Как ли очите на новородено бебе, лицето, тялото, на пъпа

Външен вид току-що се появи на света на детето е различен от вида на розово рожби, които тя предвижда на списание снимки по време на бременност. Но не се страхувайте от нужда, защото в най-скоро вида трохи на промяната. Все пак, за да се избегнат ненужни нарушения, всяка бременна жена трябва да знае предварително какво е нормално нещо като новородено бебе и не трябва да доведе до усещане за една млада майка.Как са бебета

Обиколката на главата на новороденото е средно 33-35 см. Мама може да ви изненада, че главата на новороденото е непропорционално голяма в сравнение с тялото. В допълнение, в главата на бебето може да бъде неправилна форма. Най-често трохи продълговати главата като бебе преминава през родилния канал. Не се притеснявайте, след няколко седмици ще бъде с формата на кръг. Също така имайте предвид, че деца, които са родени с цезарово сечение, формата на главата не се променя (не сплескан).

Много деца казват, набъбване във врата през първите дни след раждането. Тя се нарича генерично тумор. Косата на главата на новороденото е обикновено тъмно, но това не означава, че детето ще остане тъмнокоса. Те често са доста, но някои деца коса доста рядко.

На главата на новородено бебе има две фонтанела. Повечето бебета малко фонтанела затворени. Понякога е възможно да се намери на гърба на бебето. Fontanelle се намира в горната част на малко дете и е с форма на диамант. Тя може да бъде с различни размери (до 3х3 см) и неговата скорост на затваряне на индивидуалността на всяко дете. Родителите понякога са страхуват да докоснат фонтанела, но не трябва да се страхуват, защото фонтанела е доста издръжлив и не може да навреди на миене на главата или четка.

Как са бебета

Трохи изправени веднага след раждането е малко подуване, особено ако родилния процес беше трудно. Бузи могат да бъдат задръстване и имат син оттенък. На върха на езика на новороденото може да изглежда раздвоен.Новороденото малко носа, което е доста често сплескан. На върха на носа, може да забележите бели или жълтеникави точки, представляващи мастните жлези, полупрозрачни под тънък малко дете на кожата.

Първият път, когато очите му са затворени поради подуване след раждането, но завинаги - подути, червен или син оттенък. Почти всички новородени бебета очи оттенък - син или сив. Ако по време на доставка от трохите пукат кръвоносни съдове, а след това родителите ще забележат на очните ябълки на бебето зачервяване, но се притеснявате за това не е необходимо, тъй като веднага след като червени петна изчезват.

Новородено трохи замъглени очи и очите му сякаш забулени воал и постоянно се скита.

Как са бебета

Бебе се опитва да изследва околните предмети, а да се съсредоточи очите му все още не бяха получени. Също така, някои бебета веднага след раждането откриват кривогледство, което се простира на 6-месечна възраст.

Сълзи за първи път след раждането на детето липсва. В допълнение, много деца не разполагат с мигли.

На тялото на новородено, първо има много белезникаво вещество, наречено верникса. След почистване на трохи масло вещество се отстранява. Често бебетата кожата след раждането известно време е много суха. Тя дори може да започне да се отлепи в гърдите и корема.

тон на кожата се появи на бебето светлина обикновено червено-синьо, а самата кожа изглежда много тънък. Този цвят на кожата не означава, че бебето студ. На третия ден от живота кожата става жълти трохи поради физиологична жълтеница.

На раменете и гърба на бебето можете да видите фините косъмчета, наречени лануго. Ако троха преждевременно такъв пистолет по тялото му много повече. Не се притеснявайте, косата ще намалее и изчезват в рамките на първите седмици от живота си.

Как са бебета

В тялото на новороденото бебе каже такива функции:

  • Кратко шията и корема изпъкналост.
  • Обиколката на гърдите бебешки клетки е средно 31-33 сантиметра.
  • Гърдите малко дете може да бъде леко подути и млякото може да се освободи от тях, което е нормално и не трябва да предизвиква загриженост на родителите (това състояние се нарича хормонална криза).
  • Детската тежи средно 3400-3500 грама (момчета тегло обикновено по-висока), и растежа на бебето е средно 50 см (ръст момчета ще бъде по-, както и).

На пъпната връв по време на раждане наслагват клип, а малка част от пъпната връв, която остава под скобата, обикновено изсъхва след изписването от родилното отделение. Когато остатъкът от пъпната връв падна, трохи върху тялото е малка рана, която кървене и кора скоро. Персоналът на болницата казва и показва наскоро развита майка, и двете от Ранко да се грижи.