Как Спиртомери с ръцете си сами по себе си (за предпочитане видео)

Във всяко домакинство, и особено винопроизводители-аматьори, че е полезно, ако не - трябва да имате Спиртомери, с които можете да се определи концентрацията на алкохол в крайния продукт. Posprobuem заедно, за да разбера как у дома от импровизирани, лесно достъпни материали, за да прости Спиртомери.Това устройство обаче домашно, ще измери концентрацията на алкохол в разтвор с достатъчно висока точност. За производството му, е необходимо да се намери прост писалка пластмаса химикалка и пластмасов флакон от лекарството (например, от капчиците от обикновена настинка). Нашата писалка трябва да бъде най-малко 14 см и основа, която ще бъде трудно да влезе в гърлото на флакона.

Нека да започнем: извадете дръжка прът и нарязани на дъното на корпуса се справят около 0,5 сантиметра. За да ни дръжка лесно влезе горещини флакона в гореща вода и със сила по-ниски вложка (изрязаното) част на дръжката на врата му. На следващия етап - получената prograduiruem устройство. За да направите това, ще трябва празен парчета нарязан тел или стоманени сачми. След това се излива във вода буркан температурата в помещението и се пропусне устройството, така че водата се появи на флакон. След това, през горния отвор във флакона налага количество от фракцията, за да се справят с везикула потопен около 1,5-2 см (нивото на водата на шийката на флакона). Отпипетират се да капе през горния отвор на канцеларски лепило за закрепване пелети. След това горната капачка се завинтва. Осъществяване етикет нож върху дръжката на нивото на водата - това е етикет, който е нула градуса, тоест, без алкохол в течността.

Сега ние трябва да се вземат контейнер (чаша), където се излива силата водка на 40 градуса и се отдава на това нашите Спиртомери. Той трябва да потъне в по-голяма дълбочина, отколкото когато и да било. Горната точка на дръжката (на нивото на излива водка) ще съответства на 40 градуса. Измерете разстоянието от дъното до върха таговете етикета и разделете на четиридесет. Всяко деление получена ще съответства на първата степен.

За удобство, можете да направите марка на всеки 5 градуса. Това е най-простия начин, ние получаваме Спиртомери, с които можете да се идентифицират крепостта решение от 1 до 40 градуса.За всеки уважаващ себе си домакини Спиртомери много полезно и необходимо vestchitsa, че не говори на общението на домакин на пиенето на силни и не много алкохолни напитки. Поради това, при липсата на Спиртомери фабричните, който също е препоръчително да се провери на една лъжа, тя е най-добре да направите свои собствени Спиртомери собствените си ръце. с цел да се елиминират евентуални неточности и грешки, и да ни даде бъдещите Спиртомери приличен, аз ви предлагам следващата последователност от действия. За да направите това, ние се нуждаем от нормалното podgruzhenny плува дълго shestikom, като на снимката.

Спиртомери собствените си ръце

В тези плувки под наличните стоки, подгизнал поплавък до определена дълбочина.

Успешна ли "измерване"!

Спиртомери домакинство винаги е полезно.

Това позволява да се определи концентрацията на алкохол в крайния продукт (водка, лунна светлина, коняк, вино).

Направи Спиртомери можете да опитате сами.

При производството на домашно Спиртомери трябва дължина тръба на 60-90mm.

За тръбата, трябва да се сложи малко тегло на (удар или печати на риболовното съоръжение) и го затворете с корк.

Щепселът, който затваря тръбата, е необходимо да се вмъкне кръгли дървени дължина прът 100-150mm.

Сега ние трябва да се определи долната граница на съдържание на алкохол. За тази цел тръбата трябва да бъде потопена в дестилирана вода при 20 градуса температура и използване на теглата за привеждане на състоянието преди тръбата, когато тя се спуска във водата до почти пълно потапяне на дървена пръчка.

По този начин ние правим на воден знак в интернет. Горната граница на съдържание на алкохол може да се определи по следния начин.

Необходимо е да се вземе 96 градуса алкохол, и понижава в него тръба постави sluduet прорез.

След това разделете на разстоянието между прорезите 10 дивизии, както и тези знаци градуса резекция.

Спиртомери - един вид хидрометър - устройство, което измерва плътността. Имате нужда от устройство за измерване на силата на алкохолна напитка.

Той прилича на плувка, и работи на принципа на Архимед.

За да получите Спиртомери, трябва да се вземе един обект (не прекалено тежък) и го сложи в водката. Изчакайте, докато тя пада до по-ниско ниво и марки изпъкнали от върха на водка като 40 градуса. Желателно е дори да се опита с други градуса, така че да може по-точно разграничаване на крепостта. Но понякога това е достатъчно.

Разбира се, че някой прави vinodelstvom просто трябва домашно устройство за измерване на степента на напитката. А може би просто хората ще искат да се измери степента и устройството не е под ръка. Устройството от този вид може да се направи със собствените си ръце, а също така ще бъде добре да се определи концентрацията на алкохол.

1) Трябва химикалка, и флакон на капки под (пластмаса)

необходимо за постигане на този резултат, на основата на дръжката да приляга плътно в основата на балона;

Спиртомери собствените си ръце