Какво да се хранят у дома костенурка, докато тя пие

По вид на костенурка храна разделени в три групи: месоядни, тревопасни и всеядни. Всеки един от тях отговаря на определено съотношение на животински и растителни храни. Хранене неподходяща храна за всяка група костенурки изпълнен заболявания на вътрешните органи, храносмилателни усложнения, метаболитни проблеми. Да се ​​включва и в диетата на седмична база е необходимо калций и витамини. Какво храна, за да даде възможност на всяка група?Храна хищни костенурки трябва да се състоят от 80% от храната на животните и 20% растение. Тази група включва почти всички видове вода и всички млади водата, като млад Krasnouhie, Cayman, TRIONIKS, блато, мускус и др.

Основната храна за тях е:

 • постно риба живеят или размразени от вътрешни и малки костите. За младите костенурки риба трябва да бъдат melkoporublennoy (гръбначен стълб, с изключение на ребра) с кости, за възрастни - изцяло или големи парчета. Големи кости може potoloch или ситно нарязани.
 • говеждо месо или пилешки дробчета се дава веднъж седмично;
 • морски дарове, като зелен (не розов) скариди, морски дарове микс;
 • бозайници (малка): мишка камъчета, плъхове, плъзгачи.

Всички морски дарове и риба костенурка може да яде само сурови, термично преработени храни не дават;

Допълнителна фуражи. които следва да се прилага веднъж седмично, е:

 • Суха храна за сладководни костенурки, например под формата на пръчици, гранули, люспи, гранули, капсули, "Tetra" посредници "Сяра" и др.
 • Насекоми: молци, хлебарки хранене, щурци, хирономус, щурци, земни червеи, Гамарус и така нататък;
 • Миди, земноводни, безгръбначни: охлюви, жаби, малки охлюви с черупки, попови лъжички, и като блато.

Хищните костенурки е забранено да се даде:

 • месо (телешко, пилешко, свинско, агнешко, колбаси, колбаси, всички видове плънка, и т.н.), както и мазна риба, мляко, сирене, хляб, плодове, куче или котка храна и т.н.

всеядни костенурки

Какво може да ви даде костенурки
Диетата на тази група костенурки трябва да се състои от 50 процента животински храни и 50 - растение. За всеядни костенурки са полу-водната и възрастни водната среда, някои видове костенурки: бодлив, кариерни, възрастни Krasnouhie, Шпенглер, са червен (въглерод), и други.

Менюто им се състои от полу-животинска храна, вижте списъка по-горе, както и половина на централата, списъкът е по-долу. Водни костенурки домашен любимец риба и морски дарове (като храна за животни), и земята се даде на кученцата.

 • Растителна храна за водни видове са растения, които растат под водата,
 • Дайте земя растения, които живеят на земята, те се добавят към плодове и зеленчуци.

тревопасен

В менюто на тази група се основава на костенурки растителна храна, която е 95% от общия диета, животинска храна, състояща се от 5%.

За тревопасни включват всички костенурки, те включват лъчиста, плоски, Централна Азия, гръцки и други паяк.Основната храна на тази група е:

 • Зелените, е 80% от менюто (полу-сухи или пресни салати, ядливи листа, цветя, сукуленти, билки.
 • зеленчуци - 15% от диетата (тиква, краставици, тиквички, моркови ...)
 • плод е много сладки (ябълки, круши, и т.н.) 5%, представени в менюто.

Допълнителна храна положи веднъж седмично, това включва:

 • нетоксична гъбички като ГЪЛЪБКА, бреза гъби, гъби и т.н.
 • сух балансирана храна за костенурки марки "Сяра", "Тетра", "Zumed".
 • Други: соево брашно, мая, сурови млади слънчогледови семки, трици, сушени морски водорасли ...

Често срещани грешки при храненето на костенурки

 • Какво може да ви даде костенурки
  Land тревопасни осигуряват храна за животни, фуражи хищници единственото растение.
 • Храната е твърде рядко или често, което води до затлъстяване и неправилното формиране на тялото и на черупката или отслабване на организма и смърт.
 • Не е добавена към храна витамини и калций, който завършва с разработването на кривата на черупката, недостиг на витамини, и води до фрактури на крайниците.
 • Marsh костенурки, хранени само жокер Гамарус и друга такава храна, която не е основните фуражни костенурки.

Сега по-отблизо в диетата у дома костенурка.

С какво да храним земя костенурка?

Тези животни са сред най-непретенциозни. Костенурки ядат малко, не се нуждаят от специални грижи - те не са трудно да се поддържа у дома. Всички костенурки са растителноядни влечуги. Както бе споменато по-горе, тяхната диета е 95% от растителна храна, и 5% от животните. Хранене неподходящо за тази група на храна, като например месо, изпълнен заболявания.

Той обича грешката?

Любима храна на костенурки са маруля и глухарче - той дори може да изсъхне за зимата. И това не е безразличен към плодовете и зеленчуците. Staple храна се състои от почти всички нетоксичен за растенията костенурки, зеленчуци, плодове. Можете да се хранят дивите билки и растения, като алое, листа и стебла от грах, spiderwort, люцерна, тимотейка трева, трева трева, живовляк, Goutweed, ревен, покълнали овес, ечемик, магарешки бодил, киселец, майка-и-мащеха.

Зеленчукова меню се състои от черен пипер, боб, тиква, моркови, лук, репички, цвекло, артишок, този списък ще добавят краставица и хрян, което не трябва да се прилага в големи количества.

Разрешени костенурки се хранят най-различни плодове. ябълки, кайсии, сливи, праскови, манго, банани, портокали, мандарини, диня, малини, ягоди, боровинки, ягоди, къпини, боровинки. Допълнителна хранене са: гъби, суха търговски храни за домашни любимци, химическо море зеле, слънчоглед, млад, соево брашно, трици.

Не давайте на костенурки

Нежелани фураж лук, чесън, спанак, зелена пикантни, скакалци, щурци, домакински хлебарки, отровни насекоми, череша, слонова кост (причинява салмонелоза) zakarmlivat един вид зеленчуци или плодове.

За забранените храни са:

 • Какво може да ви даде костенурки
  картофи,
 • лекарства, които включват тези алкалоиди,
 • стая (Dieffenbachia, Euphorbia, азалия, егериа, преамбюл, олеандър, егериа.
 • Витамин D2 и лекарство gamavit (те са токсични за влечуги).
 • мляко, хляб, кори от цитрусови плодове от семената на плодове и ягодоплодни, храна за домашни любимци, "човешки" храни, включително зърнени култури (с изключение на овес, която не е приготвена, но напоена с вода или сок от зеленчуци, е необходимо да се даде не повече от 1 път в месец), месо, всички готвени храни.

От недохранване при животните започнат необратими изменения в черния дроб, което води до това може значително да скъси живота.

Да се ​​пие бъг?

"Напитки" костенурка вода през кожата. С цел да се поят животните, е необходимо периодично да се къпят поне веднъж седмично. Оптималната температура на водата обхвата от около 32 градуса, тя се изсипва до средата на корпуса. Ако просто си купих влечугото в магазин за домашни любимци, има вероятност да Koopa Troopa отдавна е извършил това е много рядко, така че е вероятно тялото е дехидратирано. Ето защо, тя се нуждае от допълване на водния баланс, в рамките на една седмица, след закупуване на пречистване на водата го организира всеки ден, да й даде възможност да се пръска!