Как се пише думата бизнеса

Под заглавие "Зов за завръщане", обяснява правилата на българския език, така че стана ясно,

1. казаците / казаците. Така че, който разкритикува камшици член на групата Pussy Riot - казаци или Козак? Корекция на първия вариант, с писмо А. Козак на - е остарял правопис. Той също така понякога се нуждаят от писатели, за да се създаде национален колорит. Така например, на Гогол "Тарас Булба", можете да го намерите "казаци" - украинския начин.Има и друг въпрос, и то вече не е свързана с правописа: все още много неща, за да се постави акцент - казаци и казаците? Точно така - "Казаците", "казашки". И само история Lva Tolstogo ние наричаме по друг начин: "Казаците".

3. освобождаване от митница / митническо оформяне. От същата поредица от глаголи като "да се съсредоточи / концентрат", "определяне / до състояние" и други подобни. Има много двойки, но едно правило за тях, за съжаление, не съществува. Има абсолютно равни възможности, като например "определяне / до състояние." Но има и други двойки, в които един глагол - литературни, обичайно, а другият - позволено.

Фокус - прав. Фокус - е допустимо, но е по-добре да се избере вариант с А. Има абсолютно неприемливо и глаголи с А, като "otsrachivat". Причината за недопустимост тук, като цяло, е ясно.

Що се отнася до двойката "митническо оформяне / митническо оформяне", в дясно - "митническо оформяне". Един вариант с - това жаргон.

4. чар. Напиши вместо "чар", "чар" - доста често срещана грешка, но някой прави и изглежда див неграмотност. Например, един от въпросите в "Help Desk" "Gramoty.ru" изглежда по следния начин: "Как да: личен чар или личен чар" Тази грешка най-вероятно е резултат от объркване с думата "аромат", нямаме нищо общо с чар. Не забравяйте, чар, обаяние, чаровна, написана от А.

5. отнемат / да просят. Това са две различни глаголи. Бег - със сълзи на очи се моля. Намалява - да се подценява, от думите "малък", "малък".

6. бутилиране / пълнене. Вино наливно вино и наливна? Лингвистите твърдят, че така наречената дублети правопис. Но все пак не е съвсем близнаци. Фактът, че те използват различни сфера. Запълване - с акцент върху O - е нещо като професионален жаргон. Тази опция се използва в професионална среда, и пишат върху етикетите "освобождаващи". Но "разлив" - с акцент върху I - обща дума. Между другото, в този си вид тя се използва в преносен смисъл: ". Милионери нов разлив"

7. Изравнителният / изличавам. Отново, различни стойности - различни букви. Те успя да изравни резултата, това е, направи равен. Но "ураган разрушена къщата на земята" - тук проверката с дума "гладко".

8. проследяване / разследването. В съвременния руски език се счита за най-добрата версия на "разследващ" от А, въпреки че мнозина вярват, си неграмотен. Това е така, защото по-рано счита правилен правопис на думата от G: Изследване. Това прилагателно е особен изключение, тъй като според различни правила / писмени разпределителни кутии, ако те са в неударена позиция и roz- / ros- - ако шок (преминала). В стандартните речници дълго време тя е била определена с версия A: Разследване. По-късно тази дума просто приведени в съответствие с общото правило.

9. Понякога / от време на време. Да, и много от тях имат такава дилема. Наречието "понякога" се бърка с наречието "рядко". Въпреки това, той е да се припомни, че всички сме призовани от дължимото / преди / в са написани и в края.

10. podshofe / podshafe. И накрая, няколко думи за тези, които вече са малко по-пиян на информацията. Що за животно е - пиянско - и дали точно написан заедно? Може би това е просто извинение, "в", а за някои неизвестни "shofe"? Не, думата е написана като една дума, и това е чрез А. Тъй произлиза от френската Chauffer - затопли, затопли.

Sober се вгледате в правописа!

§ 57. Частица с не прилагателни

1. писмено заедно с частиците не са прилагателни, които не се използват, без тази частица не е Брежнев, не vzrachny не любовно.

2. писмено заедно с частиците не прилагателни, които в комбинация с това придобива частица обратна стойност (обикновено една дума не може да бъде сменен, без синоним). не е голям (ср малък). не женен (ср празно). това не е истинското (ср фалшиво, престорено).

Забележка. Вземете например синоним не винаги е възможно, но положителен конотация, съдържаща се в прилагателното, е в основата на разтопен пиши: Някой свръхестествено в параклиса седи на камък (J.); В Herwig нещо мекушав мекота (Hz.); Young шега ... това определено nedetskiy замисленост (Леон.); Това е един от тези милиони "не-белите граждани" Република Южна Африка, който гневно заклеймиха робство.

3. са написани отделно с частицата не прилагателни, ако има такива, или косвена подкрепа на възражението: проблемът не е просто, но сложен; взаимоотношения не са враждебни; светлина не е остър; мляко е кисело; месо не е чист; изглед не е добро; работата не е спешно; Не са много (което означава: като физическо лице) присъства в подкрепа на докладчика.

Различни опозиция изразено от Европейския съюз, както и на опозицията, изразено от Европейския съюз, но.

При използване на синдиката и един от двата срещуположни знаци обект на отрицание, а другите - членки: реката не е дълбока и плитка - отделен документ отрицателни частици.

При използване на съюза, но се присъедини към концепциите не се противопоставят един на друг, тъй като те са съвместими, т.е., тема в същото време се дължат на две функции без да се лишаваме от тях: на реката е плитко, но студено - разтопен пишете отрицателни частици ...

4. Като общо правило, частицата не е написана отделно с относителни прилагателни, изразявайки отрицание знак, посочен този часовник не е злато; мед не е фалшив; небето не е на юг.5. частицата не се отделя и се записва с качествени прилагателни, които представляват цвят и се смесва с не думи с обратна стойност не форма: не синьо багрило; Мека не жълто; не сива сянка.

Това отчита синтактична функция на прилагателно. Правилото обикновено се прилага за прилагателни, в качеството на предикат, както се твърди опозицията дава изказване характер на универсалната отрицателна оценка, изразена от частицата не, но не може да бъде удължен до прилагателни, за да изпълнява определени функции. Ср тези хора не са местни - свети неземна красота; логика на жената не е - тя мотивирано с nezhenskoy логика; формата не е кръгла - за сметка на не кръгла сума от 119 рубли (фигуративен смисъл на думата).

Забележка. В някои случаи е възможно двойно тълкуване на текста и, като следствие, двойно писане:

този проблем не е трудна (уж "лекота")

Тази задача не е трудно (отрече "трудност")

ние сме изправени пред необичайно явление (т.е.. д. рядко)

пред нас не е често срещано явление (замислена съпоставяне: явлението не е нормално и изключителна).

Ако обяснителна реч действа наречие мерки и степента на (.. Много, много, много малко или обстоятелствен фраза в най-висока степен, и така нататък), а след това на частицата не е прилагателното винаги написана заедно: много грозен акт; изключително неподходящо атака; много лошо изпълнение; почти непознат на текста; силно нечетливи почерк.

7. Когато се използва като обяснителни думи наречия напълно възможно и двете слети и отделни частици за писане, без прилагателни, които са свързани с различни стойности, в които думата изобщо. Ср съвсем ненужно среща ( "абсолютно ненужно, излишно") - не е случайна среща ( "не случайно"). В някои случаи има две възможни тълкувания и, като резултат, позволи на двама писане: много малки постижения ( "малки, скромни") - не големите постижения ( "не е голям").

8. Отделни частици писане не са прилагателното, като с тях са намерени обяснителните думи:

1) прилагателни, че пълните и кратките форми имат различно значение: не е готов, за да излезете на актьора; не податливи на настинки дете;

3) формулировка с зависими прилагателни думи след съществително се определя (понякога): предприятие доверие не подчинена (с изолиране на подходи прилагателно дизайн да значение причастен); Ср Шах играч играе в необичаен стил за нея. - Тя не разполага с характерни за нашите младежи.

9. кратка форма прилагателни частица не е писано в много по същия начин, както и с изцяло:

1) заедно в отсъствието на опозицията: стая е ниска; въпросът не е ясно; Невалидна операция в нарушение на закона; Заливът е плитък, но това е полезно за навигация моторизирана лодка;

2) отделно в присъствието на ситуацията: роман не е интересен и сондиране.

Ср Писането не е кратка форма на прилагателното в присъствието на различни обяснителни думи: Намирането материали на избраната тема са прости за него; са твърде несигурни хора в бъдеще; Той е доста запознат с най-новите постижения в областта на науката животно; Тази река е винаги неспокоен; Няма контрол там вече не е възможно; Те по никакъв начин не подобни един на друг; Тази река е никога спокоен.

Не забравяйте, разтопен писане е по-рядко срещан: ненужно, погрешно, не съм съгласен, неспособен.

11 са написани отделно на частиците не кратки форми на прилагателни не се използват в пълна форма или в пълна форма има различно значение: не е готова за излитане; не трябва да го направи; Нямам намерение да запази мълчание; Аз не съм длъжен да помогне; не е щастлив да се срещне; не са склонни да вярват; не се намира в разговора и др.

12. двойно написаното среща в комбинация с формата на частицата не е сравнителна степен на прилагателни; Ср

Този скрийнсейвър по-грозно един ( "по-непривлекателна")

Този скрийнсейвър не е доста един. ( "Има не повече красота").

На тази нощ, сън на пациента се смути, отколкото в миналото ( "бе още по-бурен").

На тази нощ, сън на пациента не е бил по-спокоен, отколкото в миналото ( "не е по-спокойно").

Частицата не е форма на голям, по-малки, по-добре, най-лошото са записани отделно: с не по-малко успех; с не по-голям шанс.

Не забравяйте, че не по-ниска, не по-висока, а не по-добре, а не по-зле, а не по-близо, а не по-бедни, и така нататък ..

13. Варира писмено частици не с вербални прилагателни и причастия на -my.

Прилагателни на -my обикновено образувани от непреходни глаголи (независим, водоустойчив, огнеупорни и т. П.) Or глаголи перфектна форма (непоправими, непрактично и неразрушима т. П.). При тези думи (в това число на кратки форми), предмет на общите правила на писане не са прилагателни, т.е., те са написани заедно в присъствието на обяснителни думи: пустинен остров за дълго време; .. неразтворими кристали; неразличими в тъмните човешки фигури, както и: островът е необитаем; заболяването е нелечимо; тези страни са икономически независими.

Въпреки това, правилото остава в сила отделни частици писане не са прилагателни, ако обяснителни думи са структурите с отричането или по-специално местоимения и наречия, започващи с едното или думи далеч, далеч или до момента, нито несравнимата впечатление; никой от които са независими от страната; не разтворими кристали; това явление не е нито на живота, нито на техниката не е подвижна.

Изключения са думи, които не не се използват: Няма непобедим армия; за всеки, неразбираем събитие; При никакви обстоятелства уникален експеримент.

14. Забележете, че думите на -my образуван от преходните глаголи несъвършена форма, могат да бъдат както пасивен причастие настоящето (не частиците с тях писмено отделно) и прилагателни (частиците не се записва заедно с тях).

Причастия, те са, ако те като обяснителни думи, използвани инструментална актьор, по-рядко - на инструментални средства. Не майка любимо дете; движение, а не инхибируема въздух.

Ако има други пояснителни думи, ние се занимават с прилагателни за -my (те губят своята стойност и да стане пасивна качествена стойност): необичани детските игри (дума необичани показва постоянна характеристика и означава приблизително едно и също нещо като лош, нежелателно); не посещаван от ловци резерви; не се чете от лежащи трупи; невидима откъм Земята на Луната; неделим от три числа; запомнящо се, за да се срещне с нас; неизразими чувства в прости думи; непроходими през пролетта кал; непоносимост поведение в обществото.

За прилагателни от този тип включват:

Срещу това се налага да се превърне охрана и патрулира в своите мерки, за да се поддържат и са самите не смееше да се започне и причините за сблъсъци и безредиците емисия минувач, нито какво нецензурни актове и невежество за насърчаване на злото; и estli, които са в разрез, Надежда трябва като бизнес и класира тези лица лишаване ранг или да бие котки, за да накаже.

По-добре не е лека материя. отколкото на живо месо; нашата работа - да направи тялото и душата - Господ ще осигури.

Няма значение дали войната е всъщност и, че да бъде решителна победа не може, без значение нещата вървят добре в предната или зло.

Разговорът трябваше да го отклони от тези теми и директна - когато е било възможно - на новговор проблеми, които той смята, че интересно и компетентно.

Bude е един от леност, глупост или отпуснатост; Обаче без упорство, гняв и намерение не означаваше управляват, че той е бил поръчан от началника, казаното дотук е за състоянието и значението на делото от ранга на всички, или да задели време, за да се задоволявали и означавано време за ryadovago послужи, ако служителят; и ако един обикновен наказание ще razsmotreniyu.

На тази страница предоставя информация за това как да се коригира стил, за да се постави акцент в словото бизнеса. Думата "бизнес" може да се използва по различни начини, в зависимост от стрес може да падне върху различни срички. Думата бизнес Акцентът трябва да бъде поставен на сричка с буквата Е в думата бизнес акцентът трябва да се постави на сричка с буквата А. Надяваме се, че вече няма да имате проблеми, как да обяснят нещата, къде да се постави акцент, някои стрес, или където трябва да бъде акцент в словото бизнеса, за да го произнесе правилно.