Как правилно да се зарежда батерията съвети и трикове, вази ремонт

Как да се попълни на батерията

С появата на първите слани през есента е необходимо да се направи подготовка на автомобила за зимни условия. Един от най-важните моменти от подготовката е да се провери батерията (батерията), това ще се избегнат бъдещи проблеми (лош старт, изведнъж смален батерия и т.).Въпреки това, много шофьори забравят за тези правила или умишлено ги игнорират, в края на лицето, като неприятен феномен като напълно изтощена батерия. Възниква въпросът: как да заредите батерията за стартиране на двигателя?

Днес ние говорим за това как правилно да заредите батерията, когато тя се изтощи напълно. Ще се научите как да го направя бързо и ефективно.

Така че, за да насочим вниманието Ви към подробен наръчник как да се зарежда батерията на превозното средство

  1. Преди да заредите батерията се препоръчва да се премахне от колата, но ако по някаква причина не можете да направите това, може да се зарежда директно в колата. Правилното зареждане на батерията призивите за тази работа в добре проветрено помещение, тя може да бъде с гараж, навес или в краен случай с балкон.

. Предупреждение. Следвайте инструкциите за безопасност, зареждане на батерията трябва да се извършва далеч от запалими предмети. Свеж въздух е необходимо, защото батерията по време на зареждане може да разпредели експлозивна смес от кислород и водород, избягване на искри и пламъци.

  1. Зареждането на батерията се нуждае от всички електрически кабели.
  2. Преди да заредите батерията терминали трябва да се почисти, т.е. да ги почисти от прах, продукти на окисление, смазочни материали (ако има такива).
  3. Ако батерията се разреди напълно, можете веднага да започне да се зарежда, но ако не се препоръчва да се направи пълно зареждане. Това е достатъчно, за да се създаде натоварване - да се включат максимален брой електрически уреди.

Проверка плътност електролит

Как да се попълни на батерията  1. За да се произведе такъв тест, можете да използвате специален инструмент, наречен хидрометър. Идеалният плътността на електролита се счита - 1.25-1.27 г / см3, при температура от 25. Плътността на банка батерия не трябва да бъде по-голямо или по-малко отклонение трябва да бъде минимално допустима стойност - 0,01 грама / cm3. Оловно-киселинни батерии плочи трябва да бъдат напълно обхванати от електролит, ако е необходимо може да се допълни или леко се разрежда с дестилирана вода.
  2. С всички бурканите, махнете капака и свързване на клемите на зарядното устройство към клемите на акумулатора - плюс към плюс, и минус, съответно - до минус. Не забравяйте, че първите, винаги свързвайте положителния полюс, а след това минус. Свързване на зарядното мрежа извършва само след съответните клеми са свързани.
  3. Изравнете ток на зарядното устройство.

ток, трябва стриктно да отговаря на една десета от общия капацитет на батерията си. Например, ако обемът на акумулатор = 65 А, а след това на зарядното устройство трябва да е равна на текущата 6,5A не повече! Това може да се намали до 1.5 дълбоко разряден ток - 2А.

Как да се зарежда батерията кола?

  1. Гледайте иглата на амперметър, тя трябва постепенно да се премине към нула.
  2. Необходимо е също така да се контролира температурата на електролита по време на зареждане не трябва да се увеличава. Да предположим, че ако температурата на електролита се увеличи до + 40 ° С, за намаляване на текущата доставката поне два пъти. Ако в рамките на два часа от плътността на електролита и напрежението на батерията не се променят, може да се заключи, че батерията е напълно заредена.

Средната зареждане отнема около 10-12 часа.

След тази инструкция, може да бъде качествено правилно да заредите батерията. Лято електролит вари много по-бързо, така че се опитват да проверяват редовно плътността и нивата на електролитите. И накрая, не се опитват да използват батерията при изключен двигател - това се изтощава бързо.

Оловно-киселинни батерии плочи трябва да бъдат напълно покрити с електролит, ако е необходимо, може да се допълни или леко се разрежда с дестилирана вода, сте писмено.
Това е истински делириум, да се повиши нивото само с дестилирана вода, електролит се излива в случай на електролит разливане или корекция плътност.

Това е, което съм написал, вие просто неразбрани! Имаше мнение, че може да бъде различен за повишаване на нивото, всичко зависи от конкретния проблем, ако плътността позволява - налейте вода, ако е след това ще бъде твърде ниска добавка електролит.

Благодаря ви за допълнението!

Ако батерията се разреди напълно, можете веднага да започне да се зарежда, но ако не се препоръчва да се направи пълно зареждане. Това е достатъчно, за да се създаде натоварване - да се включат максимален брой електрически уреди.
Тя е написана от вас, а вие знаете, че батериите не понасят дълбоки разряди, особено CA-CA батерии, които не могат да бъдат изписани по-долу 10,5 инча и антимон и хибрид също не трябва да, те нямат ефект памет. За CA-CA батерии са дълбоки разряди убийствени преди да се даде такава съвети и препоръки, аз ви препоръчвам да четете книги или да пишете на фабрика батерията, те популярно ще ви обясни всичко, а след това започнете да пишете мнения и съвети за шофьорите.

И не е нужно да се разболеят.