Какво да правите, когато навяхвания крак разтягане на мускулите и сухожилията на симптомите, леченията

Лигамент щети - това е един от най-честите наранявания. Кръстосан основната тежест по време на ходене, бягане или спортувате. Нога участва във всички движения, така че повредата му се влошава живота. Основният път да се консултирате със специалист и не се влоши положението им. Ако не знаете какво да правите с навяхвания краката, а след това не се отчайвайте. На първо място, осигуряване на първа помощ, и след това да предпише подходящо лечение.Какво да правите, ако навехнати сухожилия

Характеристики на нараняване

Поредици - много силни греди, състоящи се от съединителна тъкан. Те свързват бедрото и пищяла в един анатомичен елемент. Извършване на много важна функция - да се гарантира стабилността на краката. щети им носи не само дискомфорт, но и сериозни последици. Навяхвания лишава човек от способността да се движи нормално.

Повечето хора търсят помощта на експерти само в най-крайните случаи, ако има сериозни наранявания. Този проблем е доста опасно, защото понякога това води до сухожилие повреда или пълно отделяне от костите. Можете да избегнете тези последствия, навреме, за да види специалист.

Такова увреждане се дължи на определени причини и се характеризира със специфични симптоми. След като разгледа тези характеристики, можете да направите, за да се избегне разтягане или действа правилно, ако е извършена.

Причини за възникване на

Опънете сухожилие елемент могат да бъдат повлияни от различни фактори. Тази травма е в състояние да се случи, както поради външни и вътрешни - предпоставки:

 • условия на ниска температура;
 • неравна повърхност, върху която сте пеша;
 • устойчивост извън (играе футбол);
 • дисбаланс в мускулната тъкан;
 • лоша загрявка преди да се ангажира физически сложни действия или физически упражнения;
 • на нивото на обучение, който не отговаря на ситуацията;
 • ниска еластичност на мускулите;
 • наранявания, които са настъпили след като;
 • максимални усилия, преди мускулите достатъчно време да се възстанови.

Какво да правите, ако навехнати сухожилия

Стречинг може да се случи в евентуални пропуски от подножието на бедрото. Но най-податливи на изкълчване на крайниците, като мускулите на коляното, глезена и хип.

Асоциирани симптоми

Поради вързопите съдържа много кръвоносни съдове и нерви, това нараняване винаги е придружен от болка. Болката се появява в момент, когато въздействието на травматичен фактор, това е доста мощен. След няколко часа, болка може да бъде намалена, като се гарантира, че функционално крайник останалата част на. Но когато започнете да го преместите, в ставата, която удари отново възниква.

Също така наблюдава знак колко ограничена подвижност в повредената става. Това може да се дължи на активиране на болка в най-различни движения, така че жертвата се опитва да защити подножието. По време на преглед, лекарят може да идентифицира и патологична подвижност. Неговите характеристики зависят от локализацията на опънатите сухожилията.

Какво да правите, ако навехнати сухожилия

Тази травма е почти винаги някои външни симптоми:

 • набъбва краката възникнат хематом, синка за пране или зачервяване на засегнатия участък. Това може да се дължи на кървене, реактивен синовит, периартрити.
 • Повече пациент може да се оплакват от загуба на стабилност в ранения крак. Това чувство се изразява косене крака.
 • Може да възникне и общи симптоми, като реакция на щети - повишена температура, неразположение.

диагностика

Лекарят прави диагноза за дадена травма, на базата на визуална проверка и изследване на пациента. Изброените по-горе симптоми показват напрежение. Но силно изразено от подуване и обширен хематом може да се каже, че е трудно да се простират. Тогава лекарят насочва рентгенова снимка крака. Ако жертвата по време на травма чу пращене или схрусква, този случай е задължително да се изисква изследване с рентгенови лъчи.Според данните, получени чрез рентгенов техник ще оцени колко тежко увреждане. Потвърди или отхвърли разкъсани връзки и съвместни капсули, разделяне на костни частици, пукнатината или счупване. Това е много важно при диагностицирането на нервната тъкан, за да се премахне разликата. Поради тази патология може да предизвика нарушение на чувствителността и хронична болка в крайниците. Позовавайки се на данните от изследването, рентгенова снимка или ядрено-магнитен резонанс лекар прави окончателно заключение и се определя за по-нататъшно лечение.

Какво да правите, ако навехнати сухожилия

терапии

Как за лечение на тази травма? разтягане на лечението започва с първа помощ. След това преминете към основните цели основната терапия на които са налице, за да се премахне болката и подуването.

Колко крака боли зависи от сериозността на нараняването. Но обикновено има само много болка в първите дни. Тогава симптомите не изчезнат напълно, но остава ниска интензивност някъде по 7-10 дни. Явявам се само в движенията и натоварванията върху повредената част. Борейки се с тези симптоми с лекарства като, така че използването на най-популярните рецепти.

След предпочитан компонент на лечението започва функционално възстановяване на повредени връзки. Препоръчително е да се простират на глезенната става на специални упражнения. А може да се използва и физиотерапевтични методи, като например излагане на ултразвук, електрическа стимулация, стречинг. Все още в периода на възстановяване е много добър масаж.

Какво да правите, ако навехнати сухожилия

Колко минава разтягане връзките и сухожилията? Общият курс на лечение може да продължи от две седмици до два месеца. Колко дълго този лекува наранявания зависи от възрастта на пациента и наличието на някои заболявания. Детето се лекува чрез разтягане, както и за възрастни.

първа помощ

От процеса на оказване на първа медицинска помощ (възможността за действия и навременност) за успеха на последващо лечение. Всеки трябва да знае принципите на тази помощ, защото никой не е в безопасност от увреждане.

Има четири основни принципи на оказване на първа помощ:

 1. Необходимо е да се осигури пълноценна почивка на крака.
 2. Извършва излагане на студ.
 3. Fix подножието е в нормално положение.
 4. Курсът се намира над тялото.

Какво да правите, ако навехнати сухожилия

традиционното лечение

Методи за лечение на изкълчвания пряко свързани със степента на увреждане. Помислете за подходящи начини за лечение на различни степени:

 • Първа степен. В тази ситуация, еластична превръзка се прилага някъде в два или три дни. В деня на настъпване на увреждането се прилага компрес с лед. След това се оставя да се използва топлина. Това е необходимо, за да се възстанови апарат лигамент и подобряване на притока на кръв към засегнатата област. И след 3 дни, трябва да започнат да разработват съвместно. Прилага локално прилагане на средства, които премахват болка (мехлем "Diklak" или "Voltaren"). За да се подобри венозен отток, засегнатата област може да се разпространи мехлем "Lioton-гел" или "троксевазин". Всички тези методи се отговори на въпроса - как да се лекува леко напрежение.
 • Втора степен. Тази ситуация изисква спиране от движение на фугата за 2 или 3 седмици. няколко дни на първата част, често трябва да се повиши над нивото на сърцето. Лед се прилага по време на първия ден, а след това трябва да използвате суха топлина. Обикновено лекарите съветват, отколкото да намазка. Но има ситуации, когато, без обезболяващи инжекции или не могат да направят. Натоварванията върху засегнатата област отказват. След обездвижване отстранява се налага да посещавате фитнес зала и да се ангажират в упражнение терапия. Лечебният процес ще отнеме повече от един месец.
  Какво да правите, ако навехнати сухожилия
 • Трета степен. В този случай, често се налага или операция, или налагането на актьорите. Само процес обездвижване ще продължи в продължение на 1 месец. Всички упражнения и терапия назначава д-р Процесът на лечението трябва да се проведе под строгия надзор на него. Това може да продължи до шест месеца.

Народна лечение

Лечението с традиционната медицина в дома трябва да се провежда, като допълнение към основното третиране. Традиционните рецепти помагат да се бори болка и подуване:

 1. Лосионите от лук или градински чай. Лукът или прясно отрязани листа от пелин превъртане през месомелачка. След това, полученият марля вещество опаковани и вързани около набъбване. След това се определи превръзка. Обикновено направено през нощта.
 2. Лосион за тяло с devyasilom. За да го направите е необходимо две супени лъжици билки изливат 250 мл вряща вода. Стръмен за един час. Когато инфузия е готов да се овлажни в тензух и се прилага върху засегнатата област, в продължение на пет часа.
 3. Лапа от сурови картофи и зеле. Разтрийте настъргани сурови картофи. Ние се разпорежда с него по листа зеле, поръсва се със захар и ние поставяме пеша. Най парче полиетилен опаковани и топла кърпа тайна, за предпочитане вълна.

Какво да правите, ако навехнати сухожилия

Това вашите действия не се окажат опасни трябва да отидете на лекар, защото само той може да оцени колко трудно вредата и ще бъде в състояние да даде правилния съвет. Рецепти на традиционната медицина ще бъдат обсъждани със специалист.