Какви заболявания се лекуват с пиявици, 1000, Secrets

Hirudotherapy (лечение с пиявици) е познат още от древността, а напоследък стана много популярен. T си е естествен, сейф, доказан начин за стотици години и лекува голям брой заболявания, които са трудни за лечение на методите на съвременната медицина. Преглед на лечение с пиявици най-благоприятните, но е безвреден girudoterapiya и каква е неговата функция?Според специалистите, пиявица слюнка ензими имат уникални терапевтични свойства и се използват за контрол на широк спектър от заболявания. Hirudotherapy се използва за лечение на ендометриоза, безплодие, спонтанни аборти, възпалителни процеси, подготовка за IVF. Лечението с пиявици ефективно в урологични заболявания: простатит, някои видове мъжки стерилитет, нарушения ефикасност. Тази терапия е полезна за хора с исхемична болест на сърцето (CHD), пациенти с хипертония по време на възстановяване след исхемичен инсулт (след 4-6 месеца след инсулт), както и тези, които страдат от разширени вени, атеросклероза, междупрешленните херния, остеохондроза, мигрена, метаболитен синдром, захарен диабет.

Лекарите са добре запознати с това колко е трудно да се справят с хронични възпалителни заболявания. Фактът, че в възпалението влошава кръвен поток и пропускливост на тъканите. Поради това концентрацията на лекарството в източника е много по-ниска, отколкото в кръвта на организма като цяло. Увеличаването на дозата на химичния препарат не реши проблема, като удар на други органи (черен дроб, бъбреците, жлезите с вътрешна секреция, костен мозък). Активните съединения от слюнчените жлези на пиявици могат да възстановят притока на кръв в възпалението и по този начин да лекарства за достъп в възпаление, подобряване тъканна регенерация.

Един пиявица изсмуква от 5 до 10 мл кръв. След падане пиявица кървене продължава в продължение на няколко часа (до ден). Кръв загуба по време на този период е около 20-30 мл. По този начин, поради ефекта на 5 пиявици едновременно взима кръв е 100 - 250 мл. Методът на кръвопускане има предимства пред венозната (от който е отказал в началото на века). Премахване на кръв от вената кубитална получите това, което получаваме - кръвопускане. Блед от региона през засегнати организъм става е дълга (около един час до насищане пиявица и дни след падането). По този начин се създават условия за стабилен дълги часа дренаж и венозна разтоварване на дадената област. В специфичен регион е подобряване на микроциркулацията, венозна стаза рана елиминира исхемия на органи, тъкани подобряване трофизъм засилено фагоцитоза и клетъчния метаболизъм.Преди да решите да hirudotherapy трябва да се консултирате с лекар и да получите тествани (ултразвук, кръвни изследвания). Освен специалист, въз основа на диагнозата и данните на пациента, свързани заболявания, определя лечението. Като правило, се използва при лечението на три до седем медицински пиявици. Самата процедура не причинява дискомфорт и почти безболезнено. Пациентът се чувства само леко изтръпване, когато пиявицата изсмуква.

Модерен hirudotherapy различава от древността, които се използват в момента не са диви и отглеждани на biofabrika и покрай пиявица медицинско наблюдение. Също така в момента пиявица се използва само веднъж. След заседание на терапия пиявици са унищожени, че отговаря на изискванията на превенцията на ХИВ инфекция, хепатит и други болести, предавани по кръвен път.

Лекарите предупреждават, че неправилното използване на пиявици може да доведе до нежелан резултат. Така че, ако те са поставени в близост до кръвоносните съдове, може да се появи кървене. При използване на пиявици като у дома си е страхотно, тъй като рискът от ужилване инфекция площ пиявици на алергични реакции. А hirudotherapy сесия в несигурно институция може да бъде само опасно - да се следи чистотата на пиявицата и условията за лечение на такива условия е невъзможно.

Също така трябва да се знае, че hirudotherapy има редица противопоказания, включително хемофилия, кървене с неизвестна етиология, физическо изтощение, рак, свръхчувствителност, бременност, анемия. Процедурите не се препоръчват за деца на възраст под 5 години.

Смята се, че в по-топлите месеци, ензимната активност е много по-висока пиявица, подобряване на способността му да елиминира огнища на възпаление. Лечението с пиявици подобрява кръвообращението, нормализира налягането в хипертония, повишаване на имунитета. Ензимите, които се съдържат в пиявица слюнка (повече от 100) имат антибактериално действие.

Hirudotherapy може да се дължи на алтернативни методи за лечение, може да се използва, ако предишните терапии са неефективни или пациенти изпитват странични ефекти от лечението.