Как се прави измерване на тялото и как да се определи резултатите от обучение

Когато имате нещо сериозно вълнува, а след това можете да го направите, със сигурност, с цялото си сърце, като не се забравя, за да следите резултатите си. Това е, еднакво, се отнася и за спорта. Ако сте решени да се постигне никакви резултати - проследявате напредъка на всяка тренировка и промените, които се случват на тялото си.Но методите за определяне на резултатите от обучението там са много, така че да не се запушват главата си, аз ще говоря за най-основните от тях. Да започнем с това, ние се определи ефективността на обучението, с цел намаляване на теглото и получаване на чиста мускулна, има три: тегло, тялото измервания и измерване на телесните мазнини. Тези три метода са взаимно допълващи се и се добавят до пълна картина на това, което се случва.

Как да пробвам себе си

Първият метод - претегляне

Най-прости и рутината, която прави всички хора, участващи в спорта - претегля. Гледайте необходимото тегло, но не можем да разчитаме единствено на този показател. Тъй като за загуба на тегло може да бъде ситуация, която ви, напротив, просто наддават на тегло, но теглото се набира не компенсира мазнината и чрез увеличаване на мускулната маса. Въпреки това, като право, тя е много малка вероятност, защото, когато изсъхне (отслабнете) - калории намалява, както и за растежа на мускулите, а напротив, то е необходимо да се увеличи калорийното съдържание (над него). Въпреки че при Ithaca - теглото на отглеждане (тегло и обем на тялото), но не и за сметка на растеж на мускулна тъкан, но поради появата на излишък от подкожна мазнина или обратно ...

Основни правила за претегляне:

  1. Трябва да се претеглят всяка седмица, като в същото време и в един и същи ден от седмицата.
  2. Вие трябва да се претегли след ползване на тоалетна и преди закуска.

Вторият начин - измерванията на тялото

Тя е по-точен от първия, но както беше казано, те трябва да бъдат комбинирани.

измервания на тялото могат да се извършват обичайните метъра, колкото можете - хартия или низ и след това премахване на четенето линия. Първият метод е по-удобно, но ако не разполагате под ръка см лента, тя е добра, а вторият метод. И така, как правилно да се измери и какви места? Всичко това е в ред.

Как да пробвам себе си

измервания на тялото

Китката - измерване се извършва със спокойна ръка, най-тънката точка (над издадената кост).

Предмишницата (част на ръката от лакътя до китката). Измерва се в две състояния - спокойна и напрегната. В първия - страна тихо виси покрай тялото, а вторият - на ръката се огъва под ъгъл от 90 градуса, напрегнатите мускули. И в двата случая се измерва най-дебелата част.

Рамо (това е част от ръката от лакътя до рамото, а не от рамото до врата). Измерени в покой - ръка виси покрай тялото се отпусна. Стоеше в напрегната състояние - вдигна ръка и свит юмрук на нивото на главата.

Neck. Измерени в покой - брадичката леко повдигната, шивашки метър е хоризонтална, а не по диагонал. Не се опитвайте да дръпне врата към тялото или теглене, или дори натиснете брадичката към гърдите си - по този начин, не е нужно подобряване на резултатите от обучението, а по-скоро себе си мами.Торакс - измерена в най-широката точка - мъже и най-известните точки - при жените. На почивка - измерване се извършва след тих, конвенционален вдишване (не вдишвайте твърде дълбоко, издут гърдите). Състоянието на стрес - това е необходимо, за да разтегнете мускулите на гърба и гърдите и леко се разрежда с лакти, за да отстрани. Има и друг вариант на измерването на гърдите. Вие го оценява по максималния вдъхновение, а след това - при максимално издишване. се добавят Получените стойности, след това се разделя на две, полученият броя - средно обем на гърдите.

Талия - измерена в най-тънката точка, ако го има. И ако има изпъкнали корема, най-м, а напротив, в най-широката част. Не се опитвайте, отново, за да заблудят доказателствата, така че стомахът не се прибере и издърпайте измерване на лента не е твърде много, но това не се свлича трябва - просто се нагажда към мястото на измерване. Ако искате да прекарате измерване на талията в напрегната състояние, стегнете коремните мускули и мярка.

Задни части - се измерват, като правило, в отпуснато състояние, най-известните точки. Ето защо в самото начало на статията казва, че най-добрият направи измервания с асистента, е трудно не само да погледнем към най-видните точка зад себе си, но също така и да се измери правилно.

Хип - измерена най-широката част, в спокойна позиция, или стои неподвижно, или поставянето на огънати крака на един стол. Състоянието на стрес - стои на краката прави, напрегнатите мускули.

Shin - измерена в най-широката точка. Отпуснато състояние - стъпи на един стол, състоянието на стрес - седнал на върха, преместете теглото си тяло върху крака, който се измерва.

Глезен (намира се между стъпалото и долната част на крака) - да се измери да стъпи на прави крака, в най-тънката част.

Условия и особено в тялото измервания:

Третият начин - измерване на подкожната мастна тъкан

Освен това всички тези измервания трябва да бъдат периодично и рутинно за измерване на слой мазнина (подкожно). Тъй като обемите нарастват благодарение на подкожната мастна тъкан, а вие ще си помислят, той се разраства мускулите.

Има огромно разнообразие от методи за определяне на мазнините в тялото. Следователно, за да научите повече за всеки един от тях и да изберете най-подходящия - прочетете статията: Как да се измери мазнините в тялото. Въпреки, че аз ви посъветва по-добър метод - Kalipometriya, тъй като той е един от точна и проста.

Току-що пропуснати поради липса на време или мързел банална записване на измерванията може да развали снимката на хладно засилено обучение. Спомняте ли си ги точно всички числа, получени, да речем, преди няколко седмици? Едва ли ... Но без това няма ясно колко далеч сте преместили напред в случай на загуба на тегло или изграждане на мускулите.

Други методи за определяне на ефективността на обучението

  1. Тези, които се занимават с тегло обучение, резултатите могат да бъдат записани и въз основа на броя на комплекти, повторения и тежести повдигнати. Но всички тези данни трябва да бъдат записани в дневник за обучение, в противен случай няма да може да се следи напредъка си.
  2. За тези, които се развиват издръжливост, би било излишно да запише време, за да се преодолеят разстоянията, на броя на контракциите на сърдечния мускул и да се преодолеят разстоянието. Всички тези данни също трябва да пише в своя дневник за обучение, за да видите ясно своите постижения.
  3. И продължи днес на пътя - това е снимка дневник, по принцип, това е една добра алтернатива на тялото измервания. Всеки месец, което правите три снимки (основни) на тялото, без дрехи - предни, задни и странични. Но необходимостта от постоянно да правите снимки с едно и също разстояние и ъгъл, тъй като в противен случай резултатите няма да са точни обучение. В резултат на това, сравнявайки снимките, няколко месеца, ще видите разликата не само в цифри, но също и по външен вид от снимки. При този метод, можете да си изберете коя част на тялото, за да правите снимки, не е по никакъв начин да попречи, както и обратното ...

Няколко съвета

За да обобщим

Така че ние погледна към тема: Как да се направи измерване на тялото. И как да се определи резултатите от обучението? От тази гледна точка, става ясно, че е необходимо да се анализира и да се проверят резултатите, но ако това не бъде направено във всеки спорт, ще просто "стои на едно място", а не постигане на напредък. Поради тази причина, всички спортисти - плащат много важно наблюдение на своите постижения. В крайна сметка, ако внимателно следи всеки процес, а след това в крайна сметка ще се научите как да го (резултат) управлява.