Как и какво да се полира фаровете със собствените си ръце у дома

Всеки собственик на превозното средство достатъчно грижи и внимание, се отнася за Вашия автомобил. Ето защо много шофьори се опитват да намерят много начини за поддържане на машината. Най-често те се интересуват от това как да се полира лампите в дома си. Това може да се използва като помощници евтини и доста скъпи, закупени средства. В резултат на тези действия не е само естетическа функция, но също така може да се повиши нивото на безопасността на движението, тъй като осветлението през нощта - от съществено значение устройството.Характеристики на фарове Полиране

За всеки, който се търси отговор на въпроса как да се полира фаровете със собствените си ръце ще бъде полезна информация за това какво да съществуват правила изобщо да си свършат работата, и по-специално на въздействието върху някои видове фарове определени вещества и материали. В зависимост от това или онова полиране ефект се постига.

Въпреки факта, че на пръв поглед изглежда, че фаровете за полиране - е сложен процес, това не е така. Най-често това се прави с помощта на който и да е абразивен материал, както и паста за полиране. Тези материали могат да бъдат закупени по обичайния автомобилен продукти магазина, която е във всеки град. Много хора препоръчват използване на шлайф, но дори и без него може да бъде доста лесно да се направи в някои случаи.

Как да се полира лампите в дома

На първо място, преди смилане на фаровете за защита на околната части на превозното средство в процеса. Худ, шамандури или брони често могат да пострадат, ако те не са сигурни. Шлифоване да ги премахнете като горния слой лак и хром.

Ако премахнете фаровете от колата не е възможно, най-добре е да се придържаме по периметъра на самозалепваща лента. За по-голяма надеждност, можете да използвате няколко слоя от материал.

Като материал се използва за полиране на различно количество на вещества, сред които най-популярни са следните:

 • абразивни паста;
 • Защитни спрейове;
 • mikrofiby салфетки;
 • шкурка различни фракции;
 • обикновена паста за зъби;
 • диамант паста;
 • мелница и т.н.

Той трябва да работи и да се направи оценка на степента на увреждане на предния фар. На това ще зависи пряко от избора на метод, за да го оправя. Драскотини, мъгла, петна и чипове могат да бъдат ремонтирани по различни начини, всеки от които е най-ефективен само в конкретния случай. Когато го попитали какво да подобрявам всички видове светлини, не може да се отговори еднозначно, тъй като, например, пластмаса е значително по-различно от стъклото.

Стъклени фарове най-добре да използват диамантена паста, пластмасата е добре полирани с помощта на шкурка и алтернативни вещества. Стъкло работа nazhdachkoy също е възможно, но това трябва да се прави с най-голяма грижа.

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома

Как да се полира лампите в дома

Полиране покупка грижа за автомобила

Един от най-лесните начини за полиране фарове със собствените си ръце е изпълнението на тази работа, с помощта на някои запаси от химически вещества, като: PlastX, Майки Nulens, Turtle Wax. Най-доброто от всичко, което се възползва от проблеми като замъглено или пожълтяване. В повечето случаи търговецът на дребно, определени за този вид полиране се състои от специален почистване абразивни паста, защитен спрей и специална микрофибърна гъба.

Как да се полира лампите в дома


Следващият списък от действия, е както следва:

 • Изолиране на околните компоненти на превозното средство маскиране лента.
 • Пречистване светлини от повърхността на прах и мръсотия. Голям прашинка да оставят следи по стъкло или пластмаса.
 • Прилагането купих паста и внимателно го избършете над повърхността. За да го работи най-добре с помощта на памучен тампон. Веществото в пастата има ефект на намаляване. Тъй като работата може да бъде малко по-малко, за да се засили натиска. По този начин, забършете светлини да са от 10 до 20 минути.
 • След пластмасата е станал по-прозрачен, тъкан или воден поток да се почистват от своя паста.

В края на краищата от горните действия фаровете трябва да бъде много по-нова на външен вид. Най-добре е след това да се използва специален защитен спрей и търкайте повърхността с mikrofiby. Вие трябва да изберете едно вещество за почистване със слаб ефект, че неговите компоненти не са в състояние да навреди на фаровете.

полиране шкурка

Ако увреждането на фаровете повърхност на превозното средство е достатъчно дълбок, полиране им трябва да се извършва с помощта на шкурка.

Как да се полира лампите в дома

Тя трябва да вземете някои от различните му форми с различна фракция стойност. Нуждаете се от хартия P600 до R2500. Работата трябва да се направи в следния ред:

 • Повърхността на topsheet поликарбонатни светлини е най-добре да се отстранят най-груби шкурка - P600. Това ще бъде достатъчно, за да се отстрани само няколко микрона.
 • Халогени повърхност или постоянно необходим процес вода самата шкурка. Това е с цел да се избегне микропукнатини, образувани от прегряване. Ако това се случи, ще бъде необходимо да се купи нов резервен.
 • Erased материал под формата на суспензия постоянно се отстранява от повърхността. Това ще позволи на правото да се направи оценка на изпълнението на работата, както и да предотврати появата на нови лезии на повърхността остатъци светлини.
 • Когато горният слой се отстранява, следва да се отбележи шкурка на тази, в която по-малка фракция. Продължи да замени материал като почистване на повърхности фарове е да двигатели V2500 хартия - най-прецизен.
 • След шлайфането не забравяйте да отидете на полиране. По-добре е да се използват най-доброто качество на спагетите закупени, при използването му отсъствие паста за зъби.

Важно е да се помни, че шкурката - това е груб инструмент за полиране и се използва за премахване на щети. Ето защо, след като все пак трябва да извършат дейност други вещества. Полирането е завършен, можете да използвате различни пасти и почистващи препарати и др

Сандер

С помощта на машина за полиране може да се полира лампите в дома по същия начин, както ръката с шкурка. Всички фази на експлоатация са подобни един на друг. Тя се различава само по полиране на скоростта.

Всяка отделна творба стъпка шкурка често не трябва да надвишава 2-4 минути. След това, се изисква пастата да се използват и различни защитни спрейове, почиства и защитава повърхността на светлина. След тях, можете да кандидатствате обичайните лакове и изплакване.

Полиране гама паста за зъби

Най-популярните средства за полиране на автомобили фарове, ако финансовите ресурси са доста ограничени, е обикновен паста за зъби. Не избирайте някои специални продукти - можете просто да използвате този, който стои в банята от страна на водача.

Как да се полира лампите в дома

Въпреки факта, че пастата се използва за почистване емайл, той е подходящ и за двата пластмасови и стъклени фарове. Възстановява функция е известна от много години, така че не спори с ефектите, заведени от него. В този случай има някои особености на прилагането на веществото.

В случай на сериозно увреждане под формата на дълбоки драскотини паста за зъби не може да помогне. Стъкло ефект на тази устна хигиена минимална, но също така е налице. Тъй като паста е достатъчно евтин, той може да се прилага към други методи за предварително полиране.

Най-ефективният пастата за зъби е в борбата с помътняване и пожълтяване на пластмасови повърхности на автомобилни фарове. В този метод на работа е съвсем проста:

 • Купете си паста и извличане на съдържанието му върху повърхността на фарове, предварително го избършете.
 • Разтрийте вещество от пластмаса или стъкло.
 • Изработване триене с кърпа.
 • Изплакнете пастата след подобряване на външния вид.

Опростено и по-евтин начин да се бори с минимални щети не фарове.

Полирано стъкло фарове с диамант паста

Работа със стъклени фарове по-трудно. Слоят от поликарбонат е много по-лесно да се отстрани от една милиметра стъкло. Конвенционалните полиращи агенти за помощ в такива случаи не могат. Най-добре е да се използва диамантен паста. Името му се дължи на факта, че в състава му съдържа малки зрънца диамант, не повече от 2-3 мм.

Полирано стъкло може да бъде както ръчно и с помощта на електрически инструменти. Също така е необходимо да се следи за прегряване на повърхността. Преди диамант паста трябва да се опитаме да работим шкурка или обикновена паста за зъби. Те също могат да се премахнат някои от недостатъците в стъклото, то е много по-лесно и по-евтино.

Diamond паста работа трябва да се извършва след почистване на повърхността от замърсяване. Нанесете продукта да е на повърхността на фара и да започне триене с гъба. Постепенно ще забележите подобрение във външния вид на тази част на машината. Полиране трябва да е до момента, когато фарът няма и следа от всички щети.

заключение