Какво е амортисьор в колата и какво е то

Амортисьорите го
Задвижването им, каква е тази странна дума в обща употреба кола механик? Няма съмнение за коли амортисьор, много никога не са чували за и дори не осъзнават какво е то. Ние ще се опитаме да се коригира този недостатък и да говоря за това възможно най-подробно.По време на движението на автомобила и взаимодействието с различни видове връзки между отделните части се появява вибрации. Разбира се, проектните характеристики на автомобили вече предлагат някаква степен на защита срещу такива събития. Но понякога те не са достатъчни, то в крайна сметка се превръща в причина за дискомфорт.

Избягвайте това днес е съвсем проста. Достатъчно е да се инсталира върху най-изложени на системите или възли на специален демпфер. В действителност малък спомагателен амортисьор, с което "се абсорбират" излишък колебания и стабилизира специфичното съпротивление на системата, намалява нивото на вибрации в него.

Къде да се използва демпфер

Амортисьорите го
Най-честата употреба на амортисьорите може да се наблюдава в процеса на засилване на защитата на мотори и кормилната уредба. Тя е в тези места наличието на допълнителни вибрации причини повишени нива на дискомфорт.

Трябва да се разбере, че днешните спортни автомобили или високоскоростен наличност на амортисьори осигурява по конструктивен начин. Но това не означава, че това устройство не може да бъде инсталиран върху превозното средство на друг модел.

Важно е да се разбере, че абсорбатор технология е съвместима с почти всички видове превозни средства. Въпреки това, трябва да калайджия малко с конете до малко конструктивна намеса, под формата на заваряване до дъното на орган или специални сигурни фиксиращи скоби, за които ще бъдат прикрепени амортисьор.

Трябва да се отбележи, че амортисьорите са снабдени с необходимия минимум набор сигурен фиксиращите елементи, което значително опрости търсенето на необходимите подробности за техния монтаж и закрепване.Сега малко за това, кога да се използват амортисьор. Разбира се, ако пътят е гладък, все още няма вдлъбнатини, не се различава по-стандартно натоварване на превозното средство, ролята на амортисьор ще бъде намален до минимум, така че употребата му може дори да не е удобно. Но ако се постоянно движение по неравен терен, където колата се тества стабилността и здравината на конструкцията, появата на ненужни вибрации с общ.

В този случай, амортисьор би било идеалното решение да се намали (а в някои случаи се превърне в основа за пълното му липса на) от действието на вибрациите на корпуса на превозното средство и кормилното управление. В резултат на това водачът държи волана, няма да се чувствате вибрациите, както и в процеса на превръщането на усещането, че колелото не слуша или колела обърнат в обратна посока, също няма да се появи.

В идеалния случай, тези устройства са подходящи за оф-роуд превозни средства от различни видове и модели, както и превозни средства, по-голямата част от времето се движат по селски пътища или пътища с повреден покритие.

Как да настроите като спирачка на колата

Преди описанието на процедурата за инсталиране на клапата е препоръчително да кажа няколко думи за своите проектни характеристики. Така стандартната единица се състои от следните елементи:

• две камери, които са разделени един от друг чрез преграда;

• малък резервоар с масло;

• Специален пролетта (само за избрани модели);

От всички по-горе става ясно, че не трябва да се появят трудности за определяне на амортисьор. Въпреки това, в някои случаи, ще трябва да покаже някаква изобретателност. Важен момент е възможността за регулиране на устройството за определен тип превозно средство и товара (вибрации), които в последствие трябва да "усмири".

Най-често чрез увеличаване демпфер кормилното управление. За тази цел единия край на устройството е монтиран неподвижно между пръти волан вратовръзка, а другата закрепена към рамката или кола тяло. При избора на място е важно да се има предвид, че изделията, трябва да имат минимално ниво на движение една спрямо друга.

Това е важно, защото на проектните характеристики на амортисьорите, което само по себе си е достатъчно трудно, и ако се опитате да се простират до другата страна, той може да получи обратен ефект, когато устройството вибрации обратно изкупуване трябва да се противопоставят на дългите ъглите и неволно да си дръпнете волан в обратна посока ,

Ние трябва да помним, че избора на клапата зависи от вида, теглото, дизайн на автомобил, освен това подчертава, че превозното средство ще бъдат тествани, както и условията за нейното функциониране. устройства обикновено имат универсална форма и размер, който ви позволява да ги прикрепите към свободно почти всяка кола. Но сега се дължи на различната степен на устойчивост на вибрации и възможността за тяхното усвояване е важно да се определи точно какво е точно за вашата ситуация, да не се получи обратен ефект.

Споделете информацията с приятели: