Как за лечение на жлъчния мехур 1

Не жлъчен мехур лечение
Добре известно е, че в процеса на храносмилането отнема много активно жлъчката. А тя съхранява жлъчен мехур. Това е една от най-важните органи на храносмилателната система, защото жлъчката повишава активността на ензимите на панкреаса, като по този начин ускоряване на усвояването на мазнини, протеини и въглехидрати. Жлъчните киселини имат способността да се превърне в течна среда (емулгира) мазнини, стимулират перисталтиката и се предотврати развитието на гнилостните процеси в него. Когато нарушение възниква функционира жлъчния мехур значителна повреда на цялата храносмилателната система, и може да доведе до заболявания като хроничен холецистит, камъни в жлъчката, тумори на жлъчния мехур и нейните канали (полипи), жлъчна дискинезия. Следователно, за да се отговори на въпроса как да се отнасяме жлъчния мехур, трябва първо да разберете кои заболявания, причинени от прекъсването на тялото.Основният принцип на лечението

Налице е общо правило за лечение на жлъчния мехур. Болният трябва да се съобразява с хранителна диета. От диетата изключва напълно месни продукти, месни продукти, колбаси, месо, яйца, бобови растения. Най-полезен храната в този период - зърнени култури, особено овес и елда, както и продукти, които допринасят за отделянето на холестерол. Добре дошли на потреблението на лекарствени минерални води.

Лечение на жлъчна дискинезия

Дългосрочна нервно-емоционално претоварване често води до нарушение на двигателната активност на жлъчните пътища - дискинезия. При това заболяване има застой или обратно прекомерна секреция на жлъчката, което е изключително отрицателно въздействие върху процеса на разграждане. Характерните симптоми на псориазис - тъпа болка в областта на дясната хипохондрия.Когато жлъчна дискинезия, на първо място, трябва да спретнат на вегетативната нервна система. процес Лечението с хипертоничен и хиперкинетичен тип дискинезия започва с получаващи седативи (транквилизатори) означава - motherwort, валериан тинктура. бромиди. И в случай на hypokinetic вид заболяване и хипотонични предписани тоници: Schisandra тинктура, Aralia, жен-шен или екстракт от елеутерокок. стратегия на лечение също е свързан с получаването холеретична наркотици. За да се увеличи образуването на жлъчка използва холеретична (liobil, Holenzim, Allohol) и за активиране на потока от жлъчна holekinetiki на пикочния мехур (ксилитол, сорбитол, магнезиев сулфат).

Лечение на камъни в жлъчката заболяване

В присъствието на жлъчни камъни в жлъчния мехур образува кристални образувания, състоящи се от калциеви соли, холестерол и билирубин - камъни (камъни). Основният симптом - жлъчни (чернодробна) коликите, придружено с тежка мъчителна болка.

В началния етап на болестта, или наличието на малки камъни, което можете да направите, без операция. По-специално, за разтваряне конкременти специално използването на такива лекарства или като Henofalk Ursosan. Възможно е също така да се разбият на камъни в жлъчката. Този метод се нарича екстракорпорална литотрипсия. Е, ако голяма по размер камъни да причинят възпаление на тялото, трябва да се прибегне до лапароскопска холецистектомия - премахване на жлъчния мехур.

Лечение на хронична холецистит

(. Стрептококи, стафилококи, E.coli, и т.н.), С инфекциозен увреждане на жлъчния мехур в това тяло се развива възпаление - хроничен холецистит. Заболяването се характеризира с нарушена изтичане на жлъчката и се придружава от спазми болка, гадене, повръщане и понякога жълтеница.

По време на обостряне на хроничен холецистит лечение се извършва под строг медицински контрол, така че пациентът се изпраща на отдел гастроентерология на болницата. Назначава се от комплекс терапия: строга диета, като спазмолитици, антибиотици и холеретична лекарства.

Лечение полип (тумори), жлъчния мехур

Полипи - доброкачествени тумори, които влияят на жлъчния мехур. Ако полип расте в размер, може да изпитате болка, жълтеница, сърбеж по кожата. В такива случаи, операцията се извършва за премахване на тумора - ендоскопски полипектомия. Когато нараства над образуването на полипи в злокачествен жлъчния мехур отстранява напълно.

Заключителни съображенията му как да се отнасяме жлъчния мехур, е да се направи заключение: не може да се избегне общуването с гастроентеролог в проблемите, които срещат с този важен орган. Самостоятелно лечение заболявания на жлъчния мехур е невъзможно. Ето защо, за да се поддържа здравето, трябва незабавно да се потърси лекарска помощ. Погрижете се за себе си!