Как и какво да се боя плат у дома

С течение на времето, облекло избледняват и избледняват. Ако не искате да си купите нещо ново, то е възможно да се работи на стари дрехи. За да направите това, което трябва да се разбере, така че да се боядисват на плата като у дома си.Трябва да се отбележи, че конвенционалните бои не са подходящи за възстановяването на облекло. Има специални бои, които позволяват да рисува тениски, дънки и други неща, без чужда помощ.

Естествени бои за плат като у дома си

В наше време, то е лесно да се намери боя за плат - достатъчно, за да посетят съответните магазини. За съжаление, въпреки името си, тези багрила не са естествени. Ако искате да се боядисват ми неща са естествени багрила, тогава е необходимо да се използва не изкуствено, но естествено съставка:

Роклята ще рисувам

Има много възможности за естествени багрила

голям брой продукти, може да се използва за естествени багрила. По избор, съставките могат да се смесват един с друг, за да получите нови нюанси.

В допълнение към естествени багрила, е необходимо да се използва сол и оцет същество, за да се определи на пигмента и боядисване на дрехи в домашни условия.

Как да рисувате на плата в дома

Независимо от това как тъканта ще бъдат боядисване у дома, трябва да следвате едно просто правило. Тема или плат трябва да бъде чиста. Освен това, съдовете трябва да са без трески. Отлично изпълнение ще бъдат емайлирани или стъкло огнеупорен контейнер. Разбъркайте боята и плат ще трябва дървена пръчка.

Как да оцветите памук

Тъкани от памук доста бързо губят цвета си. Ето защо е необходимо да се знае как да рисувам дрехи или самите тъкани.

За процеса на боядисване ще трябва мека вода. Идеален дъжд или сняг вода. Ако има само твърд алкохол, можете да използвате солта на сода или амоняк.

Багрилото се излива в контейнера и след това се изсипва гореща вода. Ако използвате търговската мрежа

боя, че е необходимо да се помни, за пропорциите. Оцветяване разтвор се затопля до 50 градуса. Готови материал разтвор се пълни. След 20 минути, се добавя физиологичен разтвор и кипи

Роклята ще рисувам

С оцветяване, можете да актуализирате нещо

Тя продължава за още 35 минути. Тъканта се извади от боята и се изплаква с топла вода. Когато боядисване е завършена, тъканта трябва да се изплаква със студена вода, добавяне на скорост оцет на 1 супена лъжица на 5 литра.

Как да рисувате лен

Такъв материал често се използва като ленено стюардеси, за пригодяване на нови неща. За да се даде на материала желания нюанс, тя трябва да рисувам. Излива се багрилото в контейнера с вода и след това се връща материал. Сварете нещо отнема около 30 минути, се препоръчва да се добави една супена лъжица сол.

Когато бъде оцветена материала, той трябва да се изплакват със студена вода, като добави малко оцет. След това дрехите изстисква и се поставя върху кърпа. Ако платът е необходимо спешно, тя може да се глади след 35 минути след началото на сушене.

Как да нарисува синтетични тъкани

В 10 литра вода се прибавя 20 г 85% мравчена киселина. След това можете да добавите боята. След пълно смесване, добавете синтетична тъкан. Разтворът се загрява до 40-45 градуса. В този случай, огънят трябва да се запали, не е толкова, колкото неща, за да рисуват и тъкани с различна температура няма да работи.

Това тъканта е рисувана равномерно, е необходимо да се разпространява. След 30 минути игра, една опаковка от нещо може да бъде отстранен от жегата. Обагрени материал трябва да се промива със студена вода.

След първите 3 промивки вода е силно оцветени, така че материалът трябва да се измиват отделно от други дрехи.

Как да нарисува нещо вълна

Роклята ще рисувам

Дори вълна може да бъде боядисана

плат боя като у дома си, ако те са направени от вълна? Този въпрос е от значение за много жени. За вълнени дрехи е най-добре да се използват анилинови бои. Необходимо е да се разреди боя торбата на 0,5 л кипяща вода, смесват добре и се изсипва в голям контейнер. Разтворът се долива с топла вода, след това се добавя т вълна.

Капацитет подпален и доведен до кипене. След 25 минути кипене трябва да бъдат в боята за тъканите, за да добавите 75 мл оцет. След процеса на багрене, на което се екстрахира от разтвора и се поставя върху банята. Когато основната част от дренажната нещо на мастило трябва да изплакнете със студена вода. По време на последното изплакване с вода, за да се разрежда с лимонов сок.

Как да рисувате на плата в черно

Понякога ситуация възниква, когато трябва да се справят с това как да рисувам нови дрехи в черно. За да се справи с тази задача, трябва да закупите чанта от естествена черен цвят.Роклята ще рисувам

След оцветяване на черен осигуряване на ефекта от използването на оцет

Боята се излива в съд емайл и след това се напълва с вода. Имайте предвид, че боята се излива от скоростта на един пакет на 500 мл вода. След това, получената паста се пълни с топла вода. Капацитет подпален. Разтворът трябва да се оставя да се загрее до 50 градуса.

Когато водата е правилната температура, можете да добавите тъканта. След 20 минути, разтворът се свежда и следователно на тъканта може да бъде възстановен. След това, боята се смесва с разтвор на сол при скорост от 2 литра. Сега цветни дрехи трябва отново потопени в разтвора. слаб вряща течност материя трябва да лежи в продължение на още 35 минути.

Когато контейнерът с боя, а нещо, което ще бъде премахнат от топлината, оставете кърпата за още 27-30 минути. Едва след този материал се отстранява от разтвора. Тъкани трябва да се промиват с топла вода.

За да се боядисват платове в черно, което трябва да се грижи за анкериране ефект. За да направите това, нещата се изплакват със студена вода, към която се добавя оцета.

Как да рисувате на плата в бял цвят

За съжаление, боя цвят плат в бял цвят на не е възможно. Не се разстройвайте, тъй като може да причини обезцветяване. Можете да използвате бял. Такава означава няколко нюанса обезцветят тъканта. Ако е необходимо да се премахне напълно цвета, а след това можете да използвате

"Domestos" по-чист. Това вещество е в състояние да причини обезцветяване на плата толкова дълго, колкото е необходимо. Основното нещо е да се познае с времето.

Как да рисувате неща в дома

Понякога има случаи, когато това е необходимо за боядисване на тъканта не е нова, но стари неща. За да осъществи плана си, трябва само да следва прости инструкции. Преди да пристъпи към процеса на оцветяване, е необходимо да се определи цвета. След това, да изпере дрехите по-добре, да я не е имало петна.

Как да рисувате риза

Роклята ще рисувам

При боядисване, можете да създадете модели, сгъване на дрехи

Пребоядиса риза е модула. Достатъчно е да се определи боята. Багрилото е най-добре да се засаждат в 300 милиграма вода, загрява се до 70-75 градуса. След това в контейнера с багрилото се прибавя вода.

Риза изправи, и след това се поставя в контейнера. Когато заври водата, е необходимо да бележа 20 минути, след което добавете 3 супени лъжици сол. Имайте предвид, че количеството на солта, се отразява на печалбата игрище. Ако добавите 6 супени лъжици риза ще бъде черен. За да се оцвети продукта равномерно, е необходимо да се смесват. След 30 минути след варене, ризата се отстранява от разтвора.

За да консолидира цвят риза изплакват със студена вода и оцет. Сушене подобно нещо по-добро предварително окачени на закачалка.

Роклята ще рисувам

След оцветяване трябва да бъде добре промива дрехи

Как да рисувате рокля

Боядисване на тъканта е разтворим във вода, съгласно инструкциите, посочени на гърба на опаковката. След това трябва да се затопли до контейнер и разбъркайте боята, след което добавете 3 супени лъжици сол. Когато разтворът се нагрява може да бъде намалена, за да го сготви. Важно е да се разбърква продължително нещо е, че тя е нарисувана напълно. След кипене, трябва да задръжте елемента в разтвора за 30 минути.

В края на половин час капацитет е изключен, но дрехата не може да бъде отстранен, докато разтворът се охлажда. Крайният етап на оцветяване се изплаква. В този случай, се добавя вода, малко препарат.

Как да нарисува яке

Такова нещо като яке живопис най-трудното. Това се дължи на факта, че една част от тези облекла се състои от няколко вида тъкани. Ако продуктът е по-голяма степен се състои от вълна, средства трябва да бъдат поставени в кожуха предварително приготвен разтвор, а след това течността се довежда до кипене. Готвене нещо такова решение изисква около 45 минути.

В следващата стъпка, багрилото се охлажда до 80 градуса и след това се добавя амоняк. Т е в разтвор, още 30 минути. Този метод ще позволи да нарисува всички съставни компоненти. След оцветяване яке промива и след това се поставя върху хоризонтална повърхност за сушене.

Имайте предвид, че сухи неща под слънцето, е забранено. По-добре да го направя в банята, разстилане върху хоризонтална повърхност.

Как да нарисува бяла тениска

Когато тениска за измиване, е необходимо да изсъхне и след това Pat. Ако искате нещо да не се пролее, при боядисване трябва да се добавят 2 супени лъжици сол.

Възможно ли е да рисувам яке Bolonev

Такъв материал като Болоня доста трудно да се боядисват. Поради това не се препоръчва да се боя. Ако все пак има нужда да нарисува яке, а след това най-добре е да си купите найлон боя.

Разтвор на багрилото не трябва да бъде горещ 50 градуса, в противен случай обвивката ще се повреди. Към момента на

Роклята ще рисувам

Естествени багрила не увреждат тъканта

оцветяване bolonevuyu яке, което трябва да се обърне, в противен случай тя ще бъде боядисан неравномерно.

Как да нарисува яке от полиестер

Полиестер е капризен материал, така че трябва да се придържа стриктно към инструкциите за рисуване. Преди да започнете да се оцвети неща яке трябва да се накиснат за 30 минути. Във водата трябва да добавите препарат. Важно е да се помни, че водата не трябва да е горещ 40 градуса.

В следващата стъпка, обвивката трябва да се изплаква с разтвор на вода и амоняк. Само тогава може да започнете оцветяване. Що се отнася до оцветяване на времето, се посочва в инструкциите. След процеса на багрене, студена водна риза polaskay.

Как да нарисува яке от плат

Багрене плат като у дома си е прост процес, ако следвате инструкциите. Jacket плат може да бъде боядисана много по-бързо, отколкото на нещо от различен материал.

Fabric в състояние да издържи на високи температури, което означава, че боята ще се придържаме към бързо материала. Разтвор на боя трябва да бъде доведен до кипене и след това го поставете в якето. За цветни материали не избледняват, се препоръчва да се добавят няколко супени лъжици сол.

Процесът на сушене се извършва по същия начин, както в оцветяването на други неща. Не забравяйте, че това, което трябва да се изплаква няколко пъти за отстраняване на излишната боя.

палто боя в черно

Понякога хората се интересуват от въпроса дали е възможно да се нарисува яке у дома си в черно? С подобна цел да се помогне да се справят за боядисване на дрехи черен или чай. При боядисване, трябва да се добавят 5 супени лъжици сол, след това цветът е наситен.

Роклята ще рисувам

Завършила е Университета по технологии и дизайн, млада майка и домакиня напреднали. Обича всички се поддържат чисти и спретнати. Той предпочита съвременните методи на домове съдържание чисти. Следва последните новости в света на модата. Повече от 5 години, работещи в известния лъскава модно списание в раздела за мода.