Какво е марка на куче печати препис

Дали това е необходимо да се етикетира едно куче? Този въпрос е даден от повечето начинаещи собственици на кучета. Татуировка нанася върху кожата на животното, като татуировка. История на печати е достатъчно дълъг. Основната цел популяризиране на марката - прилагането на специални маркировки върху обекта да се позове на правата на собственост на кучето. Често това марка помогна намерите липсва, идентифициране на животното.Днес, почти всеки куче носи лична печата. Марк при кучета може да се намери от вътрешната страна на ухото или в слабините. Куче брандинг експерт или ветеринарен лекар прави (рядко). Тя използва най-новите инструмент - kleymator дръжка за татуировка.

След okleymili боклук, тя му е дадена специална потвърждение, а собственикът поставя подписа си в постелята една карта.

Печат върху ухото на кучето

Като марка кученца

С куче животновъди и инспектори от необходимостта да се сложи подпис в Закона за проучване, ако кученце има индивидуален печат. Puppy върху кожата трябва да се приложи към кода и номерация. Тези данни се записват в метрични кученца, а след това тези цифри ще бъдат отразени в племенните записи. Следва в цифрови данни ще бъдат класирани по информация, която показва името на собственика, на параметрите и характеристиките на домашен любимец, на договора за продажба, името на кучето, други данни за него.

Като марка кученца

дешифриране печати

Печат на кучето се определя от набор от цифри или букви. Branding прави, за да почистите кожата на метода на имплантиране на животните в цвета на кожата пигмент слой. Тя прилича на обикновен татуировка. По време на процедурите за регистрация клубове или разсадници през собственици RKF получават разрешени набор от символи (букви и цифри наименование код), чрез който маркировъчните носилки. Един такъв стигма може да бъде набор от три или четири букви под формата на код. Разшифровам буквите не е нужно да, защото те имат

Като марка кученца
информативно, а не семантична функция. наименование Letter прилага последователно, тъй като тя е свързана с реда на приоритет маркировка.

Определен брой код намерена от страна на марката. На задача номер процедура влияе на избора на система за оценка на детска стая. Цифрите и буквите на печата могат да бъдат определени в различна последователност, като се използва наклонена черта.
Дали това е необходимо да се етикетира едно куче?
Със система, свързана идентификация кучета стигма. С помощта на специални маркировки, можете да помогнете на кучето да се измъкнем от трудни ситуации. Стигмата ще помогне за намирането на кучето, ако тя загуби, се изолират или разделяне на кученце от съседи. Branding е необходимо да участват в различни конкурси и изложби.
Стигмата е много лесно да се признае, за да получите най-точната информация. Когато първата покана за изчезналия кучето може да се изчисли Беглец по данни стигма. И съвсем ще ви помогне в търсенето на домашен любимец след кражбата. И ако вашият домашен любимец реши да продаде, не е лесно да се направи.

Какво друго трябва да подпечатва на кучето?

Стигмата може да помогне на купувача се определи колко чиста порода на кучето, ако тя има родословие и дали той е автентичен. Стигмата, осигурявайки по този начин данни за възрастта и породата на кучето, мястото му на пребиваване, за произхода. В присъствието на кучета договор за продажба на детската стая, в печата показва информация за собственика. Също така не забравяйте, че марката помага при отглеждане на работа и дава достъп до разплод.Като марка кученца

Какво знаем за основа на печати?

България няма единна база данни с печатите на животните. Така че ние трябва да се обърнем към помощта на кучешки услуги. Те имат своя собствена база. Отличителните белези номера се вписват в документите за куче за разплод, както и във всеки друг електронен или хартиен носител информация за кучето. Това дава възможност да се изчисли директно на собственика. Във всички документи на кучето ще застане брой на наличието на стигма. Между другото, сега стигмата може да се прилага само една от двете зони на кожата на кучето - в ухото или в областта на слабините.

маркировка процедура при сегашните условия се извършва бързо, безпроблемно и безболезнено. Брандинг кученца обикновено провеждат в ветеринари. Въпреки това, не всички от тях са оборудвани с модерни и висококачествени kleymatorom. Може би собствениците на кучета ще трябва да си купите устройството за своя сметка. За целите на търговска марка може да се свържете с клуба или кучешки организация, там се извършват планираните брандинг кученцата опитни професионалисти. В такива организации, винаги може да се намери "колега", за да разберете някои подробности за безопасен начин на брандиране и неговите последствия. Той е забелязал, че селекционерът на куче успява да много бързо да намерите общ език.

Как се маркирането на кучета?

Стигмата на определена татуировка се прилага върху кожата т.нар татуиране писалка на кучето. Специално устройство подобрява знака за качество за лесна идентификация на животното. Ние използваме специален шаблон букви се нанася писалка гел, а след това направи татуировка на стигмата. За маркиране на специален инструмент се използва като дръжка. Устройството се захранва от електрическата мрежа и от батерията. Устройството е снабдено с капацитет в която татуиране мастилото.

Днес има нов модел с малка kleymatorov моторно в корпуса. Такова устройство е лесно и безопасно да се работи. Процесът на татуиране кучета се случва, както и при хората. Иглата се вкарва в кожата, оставяйки следа от спирала под формата на точки. Вместо това, писалка татуиране може да се използва друг инструмент - kleymator клещи. В този случай, шарени форцепс иглата за кода на приложението, работата по брандинг не включва използването на мастило.
Клещи с гнездо с желаната комбинация от символи убождане надпис върху кожата, оставяйки рана. Тогава тя се стегна, оставяйки белег във формата на писане, който се втрива в паста за татуировки.

За красотата и яснотата на марката се изисква с добро качество kleymator игла. Специалист извършва "операция" трябва да има твърда ръка и опит в провеждането на подобни процедури. Ако искате да се актуализира нанесени татуировка, например, защото на избледняване, а след това на тел ребрандиране. Само трябва да се гарантира професионализъм, проводящи маркировка процедура.

Цена маркировка процедура е $ 100 и по-горе. Когато се обадите на специалист в дома на цената на услугата може да бъде до 500 рубли. Породисти кученца трябва да осъдим във всеки случай, това е достатъчно, за да се прилага към някой клуб или детска стая. Там можете да научите повече за цените и за повторно провеждане на процедурата, ако е необходимо.
щамповане продължителност процедура отнема по-малко от пет минути и обикновено трае от две до три минути. Куче за времето, необходимо за осигуряване на марката, има специален "запис". По отношение на чувствителност към болка при кучета, които всяко куче има своя праг на болка. Кученцето може да бъде малко poskulit по време на процеса и след прилагането на марката веднага отидете игра. Собствениците трябва да мислят за насърчаване на вашия домашен любимец за търпение и издръжливост.

Модерен избор между марката и микрочип

С развитието на съвременните технологии и редица нови възможности за брандиране на кучета. правила RFK уреждат въпроса за задължителното брандиране на определени породи кучета. В този

Като марка кученца
Искам да кажа, че не всички кученца трябва да мине през тази процедура. С чакъла и съща ситуация. Микрочипът може да се използва като допълнително средство за стигмата, които, например, ще се изчисляват липсващата кучето. В чужбина вече започна да се преустанови процедурата маркировка и да се премести на чакъла. Ако собственикът планира да напусне страната заедно с домашния любимец, той ще трябва да се сложи чип.

Основното предимство на марката, както и чакъла, намалява възможността за бърза идентификация на кучета в нашата страна. Собствениците са много загрижени за съдбата на своите домашни любимци, които принадлежат към една нестандартна ситуация. Ние започнахме само за разработването на единна база данни, данни за животни, но те вече могат да се използват, ако кучето е с стигма. Микрочиповете ние също така евентуално да стане по-достъпна процедура. Днес тази услуга е доста скъпо - от 600 рубли. Но с присъствието на чипа е по-вероятно е да се открие на домашни любимци се увеличава значително.

Микрочипове в крайна сметка ще проведе и мелези кучета. Процедурата е почти безболезнено, използван специален инжектор за въвеждане на чипа. Преди и след маркирането на кожата на кучето се дезинфекцира, обаче, с нелеп подход възпалителен процес може да се появи в процедурата. Но с дължимата грижа на всички неприятни симптоми минават през втория ден.