавят ленено масло и сместа се разбърква старателно. Лепилото трябва винаги да се загрява преди употреба. Такава горещо лепило ръцете си перфектно свързва дървени повърхности, които се използват при полагане на плочки, той се опасява, нито студен, нито топла вода.

Знаейки как да готвят различни видове лепила в дома, винаги е възможно качество и време, за да направим всичко домакинската работа, създаване на уютна и приятна атмосфера.