Какво цветя може да бъде поставен на гроба

Цветя, предназначени за полагане на гроба или паметна стела, разделени в изкуствен и да живее. От изкуствени цветя са съставни венци, украсени с пъпки и панделки, имитация Коледа клоните на дърветата, кошници с пластмасови или хартиени цветя, букети от различни цветове. Изкуствени цветя са трайни и могат да стоят дълго на открито.Цветя и венци

Не купувайте венци и букети от разноцветни изкуствени цветя, по-добре е да се избере по-сдържан тон, като кестеняво или лилав цвят.
Букети от тъмно червени рози забодени върху гроба преждевременно починали хора, символ на живо кръв и скръб.

От свежи цветя традиционно се считат за траур:
- бели лилии,
- хризантема,
- червени карамфили,
- тъмни червени рози.

Бели лилии се характеризират с чистотата и целостта, те изразяват искрено и положително отношение на починал. Обикновено те са пуснали на гробовете на момичетата и младите жени.

С помощта на червени карамфили ви изразя своята почит и уважение към човека, а не за нищо, че тези цветя са популярни с полагането на различните паметници, е това цвете представлява и благодарност.

букети, поставени върху гроба на белите хризантеми символизират честност, откритост и приятелски чувства. Тези цветя носят мъртви приятели.

състави

На годишнината от смъртта или рождения ден на починалия да донесе венци на гроба не е прието, можете да си купите цветя на пресни или изкуствени цветя. Струва си да припомним, че цветовете в състава трябва задължително да са четен брой. Полагане цветя на гроба трябва пъпка към главата на починалото лице.
Рязан цвят символизират неодушевен красотата, довиждане.

Много хора избират за изкуствени венци, тъй като те не се влоши толкова бързо, колкото свежи цветя. Въпреки това, ако се грижи, пресни цветя са подходящи за тежко или спомен, защото изсушава бързо се отстранява.

При закупуване на цветя все още крехко на чувствата си, емоциите, които искате да изрази по отношение на напусналия лице. Ако не можете да присъства на церемонията по погребението, би било подходящо кошница с цветя в къщата, отново се съхраняват на хладно нюанси, изразявайки скръб. Без повече подробности като декоративни орнаменти, краткост може да бъде много полезен подход за проектиране на точно такъв букет, който е предназначен за подкрепа на близките на починалия.

Погребение винаги се превърне в ужасен шок за близки приятели и роднини на покойника, дори и ако ние говорим за смъртта на един стар или тежко болен човек. Следван при такива обстоятелства, традицията е изключително трудно, но ние трябва да се опитаме да го направим, като се обръща специално внимание на цветовете, които ще бъдат доведени до ковчега и положени на гроба.

Какво може да се постави на гроба

Какво е подходящо да се постигне букет от погребение

Препоръчително е да се изберат и по погребението на букет от четен брой цветя, не повече от 12. Разбира се, това е малко вероятно, че някой ще се брои за растенията, но запази традицията все още стои. Също така обърнете внимание на дизайна на букета. Най-добрият вариант - да се въвеждат някои цветя не са свързани помежду си, защото всички се събират букети още разбърква се и се поставят на първо място в ковчег, а след това върху гроба. Има и друг вариант - цветята. завързан черна лента. Бижута, а дори и след това скромно, разрешено само в кошници и венци.Внимателно изберете цветове букет. Има две важни правила. На първо място, в никакъв случай не може да бъде избран цветна композиция. На второ място, е желателно да се даде предимство на бяло, червено, синьо, виолетово, лилави нюанси, но не и жълто, оранжево, розово, сметана. Ако знаеше починалия много добре и той е бил близо до вас човек, изберете любимите си цвят, подходящ нюанс - това ще бъде един добър спомен от вашия характер, уважение и любов.

Какви цветя да изберете за погребението

Много често на погребението донесе червени и бордо рози. Има една определена символика. Тези цветя ще означава или любов или родство, или че лицето е живяла тежък живот и много трудно да умре, но сега му мъчение свърши, и няма повече болка за него. Също така, стойността трябва червени карамфили, които също са подходящи за погребална.

Ако искате да се покаже уважение към починалия или да се покаже, че той е честен, искрен човек с чиста душа и мисли, вземете лилии и теменужки. Тези цветове трябва да бъдат причислени към гробницата на духовно лице или дълбоко религиозен човек.

Често избран като растение, символизираща прераждане и вечен живот. По-специално, ние говорим за Ирис тези цветя с тъмни пъпки ще означава, че починалият продължава да живее в сърцата на любимите си хора. Уместно е да се допълва всяко погребение букет от върби, символизираща прехода на човешката душа в друг свят и неговия вечен живот. Можете да използвате произволен брой клонове на върба по ваша преценка - броят им не може да бъде дори.

Също така е добър вариант е да се използват клоните на кипарис, тис и Arborvitae, допълващи се цветове. Те също така ще означава живота на душата, прераждането му в друг орган или в друг свят, както и уважението, любовта към починалия и мъката, свързани с неговата смърт.

Цветя съпътстват хората не само през целия си живот, но дори и след смъртта. За дните на паметта и скръбта има специална цветни аранжировки, чрез които изразяват уважение и любов към приятели и любими хора, които са напуснали този свят.

Какво може да се постави на гроба

В европейските страни, на погребението често донесе цветя жълти, защото това е разделянето на цветовете и тъга. В България и съседните страни, считани за подходящи цветове червен, син и бял цвят. където жълт оттенък възприема като неподходящ поради излишък яркост.

Уайт и други светли цветове носят, като правило, за погребението на младите хора или деца, защото този цвят символизира чистота и нежност. По-старите покойника, толкова по-тъмно сянка на цвят е приемливо. Лилаво, тъмно синьо, тъмно червени цветя се считат за най-подходящият вариант.

Можете да изразят емоциите си с подходящ икебана. Вместо традиционните цветове могат да бъдат използвани в евъргрийни подходящи керамични съдове. Тис, кипарис, Arborvitae ще ви помогне да се покаже, че починалият ще остане в сърцето си завинаги. Ириси в продължение на векове символизират надеждата за възраждане. Положи цветя на гроба на мъртвите, ще подчертая, че той ще живее в сърцето си завинаги.

В България основните "погребат" цветята - скилидка различни цветове и скучна роза. Ако знаете със сигурност. който Цъфти късно обичаните в живота, да направи един куп от тях. Това ще ви помогне да изразя уважението и привързаността си към починалите в световната другия човек.

Смята се, че броят на цветовете, трябва да бъде още, но това е вярно само за България и редица съседни страни. Чифт брой цветя - древен езически традиции. Факт е, че преди четни числа, извършени негативна конотация. символизираща смъртта и злото. Букети. в които има повече от двадесет цветя, това правило не се прилага.

Вместо букет можете да съберете до гроба на традиционното погребение венец. то е символ на цикъл, прераждането и безсмъртието на душата. Разбира се, изкуствени венци е много по-удобен и практичен, отколкото естествено, но все пак те не може да се сравни с гирлянди от цветя.

Погребални венци, обикновено съставени от сто или повече цвята, подредени в кръг. Като правило, те са преплетени със зелени борови клонки или листа от папрат. Разнообразие използват при съставяне на венец от цветя има скрит смисъл. Така че, червени рози говорят за по-дълъг живот и героична смърт. Венците поставени върху гробовете на младите хора могат да присъстват и лилии. Те представляват надежда и чистота.