Какво е HTML език урок HTML на

Да започнем от самото начало ..

HTML по своята същност не е език за програмиране. това е документ, маркиращ език за хипертекст. С други думи, той е отговорен за местоположението в документа на Вашите текстове, снимки, таблици. проектирани за живот в интернет. Направете го брои, колко ще го два пъти две е невъзможно, няма логически функции, но хубаво и най-важното е лесно да се изложи на информация за това, което две плюс две е четири - това лесно. Прочетете език с помощта на приятели, с които посочените програми браузъри (браузъри), които "знаят" стандартна команда HTML език, а "дъвченето" от продукцията си на документи на монитора, във формата, в която иска да представи техния уеб майстор - създателя на документа.Сега за екипите - те се наричат ​​дескриптори, но по-често - тагове.

Нека се върнем към нашата първа страница. Така че ние написа:Моята първа страница


Здравей, свят.


Моето име е Карлсън, това е първият ми страница!

Така че това, което е написано между <…> - наречените маркери не се виждат на читателя, отпаднали на страницата си, но ясно се вижда браузър, който се натъкнали на маркера Той го разбира като сигнал, че ще бъде по-нататък документ, за да се чете и показва на монитора в желаната форма. но маркера Това означава, че документът е приключила, както и от това, че е за сваляне, не е нужно нищо повече и той да си починете с чиста съвест.

И какво ще пиша? и как се чете на браузъра?

- започваща на документа. спирания работят отново ..
- Очакваме с речника превод от английски на "глава" ... в главата ми дървени стърготини не е от значение. тук показва основната информация услуга за документа. Е, това, което искат от мен?
- "Име" означава. тя е в заглавната част на прозореца, за да напишете името му:<br><br> <br> <script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <ins class="adsbygoogle" style="display:block" data-ad-client="ca-pub-8686842323494376" data-ad-slot="9763162049" data-ad-format="auto"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script> <br> <br> <script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <ins class="adsbygoogle" style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-8686842323494376" data-ad-slot="9346921303"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script> <br> <br>Моята първа страница - отново Maker влакове ..<br> - Навсякъде по име. можете да преминете ..
- Да, и в главата ми, но името не повече абсурдно мисли не водят ..
- "Body" документ всичко, което е написано по-долу сме пускането на обществен показ
Здравей, свят. - колко сладко! Ние вече си имаме.

- преместване на текст на следващия ред. Аз дори предполагам, че ще бъде.
Моето име е (вашето име тук), това е първият ми страница! - Е, да е то. нищо pooriginalnee не може да излезе ..
- че всички или какво? Нищо друго не се показва?
- Е, това е краят. Не се събуди, не предаде, в огъня направи първата !!

Това е за там и чете нашата страница. Както можете да видите на браузъра, а своенравен стил, така че екипът е необходимо да се представи ясно и точно, в противен случай той се карали. където в ухото. и в съответствие с това, не забравяйте следните неща:

1) Необходимо е веднъж завинаги да се помни, че ако има отвор таг <…> тя трябва да бъде затваряне

Въпреки, че има и изключения, като например нашия етикет
- тя не изисква затваряне, защото само казва, че трябва да бъдат написани на нов ред. Между другото, опитайте се да добавите няколко три от един и същ в предната част на линията "Името ми е .." и ще видите, че в резултат тя падна значително. (Е, разбира се в Notepad, с изключение на промените, и натиснете бутона "опресняване" бутон в браузъра ви)

2) Всички документи трябва да са тук, е шаблон код:

Тези етикети са задължителни! Винаги ги пиша за всяка нова страница, а само в този ред! Не се опитвайте да се обърне всичко с главата надолу ..

Отварящия и затварящия маркер от типа <…> Това е един вид контейнер, кутия, която може да се сгъва в други етикети - по-малки кутии. Ето защо, според документа, трябва да изглежда като тази логика:

Ако пишете, например:

Е, сме се научили да пишат прост текст, старт! в следващата глава ще говорим за това с него може да се направи ..Моята първа страница


Здравей, свят.


Моето име е Карлсън, това е първият ми страница!

Много по-лесно от това:Моята първа страница


Здравей, свят.


Моето име е Карлсън, това е първият ми страница!

И дори повече от това:

Моята първа страницаЗдравей, свят.
Моето име е Карлсън, това е първият ми страница!

Въпреки, че е въпрос на навик. е по-добре да свикне да пише "четлив".