Как за лечение на дълбока драскотина

Scratch - рана, която, като правило, не преминава през кожата, за разлика от рязане, която преминава през кожата към мускулите. Въпреки това, най-дълбоки драскотини могат да бъдат много болезнени и кървят. Ако имате дълбок нулата, можете да се опитате да се лекува у дома или отидете на лекар. Въпреки това, ако видите, че ви нулата повече от 6 мм дълбоко, е необходимо да отиде в болницата, за да го има като сте зашит. Не толкова дълбоки драскотини, можете да се поглезите - компресират превръзка и измият къща. Прочетете статията, за да научите повече.стъпки Редактиране

Част 1 от 3: Незабавно да излекува рана Редактиране

Какво става, ако инфекцията се качи в

Какво става, ако инфекцията се качи в

Squeeze раната да спре кървенето. Когато се почеше, особено дълбока рана може да кървят. Вашето тяло се опитва да спре кървенето, като създава задръствания и съсиреци, които се състоят от протеиновите клетки и тромбоцитите (които се намират в кръвта). Въпреки това, когато кървенето е разпределено по-голяма площ, като например, когато имате голям или дълбоко нулата, можете да загубите много кръв, преди да се формират тези съсиреци. Ето защо е важно да натиснете раната веднага. [1] За тази цел:
 • Прикрепете чиста превръзка или кърпа директно върху раната да се забави кървенето. Не се поддавайте на изкушението да се провери дали кръвта е спряла - трябва да се държат на плата върху раната в продължение на най-малко 10 минути, ако имате дълбоко tsarapina.Esli кървене продължи повече от 20 минути и не се забавя, незабавно се свържете с болницата. Продължете да натискате раната на път за болницата.

Какво става, ако инфекцията се качи в

Какво става, ако инфекцията се качи в

Промива раната с топла вода. След като сте спрели кървенето, трябва да се почисти раната, за да се предотврати инфекция. Когато топлата кръв тече след нараняване, това създава идеална среда за развитието на всички видове бактерии и микроорганизми, така че е много важно да се почисти раната възможно най-скоро. [2] За тази цел:
 • Мокри няколко парчета марля или нетната плат топла вода. Да не се използва топла вода, защото раната може да започне да кърви отново, тъй като топлината ускорява притока на кръв. Измийте излишната кръв и чужди частици (например, мръсотия) до или близо до раната. Подсушете областта с чиста кърпа.
 • Не прилагайте сапун директно върху раната, тъй като тя може да бъде досадно нулата, но можете да го използвате, за да почисти района около раната.
Премахване на чужди частици, които попадат в раната. Можете да използвате пинцети (които трябва да бъдат дезинфекцирани с няколко капки алкохол), ако това е да дръпнете частиците, които могат да бъдат в раната и около него.
 • Ако не разполагате с пинсета, използвайте кърпа или парче марля за отстраняване на остатъци от раната.
 • Няма нужда да се изкачи пинцети в самата рана, защото вие може да увреди тъканите на кожата, и тя може да се възобнови кървене.

Какво става, ако инфекцията се качи в

Какво става, ако инфекцията се качи в


Нанесете крем дезинфектант на нулата. Дори и ако мислите, че сте премахнали всички замърсяващи частици и отломки, има шанс, че раната получава инфекция. Поради това е необходимо да се използва дезинфектант сметана. Мехлем също овлажнява вашата нулата, тя няма да се справи, когато се движите. Тънък слой от мазта трябва да бъде достатъчно. [3]
 • Възможно е да се използва водороден пероксид за почистване на раната, но това не трябва да се използва в бъдеще, тъй като тя може да увреди тъканите в и около раната.

Какво става, ако инфекцията се качи в

Какво става, ако инфекцията се качи в

Превръзка на раната. Правилните превързване на рани разказва тялото си, че тя може да започне процеса на оздравяване. Ако се облича раната правилно, не е необходимо да отидете в болница, за да го има като сте зашит. [4] За тази цел:
 • Сложете една или две парчета от стерилна марля върху раната. Задръжте го и закрепете с бинт.
 • Ако имате голям лейкопласт, че ще покрие раната ви, можете да го използвате.

Какво става, ако инфекцията се качи в

Какво става, ако инфекцията се качи в

Знайте кога да отиде в болницата. Винаги си струва да се почисти и превърже раната, но има някои фактори, когато просто трябва да отидете в болница, ако получите достатъчно дълбока рана. Ако имате някои от следните симптоми, трябва да отидете в болница незабавно, тъй като дълбока рана може да бъде опасно в комбинация с други медицински състояния, които имате. [5] се отнася до тези функции:
 • Нарушение в кръвосъсирването.
 • Диабет.
 • Сърдечно-съдовите заболявания.
 • Черния дроб и бъбреците.
 • Една слаба имунна система.

Какво става, ако инфекцията се качи в

Какво става, ако инфекцията се качи в

Консултирайте се с вашия лекар, ако мислите, че раната може да се зарази или ако кръвоизливът не се спре незабавно. Ако просто се нараниш, и кръвта тече без да спира, дори и когато сте натиснали раната, незабавно отидете в болница. Ако раната ви е от известно време и сте забелязали, че там има инфекция, вие също трябва да отидете на лекар, защото ако отлагаме, тя може да доведе до отравяне на кръвта и други животозастрашаващи ситуации. [10]
 • Ако имате висока температура или на кожата около раната е горещо, трябва да отидете в болницата.
 • Ако следва от раната жълто или зеленикаво течност, трябва да отидете в болницата.
 • Ако кожата около раната на ярко жълт или черен, трябва да отидете в болницата.

Какво става, ако инфекцията се качи в

Какво става, ако инфекцията се качи в

Се ваксинирани срещу тетанус. Ако раната има инфекция, най-вероятно ще получи удар срещу тетанус в борбата с инфекцията. Ваксинациите срещу тетанус обикновено се извършва веднъж на 10 години, но ако раната е достатъчно дълбок, Вашият лекар може да препоръча ваксинация днес. [11]
 • Трябва да се ваксинират възможно най-скоро след нараняването, се уверете, че да не се зарази с тетанус.

Какво става, ако инфекцията се качи в

Какво става, ако инфекцията се качи в

Вземете антибиотици. Ако вашето дълбоко нулата или силно заразен, най-вероятно ще даде антибиотици за борба и предотвратяване на разпространението на инфекцията. Най-вероятно ще се регистрират еритромицин. Следвайте Вашия лекар, ако са предписани медикаменти.
 • Най-вероятно ще се регистрират с 250 мг от антибиотик четири пъти дневно в продължение на пет до седем дни. Лекарството трябва да се приема в продължение на половина или два часа преди хранене, за максимално усвояване в организма.
 • Можете също така да предписват обезболяващи лекарства, в зависимост от това как болки в раната ви.

Какво става, ако инфекцията се качи в

Какво става, ако инфекцията се качи в

Ако раната е дълбока достатъчно, за да й позволи да zashyut. Големи и много дълбоки рани обикновено са затворени с шевове. Дълбоки отворени рани, които са по-дълбоки от 6 mm, е необходимо да се шият. Медицинска сестра или лекар ще направи това и ще ви кажа как да се грижи за шева.