Както хамстери раждат раждане и бременност хамстери, фото и видео

Както хамстери раждат
Въпросите, свързани с бременността затруднените собственици на много от хамстер. За някои, това е изненада, а други чакат. Във всеки случай е необходимо да се знае как хамстер е бременна. По това време, да промени неговия характер, животните могат да станат агресивни. Няма нищо лошо в това, просто се събуди в женските майчина инстинктите и го предпазва вашия нероденото потомство от всички краища на света.Знаете ли, че хамстерите за размножаване е печеливш бизнес. Грижа за такъв процес е много проста, те не ядат много, а в същото време се възпроизвежда няколко пъти в годината. Често в едно котило е 10 лица. В един месец те се продават за 100 + рубли. По този начин, един женски на година може да донесе 2-3 хиляди рубли.

Много хора се чудят колко често хамстери раждат, но това зависи от породата. Като цяло, това е 2-3 пъти в годината, и е 4. След раждането, младата майка е готова за нова бременност след един месец. Това е времето, взети от нея млад. Теоретично, новият бременността е възможно след 1-2 часа след раждането, но този темп на тежко недохранване тяло и всичко може да отиде по план. Може би най-младите ще се роди мъртво, или мама ще канибализъм усещането, че той не може да доведе до всички.

Не всеки собственик знае колко хамстери се разрастват и когато те трябва да бъдат преселени от майката. Ръстът е много бърз. На петия ден от началото млад, за да се превърне в косата. След още 5-6 дни са изрязани очи, и млади гризачи за първи път да видят светлината. В рамките на 2-3 седмици бебето започва да се храни самостоятелно. Според месец на изтичане на децата да станат напълно независими. Опитайте се да не се забавя и се установят в различни клетки на индивидите на възраст 1-2 месеца. Изчакайте вече не да бъде кървава баня.

Определяне на бременност

Както хамстери раждат
Всеки собственик трябва да знаят как да се идентифицират бременни хамстери. Най-важната характеристика - да се знае дали женското пресичане с мъжки. Ако сте сигурни, че тя никога не може да забременеете, не се изисква следващата проверка. Но ако се съмнявате, дали контактът е, трябва да сме подготвени. В лица на възраст по-малко от 2 месеца, вероятността за забременяване е много нисък.

Определя бременност хамстер може стомаха. Разбира се, че няма да се вижда от първите дни, но това се забелязва през втората седмица. Tummy става закръглено и състоянието на животното може да се види с невъоръжено око. Но закръгленост трябва да бъде цялата стомаха. Ако закръгленост на симптомите само с една ръка, това може да е тумор. Видяхме признаци на бременност корем? Поздравления за раждането по-малко от седмица. Това беше по този термин може да се види по-ясно изразен закръгленост.Знайте, че хамстерът може да бъде бременна за поведение. Женската ще подготви гнездо за попълване. В единия ъгъл ще бъде разрушена легла и други неща, за максимален комфорт и изолация. В събуждането й повишен апетит, повече храна отива в килера. Бременната жена се опитва да се запасите на максимален брой магазини, за да бъде в състояние да доведе до всички потомството.

Когато е възможно сдвояване

Както хамстери раждат
За да се даде възможност за сдвояване е необходимо само да достигне четири месечна възраст, женски, мъжки е готов през 3 месеца. Дори ако сте само на гризачи за бизнес, не нарушават правилото за възраст. Женската може да стане сериозно болен. Лечението е скъпо афера, освен това, без гаранции. В ранна възраст, бременност, често води до канибализъм, майка убива пилците. Така че се опитват да се избегне ранното чифтосване.

Re podselyat възможно само тогава, когато мъж жена:

 1. Напълно възстановени и са придобили сила след раждането.
 2. Кърмила цяла носилка и вече не се храни млякото.
 3. Аз се възстанови и отново да стане активен.

Това се случва, че homyachiha стара от една година, вече не могат да имат деца. Планирайте предварително завършването на клетката, докато е все още млад. За парите не се притеснявайте, това е практически целия си живот е в състояние да възпроизведе.

продължителност на бременността

Както хамстери раждат
Може би най-интересният въпрос, колко хамстери отиват бременни. Особено за тези, които са ангажирани в отглеждането. Всичко зависи от породата. Средната бременността при хамстери трае 18-21 дни. Толкова много се случва изхранване на телета мляко. Ако виждате признаци за бъдещи назначения, но при падежа, раждане не беше, че е възможно да имате проблем с гризачи. Признаци на променливост в хамстери понякога се бърка с тумора. С тази шега не си заслужава, по-добре да отидеш на ветеринар.

домашен любимец раждане

Подгответе клетката нужда няколко дни преди завършване. Пролетно почистване е по-добре да прекарат една седмица или повече. Махни си ръцете на хамстер преди труда е забранено, може да свърши зле за него и цялото потомство. След раждането, имате нужда от седмица, за да си почине и да не се пипа нищо в клетката. Максимална - погрижат. По това време, не позволявайте на бързо развалящи се храни, тъй като е необходимо да се ограничи контактите. Хамстер ще вземе всичко в килера, когато храната започва да се разваля. И да го вземе, е необходимо отново да наруши жителите на клетките, но и не е довело до нищо добро.

Важно е да се знае колко хамстери да роди, защото нещо може да се обърка или забавено. За да бъде готова да помогне в случай на извънредна ситуация, е необходимо да се знае, колко дълго може да почака. Хамстерите се раждат около един час. Тогава няма да има много скърцат голи слепи кученца.

Хамстер роди, какво да правя? Нищо не се изисква от вас, просто не докосвайте клетката. Дайте пълна почивка, за да се предотврати канибализъм ваша вина. Препоръчително е да не се вдига шум в стаята, където гризача с тяхното потомство.

 • Както хамстери раждат
  Развъждане хамстери у дома
 • Както хамстери раждат
  Новородени хамстери и всички от тях
 • Както хамстери раждат
  Каква е продължителността на бременността при хамстери
 • Както хамстери раждат
  Как да се определи пола на сирийски хамстер