Как едно новородено бебе снимки на здрави деца, които рефлекс и при новородени и ранно

Как са бебета
Един опитен акушер-гинеколог здравословен новородено бебе от бебето с аномалии разграничи веднага. Той знае, че външния вид на новородени бебета, и то не изплаши набръчкана лице или непропорционално голяма глава. Но майките, които имат представа за това как изглежда едно новородено бебе, само със снимки или гледане на красивите дребосък, които ходят с родителите си в двора, в първите минути след раждането могат да изпитат истински шок.Тя изглежда като здравословна новородено бебе?

Как може едно новородено изглежда просто е роден? Нежните пилинг трохи в първите дни има червен цвят, с ясно изразен пилинг melkocheshuychatym, но след 7-10 дни става розови и гладки. новородено кожа, богата на кръвоносни съдове, повече от половината от общия обем на кръвта е в кожата. Потните жлези са недоразвити, и функцията на мастните жлези се повишава, дори преди да се роди, производство смазка, която покрива тялото на бебето и улеснява популяризирането на родилния канал.

В изражението снимка като новородени бебета, е ясно, че смазката е в ингвиналните гънки и аксиларната:

Как са бебета
Как са бебета

Не бързайте да се почисти внимателно кожата от нея, тя играе защитна роля, и ще изчезне като плуване бебе. От другата страна на повърхността на кожата, особено в раменете и гърба, ще намерите мека vellus коса, която постепенно изчезват.

Понякога, ако детето е неспокойно, който и да е древен или стар невеж съсед казва, той четина на гърба е ужилени и затова плаче. И предложи народен лек за премахване на "четина": един сляп човек от една буца галета и се разточва на гърба. След тази процедура, преди незабележимо vellus коса, усукване на няколко парчета, наистина напомня на черен бодлива четина, че "лечител" и подаръци, като доказателство за неговата невинност. Не си падат по стръвта невежите: в човешкото бебе не може да бъде косъм!

На снимка на здравословен новородено бебе може да се види, че това е се крие в поза боксьорът е почти винаги: Работете с юмруци свити в лакътя, когато се опитвате да ги изправите усетите съпротивление:

Как са бебета
Как са бебета

Краката също сгънати в коленните и тазобедрените стави и не искат да се оправям. И не се опитвай да го направя. В корема на майка ми е в добра позиция да заемат възможно най-малко пространство, а сега се поддържа от познатия представляват повишен тонус на мускулите на горните и долните крайници.

Погледнете снимките, тя изглежда като бебе - на пръв поглед дете изглежда непропорционално, имаше голяма глава за кратко багажника с тънки ръце и крака:

Как са бебета
Как са бебета

Тази връзка ще се промени скоро, и докато главата му е сравнително голям. Доносени бебета е 1/4, 1/3 при недоносени и един възрастен - само 1/8 от тялото. Ръководител обиколка на доносено бебе е 34-35 см. Натискането на главата на бебето, вие Пипат челото й малка куха, лишена от кост, и се чувстват пулсациите на района. Това място се намира между двете париеталния и фронталните кости, тя има форма на диамант с страни на дълга 2 см и се нарича отворена фонтанела. Това след раждането на мозъка на бебето е имал възможност да растат и да се подобри, природата не е ограничено правото му на свободно дебел череп и кости наляво между съединителната тъкан, която позволява на съответствието на черепа по време на преминаването през родовия канал и мозъка осигурява условия за по-нататъшен растеж и развитие. Разширения на съединителната тъкан на границата между костите образуват така наречените fontanels, от които само две разпознаваеми - големи и малки. Малък фонтанела се намира по-близо до задната част на главата си и затвори в първите месеци, и големи е отворен до 9-12 месеца.

Веднага след раждането, лекарят преглежда половите органи и перинеума на детето, за да се осигури присъствието на ануса и влагалището при момичета. Сега по-отблизо състоянието на външните гениталии. При момичетата големите срамни устни могат да бъдат подути и от генитални процеп често зацапване. Това се дължи на влиянието на майчините хормони и ще бъде последици в рамките на 2-3 дни.

Палпация скротума при сина си: на място дали тестисите? Те са определени като гъста закръглена образование размер fasolinki. Ако намерите само един тестис, или не намери никаква нужда да се обърнете към детски хирург. В плода тестиси ретроперитонеален намира на задната стена на корема. От шестия месец на вътрематочно живот започва процес на намаляване на тестисите през ингвиналния канал в скротума. Повечето момчета, този процес свършва, преди раждането. Но понякога този процес, има забавяне, и детето се ражда с един тестис или скротума празна. Това състояние се нарича крипторхизъм. Ако искането е спряно яйца в ингвиналната канал, или в перитонеалната кухина, където температурата на 1,5-2 ° С по-висока, отколкото в скротума, възможно нарушение на сперматогенезата тъкан. И това може да доведе до по-нататъшни необратими последици. Своевременното лечение за медицински и преместване на яйцата до полагащото му се място помогне за възстановяване на нормалната си структура и изпълнение на репродуктивната функция в живота на възрастните. Понякога тестисите се спускат в скротума на техните собствени. Във всеки случай, детето трябва да бъде прегледано от детски хирург в първите месеци от живота.Сега погледнете в устата на бебето.

Известие на снимката изглежда като новородено лигавица - това е ярко розов цвят се дължи на много кръвоносни съдове, характеризираща се с сухо защото слюнчените жлези все още не е достатъчно активни:

Как са бебета

Устната кухина е почти изцяло запълнена с относително голям език. Така че природата се е погрижила за бебето, като му предостави инструмент за получаване на мляко от гърдата на майката. Актът на смучене участват дъвкателната мускулатура и на мускулите на устните, както и плътни мастни възглавнички, разположени във вътрешността на бузите. Те се наричат ​​"устната мастна тъкан" и са налице дори в теглото преждевременно раждане ниско, като им помага да актът на смучене. Слюнчените жлези функционират при раждане, но тяхната активност е ниска, и слюнка освободен малко, така че лигавицата на устната кухина доста сух и лесно подложени на патологични процеси, най-вече развитието на млечница. Ако намерите плач върху небцето 2 симетрични бели грах, не се паникьосвайте. Това е още една особеност на неонаталния период, т.нар перли Епщайн, която ще изчезне скоро.

Всяка майка трябва да знае как да се вгледате в очите на едно новородено бебе, защото те са почти винаги затворени клепачи подути и тежки. Но внимателно майка понякога може да видите кръвоизливи по конюнктивата, които са възникнали в резултат на повишено налягане в главата по време на преминаването през родовия канал. За защита на очите срещу заразяване с микроорганизми, предимно от гонококи което може да влезе преминаването през родовия канал, бабата заравя в конюнктивалния сак разтвор на сребърен нитрат или определя антибактериален мехлем.

На палпация на корема лекарят определя състоянието на черния дроб, далака и винаги се чудеше дали е имало един стол при новороденото. В първия ден от живота обикновено се откроява оригиналната кал - мекониум, тя има кремообразна текстура и тъмно зелен цвят. Докато в утробата, бебето погълне околоплодна течност с него: десквамирани епителни клетки и метаболитни продукти. Сега той го пуска навън. След няколко дни на стола ще се нормално за новородено характер: жълта течност, овесена каша с кисел мирис. От първите минути от живота на червата колонизирана от микроби, образувайки своя собствена микрофлора.

Лекарят не заобикалят внимание бедрата и краката на вашето бебе за изключване на вродена луксация на тазобедрените стави и вродени еквиноварус. Тези патологични състояния, открити в първите дни от живота, лесни за коригиране, но късното диагностициране води до по-сложни и продължително лечение.

А знаеш ли, трябва да изглежда като едно новородено бебе, време е да разберете какво детето има безусловните рефлекси от първите дни на живота си.

Какво вродени физиологични рефлекси на новороденото бебе

Как са бебета
Нервната система на новороденото лекар оценява чрез присъствието на вродени рефлекси и мускулен тонус. През първите месеци от живота на новороденото, поради вродени рефлекси, най-важните от които са смучещи и преглъщането. Това не е научил за извличане на мляко от гърдата на майката, но гледам как той е победил гърдите му и започна да смуче и поглъщат възбудително питие. Ако докоснете зърното до бузата си, той веднага ще намерите на гръдния кош - рефлекс за търсене. Ако го докосне rotika пръст, той ще дръпне устните напред - този рефлекс новородени наречени хобот. Поставете пръста си в дланта на ръката му и той здраво я хванете - разбиране рефлекс. Също така, едно новородено бебе има рефлекс оттегляне - той винаги се оттегли дръжката, ако една игла за убождане на пръста. Добре изразен при раждането на защитен рефлекс, проявяващо се в мига клепачите, и показателно, състоящ се от движението на очите на източника на светлина. Поставете бебето по корем, и стъпка от нога
м ръката му. Той веднага тръгвам си върху ръцете си, сякаш за да пълзи. Този феномен е животно.

Какво е необходимо други новородени рефлекси, за да се провери? Вземете бебето, така че краката му докоснаха твърда повърхност, и с изненада установи, че тя почива върху пълния подножието, като че ли стои на извити крака с изправи тялото. Този рефлекс подкрепа. Увеличаване рефлексни физиологични новородени наричат, ако бебето се държи под мишниците и краката да се сложи на масата. Той ще премине на краката, сякаш се опитваше да отида.

Здравословно доносено новородено е с ясно изразен смучене рефлекс, който лесно се причинява зърното докосва устните на бебето.

Наличието на добре дефинирани безусловни рефлекси показва, че гръбначният мозък на новородено е добре подготвен да функционира от главата. Някои безусловните рефлекси съпътстват всички човешки живот: преглъщане, кашлица, ptarmic. Други постепенно избледняват, а не едновременно, да изпълнява своята роля по време на първите 3-6 месеца: търсене, хобот, смучене и т.н. ...

Какви са първите ваксинации са новородените в болницата

Как са бебета
За предотвратяване на хеморагична болест на новороденото първия ден се прилага в инжектиране или чрез поглъщане на витамин К, който подобрява съсирването на кръвта и намалява риска от кръвоизлив в жизненоважни тъкани.

Дори в стаята за доставка на трохите взети от кръв на пъпна връв да се определи група и Rh фактор. След няколко дни на токчета отнеме няколко капки кръв за провеждане на скрининг тест. Това проучване, са предмет на всички новородени за предотвратяване на най-често срещаните вродени и наследствени заболявания: хипотиреоидизъм, фенилкетонурия, галактоземия, кистозна фиброза и вродена надбъбречна хиперплазия. Тези пет заболявания, благодарение на масивна новородено скрининг и ранно лечение, вече няма да доведе до изоставане в умственото развитие и увреждания при деца.

В болницата новородените Първите ваксинации са 12 часа след раждането - за ваксиниране срещу хепатит В. Какво друго първата ваксинация на новородените време на престоя си в перинаталния центъра? След 3-4 дни, тя ще бъде ваксинирано срещу туберкулозата с БЦЖ ваксина. И двете неща ранна неонатална имунизация, включени в националния календар ваксинация, но родителите имат право да ги откаже, да представи декларация в писмена форма на главен лекар на родилния дом.

Закачен на дългоочакваното запознаване с трохи, не забравяйте за равните участници в събитието - наскоро отсечени бащата. Докато майка си почива след раждането, тя представлява високо натоварване: да осигури семейството си храненето и внимателен медицински сестри, да придобият необходимите неща и предмети, покупката на които е отложено за успешното решаване на тежестта, за да уведоми всички роднини и приятели на значимото събитие и според руски традиция "измиване на токчета" новородено. Ако домът предлага настаняване камера, и папата имат възможност да останат в нея денем и нощем, използвайте този скъп подарък, насладете се на щастливи моменти, които не са натоварени с домакинска работа и грижи, и да ги запишете в паметта за цял живот.

Вижте селекция от снимки на здрави новородени деца - всеки един от тях е най-красивата на майка си:

Как са бебета
Как са бебета

Как са бебета
Как са бебета