Как да запазите стентиране инфаркт на миокарда

Инфаркт на миокарда - е увреждане на сърдечния мускул, причинени от внезапно нарушение на кръвоснабдяването поради тромбоза (запушване) на един от най-сърдечни артерии. Последиците от сърдечен удар може да бъде сведена до минимум, ако се възстанови бързо притока на кръв в засегнатите съдове. Най-ефективният метод за това е да стентиране.Защото от това, което се случва и как да се разработи миокарден инфаркт?

Инфаркт на стентиране

В стените на сърдечни артерии с възрастта образува атеросклеротични плаки. Плака намалява лумена на съда, но не могат да се изразят, стига да не се случи празнина. На повреден плака в продължение на няколко минути тромб, който блокира лумена. Сюжетът на сърдечния мускул спира достъпа на кислород и хранителни вещества. Мускулните клетки в тази област вече не спада, а ако не се възстанови кръвния поток за един час, убит. некроза (некроза) се появява център. Това е инфаркт на миокарда.

Как един миокарден инфаркт?

Основният симптом на инфаркт на миокарда - силна болка зад гръдната кост. Тя може да се разпространява към лявата ръка, рамото, врата и гърба се появяват. Често болката се придружава от болка. Това е начина, усещанията на пациентите: "Представете си, че сте се веднага преглътна половин твърда зелена ябълка. Piece остана по средата - нито там, нито тук. И това е много болезнено, защото спукването. " Понякога изглежда, инфаркт на миокарда нетипични симптоми: остра болка в корема, астматичен пристъп, объркване и реч. В редки случаи, предимно при пациенти с диабет, инфаркт на миокарда може да се получи напълно без болка, придружен от само внезапна слабост и задух.Какво да правите, ако подозирате, че сърдечен удар?

Очаквайте скоро да се обади веднага медицинска помощ. Най-ефективният метод за лечение на остър инфаркт на миокарда - стент - може да се извърши само в болница с васкуларна отделение, където пациентът трябва да бъде доставено като възможно най-бързо.

Инфаркт на стентиране

В стентиране на запушени артерии сърдечни доставя сгъстен мрежест метална тръба - стент. На мястото се стент тромбоза.

Инфаркт на стентиране

В разгънатата форма на стента възстановява нормалния кръвен поток в съда и не позволява стените му отново затворени. За да засегнатата област на сърдечния мускул да започне да прави кислород и хранителни вещества - инфаркт на развитие спира. Цялата операция се извършва под местна упойка през малка пункция в артерията в крака или ръката. Колкото по-скоро се стентиране инфаркт на миокарда, на сърдечния мускул е по-малко засегнати. Идеалното време за стентиране лекарите вярват 1,5-2 часа от появата на симптомите. При липса на усложнения пациентът може да бъде изписан дома на следващия ден след стентиране - това ще ви спести не само живота, но и производителност. Време направен стентиране намалява смъртността от инфаркт няколко пъти.

Термините, които често се използват от лекарите

Общият термин "миокарден инфаркт" е позната на много, но сега лекарите в основната диагноза и избор на лечение често се използва терминът "остър коронарен синдром" (ACS). Тя включва две диагнози: нестабилна ангина и инфаркт на миокарда се. Нестабилна стенокардия се проявява внезапна болка в сърцето ми, и може да бъде предвестник на сърдечен удар. На инфаркт на миокарда се каже, когато той дойде поражение на сърдечния мускул. ACS се проявява в две основни форми: остър коронарен синдром с ST елевация на електрокардиограмата, които в повечето случаи завършва инфаркт на миокарда и остър коронарен синдром без ST елевация, което може да се прояви като като инфаркт на миокарда, нестабилна стенокардия и други подобни.

117 452 София, Balaklavskiy Ave., г 28в