Какво е детската фитнес и какви са противопоказанията

Каква е фитнес знам, може би, всичко. А някои дори редовно ги ангажира. И той е толкова здраво установени в живота ни, че днешните програми са разработени за почти всички: за дебелите хора, за възрастни хора, за бременни жени, и така нататък. И не толкова отдавна се появи фитнес за деца. И какво е това? И независимо дали полезни уроци за вашето дете?Детски Фитнес какво е

Какво е детската фитнес? Той спортни дейности, предназначени специално като се вземат предвид особеностите на организма на детето, и включва елементи на йога, аеробика, гимнастика, плуване подобряване и дори бойни изкуства. Ако фитнес е предназначена за възрастни, на първо място, за да се подобри тяло и тегло загуба, основният проблем на децата - е формирането и утвърждаването на основните двигателни умения, повишаване на физическата активност и, разбира се, промоцията на здравето.

Доводи за и против

Предимства на детски фитнес:

 • Класовете са най-положително въздействие върху здравето на детето. Така че, подобрява функцията на дихателната, сърдечно-съдови, мускулни и нервна система, както и опорно-двигателния апарат.
 • В обучението, детето ми винаги ще фокусира своята енергия излишък, който, между другото, често сериозно затруднени в обучението и в живота като цяло.
 • В класната стая на детето ще бъде в състояние да намери нови приятели, и да получите умения и да научат как да си взаимодействат с други деца.
 • Това е забавно! Обикновено обучението се извършва по един забавен игрив начин, така че всички деца да се забавляват и да се забавляват.
 • Детски фитнес допринася за цялостното развитие. Така че, в нея се обучават памет и координацията, развива логическото мислене, подобрява скоростта на реакция и концентрация. Също така подобрява и физически умения. Показват ловкост, гъвкавост. И все още упражнява увеличение издръжливост, значително да се подобри координацията и дори дисциплина. В допълнение, упражнения могат да включват елементи на хореография, така че детето ще придобие чувство за ритъм и благодат (това е особено важно за момичетата).
 • Тя е безопасна! На първо място, че елементите са избрани като се вземат предвид особеностите на тялото на детето, и второ, всяко движение се контролира от опитен инструктор, който може незабавно да коригират грешки, за да се избегне увреждане. И на трето място, дори ако вредата и е получил, той няма да бъде доста, но треньора веднага ще направи първа помощ. Така че децата фитнес упражнения са по-безопасни, отколкото да ходи по улицата и екскурзии до детски площадки.
 • Програмата е разработена по такъв начин, че бебето няма да бъде преумора.

Що се отнася до минусите, има само един - доста висока цена на обучението.дали е необходимо за вашето дете?

Детски Фитнес какво е

Дали да се запишат детето си на детска фитнес? Ясно не индикации, но може да бъде приблизително класифицирани, както следва:

 • Хиперактивността. Ако детето ви е хиперактивен, а след това в класната стая, той ще пръска енергията си, защото те са точно за тази цел и са предназначени.
 • Липсата на физическа активност. Ако детето се движи малко, то е необходимо спешно да се коригира, тъй като намаляването на активността може да доведе до нарушения в развитието, а дори и някои заболявания.
 • Липса на комуникация с други деца и социализация умения. Например, ако по някаква причина детето не посещава детска, а след това в фитнес упражнения, той може да се научи да работи с равни.
 • Една слаба имунна система. Редовните упражнения може да помогне за подобряване на вашето здраве.
 • Някои заболявания. А специално проектиран програма ще ви помогне да се решат някои проблеми, като например плоски стъпала, понижен мускулен тонус и така нататък.

На каква възраст може да направи едно дете?

По-голямата част от фитнес клубове приемам деца на възраст над 2-3 години. И само в някои центрове предлагат уроци за най-малките, но обикновено те са посетени от родители и деца.

Има ли някакви противопоказания?

Абсолютни противопоказания за деца фитнес не е, в края на краищата, в действителност, една тренировка - това е не една конкретна програма и различни варианти, които могат да включват разнообразие от упражнения. И всички елементи са разработени като се вземат предвид характеристиките и изискванията на тялото на детето. Можете също така да си намери подходяща работа и запишете в профила група.

Например, децата с астма са противопоказани тежки натоварвания и трудно упражнение, но плуване и йога са много полезни. И с заболявания на ставите трябва да се намали тежестта върху тях и да се избегне силова тренировка.

Да се ​​идентифицират евентуални противопоказания и да се намери подходяща програма трябва да вземе детето на педиатър към назначен проверката и направените препоръки по отношение на безопасна и здравословна тренировка.

Как са класове?

Уроци за деца фитнес води опитен инструктор, като педагогическо образование. Обикновено групата се състои от около 10-15 души. Всички деца са разпределени по възраст. Също така, в повечето клубове в избора на програмата и в дефиницията на определена група се вземат предвид съществуващите дете на заболяването, както и умения и способности. За да се идентифицират онези, обикновено се диагностицира.

Детски Фитнес какво е

Обучението започва с загряване, последвано от основната част. То може да включва елементи на аеробика, гимнастика, танци, йога. степ аеробика, бойни изкуства и обучение тегло упражнения с въже, Fitball и други уреди за упражнения, елементи на стречинг и упражнения за имитатори (разбира се, прощава и не интензивно). Всички движения се контролират от треньор, грешките се поправят веднага. Обикновено упражнения се провеждат под формата на игра.

По отношение на продължителността на тренировка, това ще зависи от възрастта. По този начин, един клас с малки деца на възраст от 2-3 години до 4 трае около 20 или 30 минути. Децата от 5 до 10 години се занимават с 30-40 минути. Една сесия за деца над 11-12 години обучение може да отнеме 40-60 минути. Е различна и честотата на обучение. Децата правят 1-2 пъти седмично, а по-големи деца да присъстват на обучение 2-3 пъти.

Здраве и успешно обучението си млад спортист!

Мисля, че това е така, също така, че този спорт се нуждае от дете. Е, в нашия квартал Chertanovo Central разполага с детски клуб Тили Бом, който ние обичам много и това беше там, за да посещават учебните занятия фитнес. Син щастливи, е щастлив, а аз се виждам в коридора по телевизията, той добър в това. И още един важен момент-цените са разумни, може да си позволи всяко семейство със средни доходи. Ето защо е важно да се намери добър клуб!