Какво да правите, ако е със счупен нос

Ако носът е счупен, е препоръчително да се обади на бърза помощ веднага, е откаран в спешното отделение. Ако се занимавате със самостоятелни действия, а след това всичко може да расте заедно криво или дори възпаляват. Аз бях наскоро бе ударил носа му на гърба на стола в тъмното (плюс още един поглед на този етап за миг затвори, така че не виждам нищо). Blow падна долу. стачка сила да си представите. Той сяда на колене (на пода), т.е., като че ли падане на колене със силата на падаща телесно тегло от 100 кг. И носа срещна стол назад (по времето, когато 100 кг ще продължи да се движи надолу). Беше доста неприятно и дори имаше съмнения, че може да се счупят нещо. Но нищо не се случи и след няколко седмици са минали.Какво да правим, когато е със счупен нос

Да, съгласен съм, че това е най-добре да отиде веднага в спешното отделение или се обадете на Бърза помощ. Но това не винаги се да го направя веднага. Така че, ако знаете, че имате счупен нос и кървеше на носа и като момичето от снимката на въпроса за почивка на кожата, трябва да:

-промива се със студена вода носа и дезинфекция на раната (пероксид)-бутам носа тампон (дори може да бъде изработен от памук), за да се спре кървенето

-сложи на носа студен компрес, за да се намали риска от хематом

-ако имате една сълза върху носа му, а той е по-голям (като момичето на снимката), а след това трябва да го шият веднага след травмата, е желателно, в отдела УНГ на болница или спешното отделение на. Ако разликата е малка, а след това се проточи.

-отидете в болницата в спешното отделение или клиника, където УНГ лекар ще ви каже колко сериозна имате проблеми с носа, ако имате счупени кости нос с промяна, трябва да отидете в болница за костите препозициониране на живота си да не ходи с криво носа. Ако не се компенсират, а понякога и не поставяйте в болницата.

-ако в носа има хематом, поставените костите просто няма, чакат няколко дни, докато тя върви надолу, ако не, тогава ще отида да промените позицията на възможно веднага, където можете nashpiguyut обезболяващи и сложи на носа на място, налага мазилка за една седмица и zatamponiruyut носа на 3 дни.

-ще убождане антибиотици, като линкомицин и препарати за подобряване на микроциркулацията тип тъкан etamzilat.

-След отстраняване на носа мазилка не може да бъде нарушен в продължение на поне две седмици.

-ако има отклонява преграда и трудно да диша, трябва да мине през 3-4 месеца за планово оперативно лечение за изравняване на последния (септопластика).

Изравнете носа от себе си, не се препоръчва - може да прави пакости в носа.

Не се страхувайте, за лечение на процедура носа препозициониране, е доста неприятно, но поносим. Съобразяване на дялове например, не го направих, защото въпреки че тя е огъната, но аз не се чувствам, когато дишането дискомфорт, така че реших да не се нарани тялото му отново.