Как работят нещата в телевизията на новините

Преди перестройката водещите новини телевизия стана най-вече действащи лица да се поставят на глас и ясно дикция. Сега професията се е променило и спецификата на работа по телевизията са напълно различни хора. Въпреки, че ситуацията с водещи висши учебни заведения е останал същият - тя не съществува. Има някои платени Teleschool, където обещанието да ви направи звездата на етер, но в крайна сметка дори и канали не могат да бъдат разпределени.Условно могат да бъдат идентифицирани два вида новинарски телевизионни оператори. Първият - универсален войник, който пише своята очна линия, редактирате новини, и ако нещо може и кореспонденти работят. Хора с опит - те са по-голямата част. Второ - тези, които искат да светне, те са дори по федералните канали. Живей падне чрез връзки, чрез леглото - както искате, но не и способността. Новината за това рядко се вземат: това е тежък и многозадачност, и външен вид тук - това е третия.

Външен вид и пол

Камерата вижда човек по различен начин, и красива жена с перфектен естествен вид на студиото с предоставения светлината и декорации може да се превърне в Баба Яга. Затова нищо без грим. Тя се прилага в продължение на няколко часа, преди първото излъчване и преформатира деня. И не мисля, че мъжете се яви пред публиката в истинската си мъжка красота. Отидете в студио грим на улицата - е като да се организира една малка пародия предаване: веждите и боядисани устните, дебел слой основа. Особено съвестно неясни плешивите петна по главата на специални нюанси. В нашата страна, между другото, с водещи мъже всичко е лошо: че в регионите, които централната телевизора.

Дрес код в нашия скучен - обичайната бизнес костюм, нищо особено. Но публиката щеше да знае как да обърнат внимание на големите водещи студия за сядане. И наистина, защо zaparivatsya ако можете да видите само половината. Облече сако, риза и вратовръзка, и това, което имаш там в дъното на Хавайските шорти и джапанки, един все още не знае. Аз също работя в маратонки. Водещи новини престъпна обикновено се носи на върха на яке и пот панталони до коленете му с корем.

Както телевизионни новини

Но прическата - сериозен въпрос. След две амбициозни голям скандал, дори организираха се дължи на факта, че те вършат същата прическа. След стилисти снимахме целия щат на новинарите и създаде каталог на шпунтови стени, така че никой изображение няма да се повтори. Аз съм бил няколко години, които искам да си направя чаша луда прическа или поне боядисани, но забраната.

На живо сега

Работният ден се определя от смени телевизионния оператор и проблемите честота. Аз работя през нощта, така че е необходимо да ставам в 5, за да дойде в студиото, за да 7. След това е налице промяна на хранене, или както ги наричат, "блогове". Най-критичният път - през нощта. Издаване два пъти по-дълго, отколкото сутринта.Първият път за провеждане на живо ужасно страшно. Спомням си, че в един от тези въпроси, аз забравих да натиснете ням. Има една история, и заедно с аудиозаписа се чува, както аз викам хардуер: "Имам очи прекалено уплашен?" Сега си представете какво на 30 минути излъчване на живо. В края на краищата, като половината от всички неща, които публиката чува и вижда - чиста импровизация. Новината дойде времето, което трябва да реши кое е по-важно да се говори в реално време: терористично нападение или на посещението на президента.

Основното, което не е тъп: ефирно време е много скъпо, а дори и 15 секунди тишина може да се превърне в сериозен порицание. В същото време не трябва да забравяме за камерите. В студиото ми, тяхната 11 и под всеки монитор виси от текста - суфльор. В нормален режим, когато няма извънредни новини, четем от него. Това е лесно, въпрос на навик - да се повтаря текста от обичайния черен екран с бели букви. Скорост и размера на шрифта, между другото, се адаптира към конкретната високоговорителя. Има дори специален човек, който ръчно превъртане на текста. Често, новини писатели правят - те са част подобно.

Да се ​​каже, фразата "технически проблеми" ни е забранено, трябва да се измъкнем ", връзката прекъсна" или "Свържи по-късно"

Може би най-нервен на живо - предаване на живо от мястото на събитието. Вие вид свързан, репортерът е готова, а след това изведнъж връзката се губи. Да се ​​каже, фразата "технически проблеми" по принцип е забранено, е необходимо да се измъкнем с всички сортове от "връзка прекъсна" или "да се върна по-късно." След като в продължение на половин час три пъти въпроса е "свържете" и кореспондент отбеляза иронично, че на летището, от което докладът щеше да се работи много по-добре от студио оборудване. Човешкият фактор тук, също не е отменен - ​​на едно от включванията репортер забравих името ми. Не можех да стоя на края, и припомни, че в действителност аз съм различен. Тогава той получи порицание. Тъй като трябва да се създаде впечатлението, че сме - екип.

Политика и котенца

Смях и сълзи

Аз самият често вместо "л Путин подписа" казват "подпис мазнини." Чисто по автоматизъм

Смях - най-опасното нещо, което може да се случи, за да живеят. Представете си, в петък вечерта издание. Директорът има, разбира се, пиян, а аз имам точно случаят, когато новината е необходимо спешно да се импровизира почти. И така да издава: "Нашият екип е на сцената! Летящи хеликоптери ... "- и след това дама-директор див кикотейки вика за мен в слушалката:" Wa-ха-ха-ха! Flying самолети, Kibalchish здравей! "Парцелът е сериозен, за огъня, и едва ли бих могъл да задържи, да не цвилене. Важно е да се говори само, без да спира.

Още по-лошо смях може да бъде само думи като "обща" и всякакви неприлични резервации. По принцип, не се притеснявайте - можете да получите по-добре, да се извиня, ако не друго, всички сме човешки същества. Но има и такива, за които глоби. Един от моя колега, вместо "завършени избиратели" изтърси "наказание". Това беше предизборен сезон, и изглежда, че са изпълнили дори. Аз самият често вместо "л Путин подписа" казват "подпис мазнини." Чисто по автоматизъм. Основното нещо е да не се извини. Той възстановява и продължи. Обаче имаше, случай, в който аз наистина се почувствах засрамен. Написа отлична новина за годишнина директор Бортко на: разказа за всичките си постижения и в края на известната си "Блондинка отвсякъде" наричат ​​"блондинка зад волана."

телевизионни кошмари

Както телевизионни новини

С това ниво на отговорност, както в професионалните ни кошмари - нещо обичайно. Мисля, че всички предположение кой е по-основните - да бъде излъчен гола. Или късно. Въпреки че има доста глупави мечти, вместо новини по prompters появяват откъси от списания лъскави жени или текста в грешна кодировка. Вие седите и не знам какво да правя с всички от тях. Това всъщност не е смешно: паника и чувството, че нищо не може да се промени. Аз не знам, че мечтата на водещи лъскава новини. Вероятно, "Channel".