Как да живеем, ако сте живота си той е слаб и жалък неудачник, Creu

Как да живеем, ако знам

Lure ми само важен въпрос, може от творческа криза. Global. Ако нищо не се случва - как да се направи поне един ден нещо се е случило? Как да се измъкне от косата на блато, когато почти удави?1. Психиатър => възстановяване на ресурсите чрез фармакология.

2. Психолог => анализира причините за неуспехите, за да научите как да се действа.

3. психологическа група => смила нови модели на поведение.

4. Условията на комуникация и приятели => Научете околната получават подкрепа.

Тогава там са по желание - работа, любим човек, и други специфични задачи. Но докато напълно захранването на нула - няма нужда от героизъм, започнете с посещение на психиатър.

Това е, на теория, всичко е ясно. Най-интересното нещо - как и какво се случва на практика.

А. написах, аз написах това ще подчертае в кавички:

"Аз съм на 16 години, аз затворени, абсолютно не знаят как да общуват с хора, аз имам много различни страхове: Страхувам се, че тя ще умре или страдат някой от моите близки, да се страхуват от всякакъв вид болка. Родителите се развеждат, преди два месеца. През целия си живот аз не можех да се сприятеляват и, така да се каже, страда от самота.

Сега тя се ескалира до такава степен, че отивам на разходка с майка ми и сестра ми, те са били да се забавляват, а аз ги гледам и други хора, ходене и мислене: "Защо всички те са толкова смешно? Отблъскващата смешно. Защо всички те толкова добре, а аз се чувствам толкова зле? "Но тя трябваше да се присъединят към тях се страхува", изведнъж ме осъди. " И по-често, отколкото просто стоеше и плачеше.

Аз се смиря от време на време, че с тази, а след това отново да започне да хленчи за това. Също така, през целия си живот съм била слаба, бях унизен в училище, хвърлят камъни, наречена го вещица (защото имам сколиоза), без значение какво училище не бях. Поради това, аз се презират за това, което аз съм слаб, за това, че не мога да се застъпи за себе си. Аз съм просто жалък неудачник. Казаха ми, че мога да свикна с самота, но някак си не се свикне.

Почвам да мразя някой, който е по-добре от мен. "Защо те са толкова добри, те всички обичат, а аз съм толкова зле и ме мразиш?" - за такива мисли ме посещават повече и повече. Миналата година отидох на психолога на училището, тя ми каза да напиша "нови правила на живота", под нея диктовка, и не каза нищо повече помощ не могат. Колкото и да погледна към хартията, виси на стената ми, не можех да започне да се направи нищо.

И аз съм ужасен whiner. Мисля, че тъй като на този народ не работи. Колко пъти казах: "Не ми казвай, за техните проблеми, те все още не се интересуват от никого," И аз не мога, а след това със себе си ядосан, защото стъпвайки върху едно и също гребло.

Lover Аз нямам и не мисля, че това ще бъде - не ме интересува любов, защото аз не искам някой да си тръгне, се срещат, се влюбя, и защото ме е страх от изнасилване. Мислех за самоубийство, но не откри безболезнени опции. Кажи ми, какво не е наред с мен? Възможно ли е ли по някакъв начин да го оправя? Какъв е проблемът в мен? "

Аз съм много съжалявам за проблемите си, те са наистина сериозни, и ако се съди по писмото си, че имате сега не е много усилия за решаването им. Изглежда, че проблемите са придружени целия живот за възрастни - и сега също са се увеличили развода на родителите си. Това може да бъде резултат от стресови преживявания, и във всеки случай не е причина да се презират - но да си помогнат сами по някакъв начин все още е необходимо.

Убеден съм, че трябва да действаме на няколко фронта едновременно:

На първо място, трябва да се консултирате с психиатър и да изберете лекарства, които ще дадат сила, за да се реши проблема с дръпна силно. Какво точно не е необходимо - така че се ", за да свикне с самота": хора, които се общителни, както знаете, така че вместо да се опитва да свикне да си сам, трябва да се работи върху създаването на доброжелателна кръг от приятели, и това изисква на първо място всички сили (които не са).За щастие, в днешно време има разработени фармакология лесен и достъпен начин за добавяне на сила, за да медикамент през - и аз препоръчвам да го използвате. психиатър на консултации може да предпише антидепресанти или други фармакологични средства, които намаляват страх и увеличават количеството на енергия и определяне.

За съжаление, психологът на училището може да помогне тук: това не е специализиран психотерапия и диагностика на проблеми в училище, и единственото нещо, което може да направи - е да се изпратят на съответния специалист (психотерапевт, психолог-консултант). Аз съм много изненадан, че той не го направи, между другото: в твоя случай ", да пише на новите правила за живот" е напълно неадекватни.

Ако сега се присъедини към група от страшно, като "изведнъж ме осъди?" - макар да е ясно, че никой не е осъден в психологически групи - тогава може би има смисъл да се започне с индивидуална психотерапия. За да намерите психолог, който ще се разбере и кой не е страшно, и да започне психотерапия - с цел да се присъединят към групата, когато силата на волята.

На трето място, с течение на времето, тъй като ще могат да общуват с хора - за тези хора, които не казват, погледнете "Не ми казвай, за техните проблеми, те все още не са интересни!". е съществуването на такива хора, уверявам те, хората, които ще станат интересен сам по себе си, просто за това, което човек ви напълно, включително проблемите си също.

Дори от кратко писмо, очевидно е, че имате добър стил и развитието на логическото мислене: описали проблемите им доста кратък, но доста разпознаваеми, ясно идентифицирани основните, и всичко добро на български език без грешки направи. И това е точно това, което може да се научи за вас от писмо! Със сигурност, ако знаете по-добре, все още има нещо хубаво и интересно за тези, които са в състояние да оценят тези качества. Но, разбира се, да се намери интересува от вас хора, и не ги бутнете - да отнеме известно време, за да медикамент с психотерапия, така че не е, докато задачата на първо ниво.

Както се вижда от горното, вашите проблеми са такива, че те няма да бъдат решени бързо, и обвиняват себе си за това не е необходимо. Това не е по твоя вина.

Напротив, ние трябва да се хваля за това, че ви събудих във времето, и са в епоха, когато проблемите, имат добри шансове да бъде в крайна сметка решен. Сега всичко, което се вижда в особено черна светлина се дължи на стрес, свързан с развода на родителите си, но ако се направи правилното нещо - този стрес ще се проведе един от първите. Просто трябва да си помогнат сами - и за това, за да се намерят подходящи специалисти.

А. "Аз не се интересуваме и психиатър и психолог. Но работата е там, че нямам пари и няма да бъде. Най-малко още един три или четири години. Така че аз дори не знам какво да правя. "

Психиатър отнема безплатно клиника в общността, е необходимо да се запишат предварително. Депресията не е свързано с никакви последствия от репресивния или "стигма за цял живот", които някои от тях са толкова страх от.

А. "Психиатърът - да. Но антидепресанти са скъпи, особено в една дупка, в която живея, и всичко, което имам. - стипендия от 400 рубли "

Антидепресантите са различни, трябва да уведомите Вашия лекар, който се определя цената, така че той е разпоредил желания. Така например, в България преди Prozac е на стойност повече от хиляда рубли, и флуоксетин - няколко десетки. И активното вещество те са едни и същи, така че почти всяко лекарство можете да намерите евтин генеричен (аналогов).

Друг вариант - да се говори с майка ми за парите, за да обясни ситуацията. Това е заболяване, и да, има нужда от пари за лечение нея.

А. "Моят град - дупка, така че стипендията е по-ниска и цените са почти същите. Мама не вярва, че имам проблем. "Какви проблеми може да бъде от 17 години?" - казва тя. "

Независимо от това, дори и стипендии трябва да бъде достатъчно за таблет - и когато те ще действа, ще бъде възможно да се мисли за това как да се печелят, включително онлайн, например; или да се съгласява с някои психолог, за да работят на дълга, а след това да се изработи нещо; или планирани преместване от тази дупка в края на краищата. Като цяло, търсят възможности, те имам тридесет секунди разпространяват без да се замисля, със сигурност, когато си мислиш, че има по-добър, по-подходящ за вашата ситуация.

Като друг вариант - да отиде в болницата, има хапчета за безплатно; Все още съществуват така наречените "дневни грижи", когато се върнете само, за да се получат таблетки (понякога посещава друга група) и си отиват. Това е всичко, което трябва да се обсъди с психиатър - той знае по-добре какви са вашите възможности са. Обяснете ситуацията при него, и заедно търсят изход. Ако психиатърът не иска да се грижа - за друг психиатър гледам.

А. "О, не. За да печелите пари - трябва да премине медицински преглед. И това винаги е болезнено. Страхувам се от болка. Ето защо, аз не мога. Болницата? Там отново боде убождане .. "

Лошата новина е, че ако го направите нищо - тогава нищо не се случва. Добрата новина е, че понякога хора като този седяха-седна на фурна тридесет и три години, а след това нещо вътре стана мисъл, и отиде тихо, за да подобрят живота си.

Аз лично знам за такива случаи: изнасилване в историята на заболяването някои близо до смъртта, общата финансова зависимост от роднини (не ангели, честно казано), а след това се! - и човек, като феникс, постепенно нараства от пепелта на това, не бих повярвал, че поради тази пепел може да се прероди изобщо. Имам такива примери, а аз със сигурност ще им кажа, по някое време по-късно. Това е, което се случва, знам.